Najdi forum

Prosim za pomoč… Ali je že kdo bil kdaj na počitnicah na Bolu? Prosila bi za kakšno informacijo o apartmajih…cene, lepa lokacija… Hvala! Tan

Jaz sem na Bolu letovala dvakrat, ni treba poudarjati, da je tam vse enkratno od organizacije storitev do prekrasnih samotnih zalivčkov. Bila pa sem enkrat s Kompasom v hotelu v centru mesta (lep hotel, zanič hrana), drugič pa sem šla brez rezervacije v visoki sezoni in brez težav dobila apartma, ki sicer ni bil ne vem kako urejen ampak lokacija in razgled sta bila zelo O.K. Če bi šla spet tja bi se definitivno odločila za letovanje v majhnih apartmajčkih z vrtom ne vem pa kako se imenuje to naselje ali katera agencija ga ponuja. Cene so malo višje kot drugje v Dalmaciji. Tan, koristne informacije pa upam, da ti bo dal kdo drug, ker jaz sem bila tam nazadnje pred dvemi leti….
LP!

Zelo lep otok, venar pa tudi zelo drag. Če nisi v hotelu ob morju se ti lahko zgodi da imaš do plaže več kot 1km, na zlatnem rat-u je zelo velika gneča. Drugače je pa dosti mirnih kotičkov, če se zapelješ malo po otoku.
V glavni sezoni smo pred dvema letoma v Splitu čakali na trajekt več kot 4 ure.

jst sm biu tam 3krat in vedno mi je blo ušeč. 2*sm sou s starsi in smo preko agencije (nevem kere) rezerviral apartma in vem da ni blo glih poceni (k so se prtožval moji starši). Lansko leto sem šou sam s 5timi kolegi in je blo super. Imeli smo apartma, (ful vellik in nov) ki smo ga rezervirali preko interneta (ful se da dobro zmenit z agencijo adria tours ki je locirana na Bolu)- http://www.tel.hr/adria-tours-bol/ (internetni naslov). Ti posredujejo vse info ki jih rabiš. Zdj je samo vprašanje koliko ste pripravljeni plačati. Najdražji so hoteli in pa apartmajčki neposredno na Zlatnem ratu, drugače pa je na bolu res polno apartmajov le da so ti malo bolj oddaljeni od zlatnega rata sam to za ns ni biu nevem kak problem. Smo sli peš al pa na plažo pod našim apartmajem. Lahko pa se pelješ z avtom sam je problem dobit parkirni plac. Če mate še kako vprašanje pa kr vprašite

A pol Bol ni nujno poln turistov? Se da najt kakšne manj obljudene plaže? Kaj pa kampi?

Hvala!

Pokliči za katalog na TRAVEL SHOP (poglej na internet), to je od MM TURISTA. V njem sem videla, da imajo na BRAČU polno apartmajev, mogoče ti bo kaj ustrezalo.

Je pa res, da od apartmaja do zlatnega rata (ZR) je lahko več kot 1 km. Ker od vasice Bol do ZR je ene 2 km. Da se prit z rolerji, ker je pot tlakovana. Pa tudi en vlakec vozi.

Dva hotela imata lokacijo blizu ZR, ampak cene so (pre)visoke. Jaz za ta denar definitivno ne bi šla več v tisti hotel.

Midva bi najraje rezervirala kar pri lastnikih apartmajev…Ima mogoče kdo kakšen nalsov, telefon? Agencija pobere fulll. Kaj pa prevoz? Ste bili z avtom?

Z avtom greš lahko do Splita in potem na trajekt do Supetra, potem pa z avtom do Bola. Če se ti pa ne da vozit maš pa trajekt Rijeka – Split – Supetar. Mi smo šli prvo varianto. Kar se tiče aparmajev – jih je polno, predvsem privatnih. V Bolu nasproti avtobusne postaje – ne moreš zgrešit je turistična agencija, ki ti takoj zrihta apartma, če ne pa vprašaš kakšnega domačina, če pozna koga, ki oddaja. Jaz se naslova apartmaja, kjer smo bili žal ne spomnim več. Kar se tiče kampa – je na hribu – se pravi zelo oddaljen od plaže, je bolj majhen, lastnik je pa zelo prijazen.

ma se ne spomnim lastince apartmaja sam pomoje ni ful dražje če greš preko tiste agencije na Braču. Nas je šlo 6 in smo plačal 60 evrov na dan, kar pride prbližn 2000 sit na dan na osebo. in smo mel res lep apartma. Mel smo tri spalnce z zakonskimi postlami, 2 kopalnci, kuhno, eno ful velko teraso in še en manjši balkon. In ful so bli prjazni. Škoda da ti ne morm povedat kdo je lastnik k sm žau pozabu.
Drugač pa smo šli mi z avtom preko splita supetar in pol bol. Parkir plac dobiš ob apartmaju, sam se z avtom ne splača preveč okol pelat k je kr dost velka gužva po mestu. Drugač je pa plaž dost. Do ene 12 je zlatni rat skor prazn k vsi mladi še spijo, pol je ful gužva do ene 5tih(k se vsi sončjo) pol se pa spet vse sprazn. Drugač pa so plaže še ob poti na Zlatni rat kjer je več sence ker je velik dreves.( Tuki tut ne piha kej preveč medtem ko na zlatnem ratu skor skos piha) Tm je lociranih tud večina surfarskih šol. Pol je mesto pol je pa spet ene par plaž, k pa niso ne vem kaj, sam mi smo sli kr ene parkrat tja.
Splača se vzet rolarje ker je pot na zlatni rat tlakovana z marmorjem in se ful dobr gor vozi. Drugač pa se da baje z avtom do nekih plaž izven bola sam mi nismo nikol šli. Preveč je blo vroče za avto.

