Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek božična večerja in božično kosilo

božična večerja in božično kosilo

Morda mi kdo priskoči na pomoč s kakšnim namigom glede jedilnika za božično večerjo in za božično kosilo. Prosim le, ne preveč zakompliciranih in zahtevnih jedi, naj pa bodo takšne,ki jih radi jedo tudi otroci. Radi imamo lepo, posebno in enostavno.
Hvala.

Puranja rolada (ali pa telečja) – se dela skoraj sama 🙂
gresove (zdrobove) kroglice (recept na embalaži – simpl za naredit in lahko narediš že prej in daš v skrinjo)
spinača + bebi korenček

Za sladico pa panacotto :-))

Tako delam jaz in so navdušeni tudi mulci :-))

mi imamo kar obsežen meni (pa izbiraš karkoli od tega 🙂 ): goveja juha s fritati, pohan piščanec, govedina v čebulni omaki, restan krompir, kruhovi cmoki, palačinke z mletim mesom popečene v pečici, za sladico pa še ne vem 🙂

Za večerjo pečenice in zelje, tako je bilo pri nas po tradiciji in na ta način se še bolj spomnim na čas, ko sta bila starša še živa,….kasneje potica, čaj in vino, za božično kosilo bo goveja juha, polnjena sv. ali telečja rebra, krompirčrk, ohrovt….pa narezki s pršutom, sirom in olivami, francoska solata in še torto bom spekla, če bo čas.

Ne kompliciram, ker smo vedno sami trije in tudi čez leto dobro jemo, tako da…..važno da nismo lačni.

Za večerjo goveja juha, losos in pečen krompirček, solata, sladica – piškoti, potica, mogoče torta.
Za kosilo pečen jagenček.

Resno za večerjo vse to?

pri nas bomo letos za večerjo bolj na hitro in poceni, in sicer bodo na mizi obloženi kruhki v treh različnih okusih.. eni bodo navadni s sirom in šunko, eni s pršutom in olivami, eni s tuno…
za sladico bodo piškoti

za kosilo pa ne vem, ker bomo pri tašči (smo ponavadi tko zamenjen da tašča in tast prideta za večerjo k nam, mi pa k njima gor na kosilo) vem da bo po kosilu potica:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close