Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek brako prikolica

brako prikolica

Premišljujemo o nakupu brako prikolice namesto šotora. Ali ima kdo izkušnje, da bi povedal slabosti in prednosti – oziroma kako se obnesejo?

Najlepša hvala za odgovor.

Mi smo jo ravno letos kupili. Mož je imel že iz mladosti lepe spomine nanjo, jaz je po pravici povedano sploh nisem poznala.

Torej, ker smo jo že stestirali, lahko povem, kaj mi je všeč. Kot prvo, če primerjam z običajnim šotorom, jo je zeloooo lahko posaviti, bivalni del je dvignjen nad tlemi in ni šans, da te ob deževju zalije (ne rabiš kopat jarkov…), ležišče je že del prikolice in je sigurno bolj udobno kot kakšne samonapihljive blazine, pod ležišči so trije prostori, kamor lahko spakiraš kar veliko stvari (ne delajo gužve v avtu) pa še na samo prikolico lahko kar nekaj opreme naložiš, če je potreba. En prekat se odpre v “kuhinjo” in z malo truda in domišljije si lahko ustvariš prav simpatični kotiček s kuhalnikom in predalniki.
Po želji se postavi še sprednji baldahin in s tem se pridobi veliko zaprtega prostora (mi smo letos kepirali brez tega dela, ker smo hoteli biti bolj na odprtem, smo imeli sprednji del samo “streho”). Bivanje je prijetno, ker je prostor visok, da se ti nikjer ni treba sklanjat.Sama konstrukcija je sigurno bolj stabilna in v primeru kakšnega nenadnjega vetra je sigurno bolj trdno kot šotor. Aja, pa običajno imajo te brakice še prostor za plinsko bombo na priključni gredi, tako da se še ta prostor lepo izkoristi.

Največja slabost brako prikolice so za moje pojme mala kolesa, zaradi katerih se vožnja omeji na 80km/h. Če voziš prehitro, se kolesa preveč pregrejejo in večja je tudi možnost gumidefekta (čeprav dandanes avtoceste so čisto kaj drugega kot vožnja včasih po samih luknjah). Na avtu rabiš kljuko, prikolica rabi dodatno tablico in opravljen tehnični pregled (ki pa se potem prizna za kar nekaj let). Je pa tudi razlika v velikosti brako prikolic. Ene večje baje rabijo že posebej registracijo, zato previdno pri izbiri!!!

Mi smo bili v kempu edini s to prikolico in smo imeli kar nekaj interesentov, ki so se zanimali zanjo. Očitno ljudje to res premalo poznajo, se jih pa na srečo še vedno da kupit kar nekaj rabljenih.

Aja, pa seveda zlaganje je spet zelo enostavno, edini pogoj je, da jo postavljata in zlagata dva, da se vse platno lepo poravna. Platno je dobro pred dopustovanjem impregnirati s sredstvom, ki odbija vodo, pri nas je kljub eni fajn plohi lepo vzdržalo, ni nič puščalo.

Jaz sem torej absolutno za brako prikolico. 🙂

Pred 20-imi leti so ble popoularne, zdaj se ti pa vsi smejijo če jo imaš…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Smejiš se lahko samo, če ne poznaš njene funkcionalnosti. Izgled pa? Kaj vem, mi ne izgleda nič kaj predpotopno. Še barvne kombinacije z oranžno so zdaj spet moderne, toliko časa je že od izdelave. :))
Sicer pa naj ima vsak svoje veselje. Mene pač razni ostali fensi šmensi šotori ne prepričajo.

No tudi mi smo bili lastniki brako prikolice celih 20 let.

Ampak mi smo imeli tisto “tapravo” ki se je sestavila v pravo prikolico z baldahinom.
Res je da v prikolici ni kuhinje, ampak mi tega nismo rabili ker smo vedno kuhali vzunaj.

Ko je bila postavljena je bila čisto obična prikolica, res pa je da jih je zadnja leta zelo malo.

Mi smo jo lani prodali, pa še to samo zato , ker nam je en stričko ko jo je videl, nonstop težil da bi jo rad kupil. Mi smo pa zadnja leta hodili v hotel, tako da je nismo več rabili.

Aja, prednost je bila tudi to, ker smo jo imeli lahko v garaži čez zimo ( imamo veliko garažo), tako da smo jo lahko vozili domov in je bila veliko bolj ohranjena.

Verjetno je sedaj tudi zelo malo ponudb za brako prikolice, ampak kaj se bo sigurno našlo.

LP

Super zadeva! Naša je tudi že polnoletna pa nam še vedno dobro služi. Super je, ker je velika, pa fanj ležišča ima. Kuhamo pa mi vedno zunaj. Nam je najlepše. Sedaj hodijo z njo že otroci z družinami in vsem je všeč. Res je zelo pripravna za družine z otroki, da so le-ti lahko ves čas zunaj na zraku in uživajo.

Za DRRR:

Ja še bolj pa se ti smejijo če namakaš noge doma v lavorju.

zdaj obstaja en nov model, sem gledala letos na sejmu v Lj, ful hitro in enostavno postavljeno, samo mi imamo obično prikolico in pavšal, tako, da za nas ne pride v poštev.

za večjo hitrost se lahko montirajo kolesa od fičeka, samo podvozje moraš podložiti 8cm.(130 km/h) Na tehničnem ne komplicirajo.

Tud mi imamo zelo dobre izkušnje z našo Brakico. Smo jo malo obnovili in spedenal in zgleda čist OK. Še vedno imamo original kolesa in se z lahko brez skrbi pelješ tud 130 km/h po avtocesti. Do zdaj še nismo imeli gumidefekta, čeprav so nas vsi zelo strašili s tem. Me pa zanima, če kdo pozna koga, ki bi mi jo vseeno podložil in menjal kolesa na njen. Imam že platiča od fičkota, ki se jih menda da zmontirati. Hvala in informacijo, vsem “brakistom” pa prijetno kampiranje.

Lp, Mazo

brakica je zakon!!!!! Pred 4 leti smo imeli adrio,katera pa zahteva dovolj močen avto da to premika. Naš A je bil car za to,pa tudi poraba pri 100 do 130 km/h ni presegla 11 litrov 95-ke. Brakica? Svoja tema. Tudi suzuki samurai jo je vlekel po Pohorju, tdi pa se poigrava z njo. Zelo enostavna,prostorna in z malo domišljije naprekosljiva prikolica.Žal je naša težko končala ko smo jo spomladi postavili da se zrači in je nismo dobro zabili(klini…)je nevihta opravila svoje delo in popravilo ni bilo več možno.

l.p. Boris

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close