Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice BRATISLAVA- informacije

BRATISLAVA- informacije

Živjo!

Vsako leto se prijatelji zberemo in gremo na lastno režijo nekam za novo leto. Letos smo se odločili za Bratislavo. Dobili smo super lep hotel za 20eur na noč v samem centru. Prepotovali smo večina evropskih mest, na Slovaškem pa jih večina še nikoli ni bila. Sama sem bila kot otrok tam pogosto, ker je bil oče prevoznik in se z njim hodila okrog, ampak se spomnim zelo malo :))))
Zanima me, kakšne so kaj cene hrane (kosilo v restavraciji), cene piva v kafičih itd.
Potem kaj se nam splača ogledati? Kakšni muzeji odpadejo. Bi pa prišli v poštev kakšni šovi (slišala sem, da imajo nekje šov z ujedami in orli), potem razni gradovi, palače… Nekaj bolj v tem smislu 🙂
Ostali bomo slab teden dni. Zame osebno preveč, ker mislim, da se da mesto ogledati v parih dneh.

Šli bomo z tremi avtomobili, tako da obstaja tudi možnost, da se zapeljemo do Dunaja. Zopet vprašanje- mogoče katera ve, koliko časa se vozimo do tja???

Za vse odgovore že vnaprej HVALA HVALA HVALA :))))))

v mestu nimaš tri dni kaj gledat. v okolici so neki gradovi, ampak tudi nič posebnega… kake palače, nisi na češkem…
jaz sem bila eno leto z agencijo za novo leto tam in smo v treh dneh videli vse in še preveč…

V Bratislavi več kot dva dni skoraj nimate kaj početi. Zapeljite se na Dunaj, tam ostanite ostale 3-4 dni. Mislim, da je iz Bratislave do Dunaja dobrih 50 km.

Bila sem letos tudi v Bratislavi, ko smo potovali iz Budimpešte na Dunaj.
Precej pusto mesto, center je majčken, v glavnem, mi smo se ustavili le za eno popoldne. Je bilo pa kosilo poceni :))))

V Bratislavi si lahko teden dni in sigurna sem, da si ne boš uspela ogledati vseh znamenitosti in
lepot. Tudi jaz sem bila v Bratislavi in Brnu lani, v vsakem mestu 3 dni. Čudovito.
Hrana v gostilnah je cenejša, kot pri nas, v kafičih pa je pivo in kava tako zelo poceni. Tudi hrana
v trgovinah je za naše razmere zele poceni. Oblačila priznanih blagovnih znamk pa so dražja, kot
pri nas.
Je pa Češka zelo zanimiva dežela, tako, da ni zagotovo ne bo žal, če se odločiš za dopust.

Sicer je Bratislava na Sloveškem.

V Bratislavi smo si ogledali grad, zakladnico, muzej ur, vojaški muzej ter judovski muzej in narodni muzej. Vse je v centru in se lahko sprehodiš. Narodni muzej je večji ostali so pa manjši ter tudi vredni ogleda. Cene so sprejemljive. Ti verjetno misliš ogled sokolarske predstave. Mi smo si jo ogledali na gradu Červeni kamen , kako uro iz Bratislave, vendar je bilo to poleti. Določeni gradovi pozimi niso odprti za oglede. Najbolje , če pogledaš kakšen turistični vodnik npr. Lonely Planet, kjer je vse zapisano. Uživajte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close