upam da je dost info, če ne pa upraši še kaj te zanima

Saj ni narobe malo reklame:
Mi smo bili lani pri teh in ker smo se imeli zelo prijetno jih z veseljem omenim. Mala hišica za dve osebi z možnostjo 3. ležišča (kuhinja, spalnica, dokaj velika kopalnica in terasa) ločena od gospodarjeve, prostor za avto čisto zraven, pogled na morje, dve leti star apartma. Klime sicer nima, ampak ker smo ves dan preživeli na terasi ali plaži je tudi nismo pogrešali. Od centra mesta oddaljeno 5 minut hoje, od plaže 10 min, sam zlatni rat pa približno 20minut hoje. Je pa nekoliko v hrib. Julija, torej druga najdražja tarifa, nas je prišla 15€/osebo/dan s turistično takso. Imajo še nekaj drugih apartmajev, pa tudi neki sorodniki se s tem ukvarjajo tako, da vam bodo posredovali nove informacije, če so sami že polni.

Še naslov:
Marija in Ivo Petrić
Obala 17
Bol 21420 o.Brač
++385 21 635 321

Kaj mislite na ceno 35 EUR na dan za apartma za 2 osebi – s klimo? je to ok cena?

Če primerjaš s ceno, ki smo jo mi plačali, ni dosti dražje, kajne? Odvisno je tudi od termina počitnic. To je zelo ugodna cena za vrhunec sezone ali nekoliko pred njim, za majske počitnice se mi zdi pa dokaj drago. Bi poiskal kaj cenejšega.

To je cena za sredino julija…na dan za apartma za 2 osebi

Kar ugodna cena …

kaksne pa so na braču cene septembra?

Medve s hčerko sva letovali na Braču 7 let. Prvič, ko ji še ni bilo dve leti. Sicer sva res izbrali malce dražjo varianto (avion in hotel), saj sama z avtomobilom in malim otrokom res ne bi šla na pot.Vsako leto sva bili v drugem hotelu, meni osebno najljubši pa je Elaphusa. Prvič zaradi tega, ker je blizu ZR, drugič pa zaradi lepih, čistih sob in zelo, zelo prijaznega osebja. Vsak večer sva šli po peš poti do mesta Bol (cca 15 min), nazaj pa vedno z vlakcem, ki vozi iz mesta in se ustavi ob vsakem hotelu. Glede cen pa je tako, res je pijača in hrana dražja, kot na celini ali na severnejših otokih. Odsvetujem pa počitnice v avgustu. Medve sva prakticirali sredino ali konec junija ali pa prva polovica septembra. Takrat res ni nobene gužve, večinoma so takrat mlade družinice s predšolskimi otroki, tako da družbe ne manjka. Letos pa sem se odločila, da spremeniva destinacijo, tako da greva 1.7. na Djerbo.

Midva bi tudi rada šla z letalom. Mislim, da imaš več od dopusta, pa še domov ne prideš utrujen in rabiš še en dopust. Šla pa bi od 11. julija dalje. Res hvala za nasvet!

Kje pa je Djerbo?

Pardon…sem videla…Tunizija. Gresta z agencijo?

Ja, na Djerbo greva z agencijo Intelekta. Hoteli sva že konec junija, pa je bilo vse zasedeno 🙁
Res je avion super varianta. V eni uri si z Brnika na Braču, nato pa še cca. 20 min vožnje z avtobusom do hotela. Je pa Braško letališče posebno doživetje…pista je namreč zelo kratka, tako da imaš hiter pristanek in vzlet. Edina zoprna stvar je v tem, da je imela Croatia Airlines vsako, ampak čisto vsako leto zamudo (tudi 2 uri), tako na Brniku kot na Bolu. Čakati z otrokom v tisti stari letališki zgradbi, je bilo obupno. Ampak lani so gradili nov kompleks, tako da čakalnica ne bo velika 5×5 m…
Aja, prvi teden v avgustu imajo Bolsko noč in baje se splača to doživet. Sem pa govorila s potniki, ki so bivali v samem mestu (ali v hotelu ali v privat sobah), pa niso bili preveč navdušeni…prevelik kraval čez noč. Ugodna varianta so depandanse hotela Elaphusa.

Piha ko zmesano. Bil sem v avtokampu TENIS ( slab kamp ker se nimas kam fiksirat v tla ker je na terasi hise in je po tleh kamen. Drugace plaza in morje sta res lepa, ceprav je zmeraj guzva in je potrebno zgodaj na plazo ce zelite se kaksno dobro mesto. Senca je v ozadju so borovci.
Drugace polno slovenske mladine predvsem srferji. Nad samim mestom bol je velik disko club. Drugace je tudi mesto lepo in slikovito … za apartmaje se oglasite v samem mestu veliko agencij ki to ponujajo …

Najlepša vam hvala za vaše nasvete. Apartma imam rezerviran, zdaj pa rezerviram samo še letalo. So na Bolu povsod lepe plaže? Je morje zares mrzlo? Kakšna je temperatura sredi julija?

[sarcasm]
julija je ponavadi od 5-10 stopinj, morje pa je zmrznjeno, tako da lahko greš vsak večer peš hvara ali korčule.

kjer so plaže na bolu umazane, niso lepe…
[/sarcasm]

ne skrbi, lepih plaž je dovolj, toplo bo pa tudi, tako morje kot zrak (če ne julija, kdaj pa potem…). Pričakuj temperature od 25-35 stopinj za zrak, in 20-26 za morje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close