Božična večerja – PREPROSTA
Žal je dan pred božičnim večerom deloven, otrok ima šolo, midva prideva pozno iz službe, pa še peljati se moramo nekam. Tako bomo verjetno malo frej šele zvečer in rada bi, da bi v miru skupaj sedli k večerji v družinskem krogu (ne pa da jaz šibam za štedilnik in kuham do devetih zvečer).
Žal ne bo ne časa ne volje za kakšno obilno kuhanje, ravno žemlje s salamo pa tudi ne bi jedli:-) Ima kdo kakšno idejo za kakšno malo posebno, ne vsakodnevno večerjo, ki pa vendar ne zahteva celega popoldneva za kuho in pripravo? Še najraje bi, če sploh ne bi bilo treba kuhati (ne bo časa), ampak če lahko kaj vnaprej pripravimo ali pa na hitro.
Bistvo praznika ni v večerji, ampak v Kristusovem rojstvu. Ok, ne verjamete v Boga, radi bi družinski večer, potem pa namesto hrane dajte na mizo družabno igro in sok, pa juhuhu družina.
Mi smo imeli najboljše novo leto, ko smo vsi obležali bolni, pa smo v dnevni raztegnili ogromen kavč in imeli piknik na njem, jedli kruh star par dni, pili čaj z limono, gledali neke filme in si vmes merili temperaturo in smrkali 🙂
Ma dajte že nehat najedat s tem “če niste verni, ne praznujte”. Vse zapovedane praznike praznujemo na datume nekdanjih poganskih praznikov. Kaj mislite, zakaj? In a ste verniki kaj na slabšem, če se neverniki na ta dan zberejo v družinskem krogu, ob večerji, pred okrašeno smrekico? Kaj pa ljubezen do vseh ljudi? Marš, banda hinavska.
Avtorica, nekdo je že predlagal fondue – to se zdi tudi meni odlična ideja. Predpriprave so minimalne, potem pa se v bistvu pripravlja sproti pri mizi in se je počasi, tako da je super priložnost za pogovor in druženje.
Jaz sem imela podobno zagato lani. En dan prej sem pripravila francosko solato in spanirala piščančje kocke (domači mc nageci). Naslednji dan sem samo ocvrla meso in v tistih 7 minutah pečenja zamešala kupljeno mešanico za muffine in dala pečt. Tako da je bilo vse nared v 10 min. Večerja in sladica.
Forum je zaprt za komentiranje.