Boste čipirali mačke?
Mi našega mačka ne bomo.Je izključno notranji 13 letni maček, ki niti cepljen ni. Ko smo ga posvojili je bil cepljen, kastriran, potem ga nismo več cepiti.Je zdrav maček.
In kdo bo to preverjal ali so mačke čipirane ali ne? Bodo od vrat do vrat hodili in iskali mačke? Kaj pa muce,.ki niso naše, in jih hranimo, malo ljubezni damo.Kdo bo te čiipal?
Ne, ne dovolim. Razen pri obisku veterinarja tudi nihče nima možnosti pri moji mački preverjati, če je čipirana ali ne, imajo jo pa vpisano v evidenco in zaenkrat se mi to zdi dovolj. Se tudi ne potepa naokoli, sploh se pa ne bi nikomur pustila prijeti, da bi lahko čip sploh skeniral. Brez veze torej.
Sploh pa počakajmo na razplet. Mislim, da bo to le še ena burja v kahli.
Razumem recimo lastnike kakih dragocenih pasemskih mačk, ki bi se znale med potepom izgubiti in s pomočjo čipa vrniti lastniku, za mačke, ki so pod nadzorom lastnika, pa ne vidim razloga za čipiranje.
Lila376, 21.08.2025 ob 09:54
Mi našega mačka ne bomo.Je izključno notranji 13 letni maček, ki niti cepljen ni. Ko smo ga posvojili je bil cepljen, kastriran, potem ga nismo več cepiti.Je zdrav maček.
In kdo bo to preverjal ali so mačke čipirane ali ne? Bodo od vrat do vrat hodili in iskali mačke? Kaj pa muce,.ki niso naše, in jih hranimo, malo ljubezni damo.Kdo bo te čiipal?
Meni so pohane mačke boljše, kot čipirane!
In zakaj čipiranje. Halo! Pred leti sem imela 18 mačk. Vsaka muca je imela mlade in se jih je kar nagnetlo pri hrani. Mačke so bile pridne. Polovile so vse miši in kar nekaj vrabcev. Nekaj sem jih razdala, ostale pa so kar izginile. Ena po ena. Verjetno so jih pobrale lisice in kragulji. Nobena ni ležala povožena ali crknjena. Samo ni jih bilo. Ostale so samo mačke, ki pa so bile vedno manj plodne. Trenutno se jih po kmetiji sprehaja 2-3. Malo so pri nas, malo pri sosedih in sosedovi malo tu, malo tam. Kaj jih bomo dali čipirati in čez 2 mes, ko jih ne bo več, kaj pa potem? Ali naj še mlade utopimo? Tega pri nas ne delamo. Jih je veselje gledati, ko so mali in se igrajo, ti rečejo “mau”, jaz pa pravim: mau si dobiv, mau maš pa na njiv.
In zakaj ne?, 21.08.2025 ob 12:05
Imamo 8 letnega izključno notranjega mačka, ki je redno cepljen po programu in že od svojega tretjega meseca čipiran.
Če imaš žival, prevzemi odgovornost.
Najprej naj mi zagotovijo, da čip mački ne bo “po nesrečnem naključju” zlezel v kako žilo ali vitalen organ, da ne izloča kakih kemikalij, da zagotovo ne škodi na noben način, potem se morda lahko začnemo pogovarjati.
Čemu pa čipiranje, če je mačka v stoprocentno nadzorovanem okolju, nima stika s tujimi mačkami in nima do nje nihče dostopa?
Ko bo vse to neizpodbitno jasno, bomo pa videli dalje.
Katera odgovornost še?
Jaz svoje ne bom. Sicer se je pritepla k meni in sem jo zacela hranit. Zdaj hodi se en pritepenec in tudi ta dobi jest. Menim,da tisti ljudje, ki skrbimo za druge v svoji blizini (naj je to zival ali clovek), cipov ne rabimo. Naj preverjajo take, ki se nad zivalmi izzivljajo, nor v klavnicah in na transportih. Tam naj se zacne. To je podobno kot v nasi firmi. Zacni pri direktorju in koncaj pri delavcu. Ne da se ugotavlja krivda tam, kjer je ni.
Nikakor, eden bolj neumnih in bednih zakonov teh svobodnjakov. Država v razsulu, njih pa skrbijo mački ina palestinci. Naj pogledajo kako težko v resnici ljudje živijo. Aja to pa ne, to je pa že preveč zathevno urejat. Upam, da se tak zakon ukine. Če so mačke do sedaj lahko živele brez čipov, bodo pa še naprej.
Maček ni za v stanovanje. Mora imeti izhod in možnost nočnega potepanje. Tako je pač življenje mačk. Ti živaloljubci iz 6. štuka, pa bi jih počlovečili. Se vidi, kdo ima dostop do političnih odločitev, ljudje na kmetih delajo cele dneve, nima čas za take umotvore.
Večkrat se zgodi, da muc uide ven, če ga bo slučajno kdo našel in peljal v zavetišče ga vam tam ne bodo izročili, če ne bo čipiran, ker samo s čipom lahko dokažete lastništvo. Imam jih sedem, pet sem jih peljala čipirati že lani, dva pa jutri, smo že naročeni na veterini. Lani sem seveda sama plačala, jutri pa mi ne bo potrebno, ker plača država. Pa so vsi moji izključno notranji.
marjanca767, 21.08.2025 ob 10:17
Mi imamo notranje-zunanjega (zunaj samo pod nadzorom), pa je cepljen po programu, kastriran in tudi čipiran. Čipirali smo ga pred uvedbo zakonske obveznosti, ker je zelo radoveden (preži za odprtimi vrati) in če nam kdaj uide (ob vsej skrbi), bi rada, da ga lahko identificirajo in najde pot domov.
Ste eden od odgovornih, bravo.
Forum je zaprt za komentiranje.