Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style brazgotina po šivih

brazgotina po šivih

torej … mali je bil šivan na obrazu, šive smo dali ven zdaj pa me zanima, če bi mesto šivanja morali s čim mazati, da zmanjšamo možnost vidne brazgotine ali kar pustimo?

vsak zdravnik nam daje drugačne informacije in navodila, sploh ne vem komu naj verjamem …

Najboljša je krema od Niveje, preizkušeno

V lekarni se dobi krema za mazanje brazgotin, samo ne vem kako se ji reče. Sicer sem pa jaz našega mazala kar z mandljevim oljem, pa je tudi zaleglo.

Ko so šivi že suhi in zaceljeni je fino mazati s “contractubex-om”, če pa nimate, bo pa tudi masaža s kakšno navadno kremo boljša kot nič. Gre za to, da se brazgotina mehča in ima boljšo prekrvavitev…. kasneje bo manj opazna (sploh ker je mlada koža).
(to mi je svetoval kirurg po operaciji na pediatr. oddelku, ker ima naš mulo zelooo veliko brazgotino)

LP

Če je brazgotina popolnoma suha, zaceljena, brez kraste, potem lahko mažeš s kremo Contractubex. Dob se v lekarni, brazgotino zelo zmehča…. meni je pomagalo.

V lekarni se dobijo različne kreme za boljše brazgotinjenje (mož je npr. uporabljal Contrakel). Jaz vsekakor bi mazala, da bo koža bolj prožna. Ker gre za otroka bi mogoče probala z Bepanten Plus ali Bepanten Mazilom. Tudi v lekarni ti bodo verjetno znali svetovati. Lp.

hvala, bomo zrihtali …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close