brazgotine po vodenih kozah
v lekarni sicer imajo eno kremico, pozabila sem ime, takšna belo-rumena tubica je, sama sem jo uporabljala pri hčerki, vendar mi je pediatrinja rekla, da je treba vsako brazgotino s to kremo mazat nekaj minut (masirat) nekajkrat dnevno. To je bilo pri moji hčeri nemogoče, tako da… ima par brazgotinic.
krema se imenuje kontratubex, samo pri nas ni kaj prida pomagala (mogoče bi jo morali bolj redno uporabljat). imata tako sin kot hči kar nekaj brazgotinic, je pa res, da sta oba imela zelo veliko izpuščajev.
baje, da v puberteti, ko telo najbolj raste, izpuščaji postanejo skoraj nevidni. torej nam preostane samo to.
lp, roza
Moj sin jih je imel ravno čez “tahudo” poletje. Ko je bil najbolj rjav, jih je dobil. In to tako veliko, da me je bilo kar groza. Kozica pri kozici. In ko so šle krastice dol je izgledal grozljivo, sploh, ker je bil kontrast v barvi tako močan. No, sej se je pa že skoraj izenačilo, torej v dobrih 4 mesecih. Potrpite!
Ja, omenjena krema ublaži zadevo, ampak najpomembneje je, da se krastic NE PRASKA, ker stanje nikoli ne bo več 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}! Moja hčerka je prvo “kozico” spraskala, ker sploh nismo vedeli, da je to in je izgledalo kot en navaden mozoljček – stara je že 8 let (koze prebolela pri treh) in nobena krema ni pomagala, brazgotina ostaja 🙁 In to na obrazu :(((
Jaz sem letos prebolela norice, pri 30+. Imela sem ogromne norice in skoraj vse so se mi zagnojile in obupno dolgo so trajale. Nekaj mehurckov mi je pocilo po nesreci, te norice so se najbolj zagnojile in najdlje obdrzale in tam so ostale brazgotine. Na obrazu imam eno luknjico, po telesu pa le flek, ki zdaj, po skoraj enem letu izgledajo super. Nekaj tistih zagnojenih noric, pri katerih ni mehurcek pocil, mi je pustilo nekaj flekov, pa tudi zdaj ne zgleda vec grozno in je dokaj neopazno. Vse ostale gnojne norice so mi pustile fleke, ki so pa s casom izginili. Sklepam, da bodo tudi ti, ki so ostali cez cas zgledali se boljse, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa verjetno nikoli. Sem si pa kraste tudi spraskala, ker sem bila neucakana, kdaj bodo ze izginile, pa mi tam niso ostale brazgotine. Res pa je, da imam zelo “dobro” kozo oz se zelo dobro regenerira in je zelo elasticna.
Forum je zaprt za komentiranje.