Bownova Terapija – Je že katera bila?
Je že kdo bil na bownovi terapiji? Kakšne so izkušnje? Ravno gledam, če bi se naročila na originalno terapijo, tukaj https://bowtech.si
Vesela bom vaših mnenj 🙂
Meni pa ni bilo ok.
Ležiš tam, podobno kot na običajni masaži, vsake toliko te pride malce zmasirat na določenih točkah. Pa gre ven in spet tam ležiš in čakaš in čakaš, da pride nazaj. Pa pride, spet zmasira par točk in spet gre.
Pri meni ni bilo nobenega pozitivnega učinka, mi je bilo pa tečno, da tam čakaš v nedogled, da se vrne.
Ne vem, mogoče bi bil učinek, če bi šla večkrat zaporedoma?
Tisti, ki imate pozitivne izkušnje, ste bili na več terapijah, da je bilo kaj učinka?
Bila sem pri Tini in tudi sama priporočam. Sedaj je tako, jaz sem mnenja, da je odvisno kdo izvaja terapijo.
V Sloveniji imaš preveč samooklicanih terapevtev, ki sploh niso. Sem pa imela daljšo obdobje terapijo in Tina je oseba, ki ji zaupam, saj ima znanje ter šolanje iz te smeri. Mogoče si imela le napačno osebo.
Če človek dejansko nima težav in se gre samo malo razvajat, z bownovo terapijo najbrž ni nič narobe, da bo rešila kakšne težave z degenerativni spremembami, pa ne sanjajte. Vklopite malo zdravo pamet. Gre samo za malo dotikanja.
Verjamem, da je težko priznat, da ste vrgli denar stran, ampak poznam ljudi, ki na to bownovo sveto prisegajo, potem pa jim med vrsticami uide, da so spet na tabletih. Ker drugače ne more biti. Bownova terapija ne naredi nič.
Pozdravljene!
Po imenih zgleda kot da po večini samo Vesne hodimo na Bownovo…
Torej, jaz sem bila lansko leto pred karanteno na Bownovi v Domžalah.
Po treh terapijah nobene bistvene spremembe.
Nato mi je sodelavka predlagala terpavtko v Dolu pri Hrastniku.
In sem bolj kot ne za foro šla, sicer dokaj skeptična, pa vendar, sem šla in ni mi žal.
Presenečena sem bila, da je že po prvi terapiji bilo bistveno bolje, zdaj po četrti sem skoraj prerojena.
Terapevtka je nekaj čez 30 let, prijazna, komunikativna, posluša, ustrežljiva in strokovna.
Ima pa salon v Ljubljani in v Dolu pri Hrastniku, kar meni iz Moravč ustreza, vsaj glede na rezultate.
Njena stran je http://www.mtc-ana.si ,
dela pa poleg Bownovih terapij tudi nekaj vrst masaž, ki pa jih jaz nisem preizkusila.
L.p.
Vesna
Berem zgornje komentarje…
Eni res pričakujejo nemogoče v trenutku. Bownova terapija ni klasična masaža, to bi že morali vedeti preden se odločite zanjo. In to, da izvajalka naredi nekaj dotikov in se odstrani, tako mora to biti pri tej terapiji. Namreč sprosti energetske točke in v tem energetskem polju morate ostati sami…Torej ima vse svoj smisel. Malo pogooglajte prej, da ne boste pol nezadovoljne. In kr ena terapija tista, ki vam odvzame vse vaše težave. Ostanite zdravi s takšno ali drugačno terapijo, ali brez nje?
Pozdravljeni.
Glede na zgoraj opisano se ravno ne morem strinjati. Namreč meni je pri glavobolu in aksioznosti precej pomagalo in sem zelo zadovoljen. Je pa res, da v prvi terapiji ni moč pričakovati čudežev…. meni je pomagalo pri 4 terapiji…. sedaj hodim 1x na mesec samo za preventivo in je res OK…
Lep pozdrav
reha, 26.12.2021 ob 08:43
Pozdravljeni.
Glede na zgoraj opisano se ravno ne morem strinjati. Namreč meni je pri glavobolu in aksioznosti precej pomagalo in sem zelo zadovoljen. Je pa res, da v prvi terapiji ni moč pričakovati čudežev…. meni je pomagalo pri 4 terapiji…. sedaj hodim 1x na mesec samo za preventivo in je res OK…
Lep pozdrav
No, če gre za psihološke težave, verjamem, da pomaga. Pač placebo efekt.
ghofćs, 22.01.2022 ob 09:17
No, če gre za psihološke težave, verjamem, da pomaga. Pač placebo efekt.
Sam sem bil tam zaradi križa in po 1 terapiji je ogromen vozelj izginil, kar verjetno ni placebo. Pred terapijo se nisem pozanimal kaj to je, dobil sem samo bon in sem šel. Med terapijo sem se počutil, kot da me malo zajebava in nisem pričakoval ničesar, iskreno sem samo komaj čakal, da bo konec, ker se mi je zdel vse skupaj lari fari. Čez par dni sem po 8 letih od izgorelosti prvič čutil normalen nivo energije, bister um, sproščenost, nobene utrujenosti… To ni placebo, ker dejansko nisem verjel v to, delovalo pa je.
Forum je zaprt za komentiranje.