Boste čipirali mačke?
sam vprašam, 22.08.2025 ob 19:09
Mene popolnoma nič ne sili, tudi tebe ne silim, odgovorila sem na tvoj post. Niti ne bom jaz odvzela ali ne odvzela mačke, povedala sem ti samo, kako se bo nečipirane mačke tretiralo. Kot nikogaršnje. Veterinar te bo verjetno opomnil tudi na to, da morda potni list več ne bo veljaven oziroma imaš lahko težave na meji ob povratku, če bodo preverjali potni list (če je žival čipirana, imaš tudi to zaznamko oziroma nalepko v potnem listu).
Hvala za tvoj trud, zakon sem si prebrala že prej, ker pač želim vedeti, kaj čaka mojo mačko.
Zakon NE predvideva odvzema registriranemu lastniku, četudi žival ni čipirana. Predvideva samo kazen za opustitev te obveznosti. Prav?
Tudi ne drži, da bi se registrirana lastniška mačka tretirala kot brezlastniška. Tako se bo tretirala neka mačka, najdena nekje na potepu. Prav?
Moja mačka se ZAGOTOVO ne bo nikjer potepala. Na državni meji bo pa prehod s papirji tako dolgo enak, dokler ne bo nastala tudi zakonska določba o prepovedi potovanja nečipiranih mačk. Zaenkrat tega v zakonu ni. Prav?
Vseeno se mi zdi, da si se malo preveč zagreto zavzela za moj primer. Meni deluješ prepričevalno s pridihom kritike. Imaš slab dan ali kak drug razlog za tolikšno energičnost?
sam vprašam, 22.08.2025 ob 19:44
Domača
22.08.2025 ob 01:07
Mislim da je že. Tako mini kapsulo stisnejo za vrat. Sploh je ne najdeš. Če se muc potepa, ga poskenirajo in spet lahko zaprede objet v domačem naročju.
Glede na opis vseeno preverite ali je mačka dejansko čipirana ali je samo dobila antiparazitik.
In zakaj ne?, 21.08.2025 ob 12:05
Imamo 8 letnega izključno notranjega mačka, ki je redno cepljen po programu in že od svojega tretjega meseca čipiran.
Če imaš žival, prevzemi odgovornost.
Tocno tako. Sploh pa, cipiranje pride malo manj kot 3€, 30 jih da država. Sploh mi ni jasno, kaj je toliko ropotanja.
LinaS, 23.08.2025 ob 17:01
Tocno tako. Sploh pa, cipiranje pride malo manj kot 3€, 30 jih da država. Sploh mi ni jasno, kaj je toliko ropotanja.
Kot da je pomemben znesek… pizdarija, pa obsesija z denarjem, no!
Ni poanta strošek, ampak dobrobit mačke.
Kdor vidi v tem nekaj koristnega za mačko, naj čipira. Kdor meni, da mačku ne koristi, pač ne bo čipiral. Niso pomembni zneski. Frdamami esdeesovci, samo denar vas zanima. Golazen.
pa kaj to berem…fukjen,zahojen,pokvarjen,pohlepen,zavisten,požrešen,samomorilen,goljufiv,kradljiv,nategunski,grd,cepljen ,zajeban do nafte bo čipiral MAČKOOOOOOOOOOOO…ALOOOOOOOOOOOOOO TESLO ZBUDI SE..take bi jaz osebno zatolkla,da nikol več nebi gobca odprli in svojo hudobijo na tej zemlji širili…to lahko naredi …SAMO CEPLJENO BUDALO…
Se mi zdi…, 21.08.2025 ob 10:40
Ja, 21.08.2025 ob 10:36
Na podeželju bodo raje potamanili par tisoč mačk, kakor da bi jih čipirali. Poznam kmetije, ki imajo tudi po 10 mačk ali več. Bo dren v mačjih nebesih.
?
Aha, Ko si pa že tako pameten, ti pa še povem, zgodbo o kuri in jajcu, kako se ti mački ponavadi znajdejo na kmetiji. Ponavadi od mehkosrčnih meščanov, ki mačke pripeljejo in spustijo. Pač otrok bi mucka, potem se ga pa naveliča, pa še na dopust je treba. Ti mački se zatečejo na kmetije, kjer imajo vsaj zavetje in morda jih še kaj hranijo. Niso sterilizirani in seveda se potem nekontrolirano množijo. Samo toliko, ti dobra duša. Letos na vasi 5 hiš opažam že tretjega neznanega macka, ki se je kar pojavil. Taki ljudje, ki mucka zapustijo, ga pač ne bodo dali cipirat
za monovko, 25.08.2025 ob 17:16
o kakšnih registriranih mačkah ti govoriš?
če mačka ni čipirana, je ni v registru.
A seveda. Moj maček ima ime, priimek, naslov, popis dosedanjih obiskov veterinarja, sliko in potni list. Kaj pa misliš, kako ga vozim čez mejo?
In kaj bo na čipu? Podatki iz veterinarjeve kartoteke.
Prav?
Ali pa bo kateri maček dobil čip na upravni enoti po tvoje?
ma ti si terba, 25.08.2025 ob 20:53
Ti dejansko ničsar ne razumeš ali pa se delaš butasto.
Z veterinarjevo kartoteko si lahko rit obrišeš, dokazovat lastništva pač ne moreš.
V registru so samo tiste živali, ki so čipirane. In na čipu so podatki lastnika, ne pa kartoteka živali.
Res si butasta.
Še enkrat: ni mi potrebno dokazovati lastništva, prav? Moj maček ne hodi naokoli. Sama sebi pa ne rabim dokazovati lastništva.
A bo?
Kam s takim žarom?
Vukašin, 25.08.2025 ob 22:38
kok veliki pa su čipi pa kam se stavijo? jaz mam soseda Kineza pa on rad mačke okol bloka lovi potem pa chop suey u woku iz njih naredi pa učasih še men prinese. a si lahko potem jaz zub polomim na čipu?
U, ja! To pa pazi! Noter je še sledilna naprava in GPS, lastnik bo torej vedel, kje si. Pa ne samo to! Z joy stickom te bo šetal, kamor mu bo pasalo..
? malo s trebuhom naprej, malo z ritjo naprej… bomo gledali prenos
Forum je zaprt za komentiranje.