borovnice
Hej!
Verjamem, da ti je hudo za borovnice.
Nimam sicer kaksnih velikih izkusenj, se mi je pa zgodilo, da sem jih vlozila s sladkorjem, alkohl in na balkon…pa so v par dneh zavrele – vse zavrgla. Ocitno so borovnice obcutljiva zadeva.
Poskusi malo jih zmesat v jogurt…Bos videla, ce se greni. Ce ne, lahko naredis svetovano s skuto. Je pa zavitek zelo dobra stvar in zelo preprosta.
Ce ti okus se odgovarja, bi jih nekaj zamrznila in to se danes, ker jim vsaka ura lahko skodi. POtem pa z njimi v jogurt, v skuto… dobra malica:)
Lep pozdrav
Lp
Mojcej se oproščam ni me bilo doma ampak če ni prepozno ali mogoče za drugič. SKUTINE REZINE:
300g moke ,260g siad.,230masla,5jajc,1 beljak,750g skute, naribano lupino limone in sok,75gpšeničnega zdroba ,žlička pecilnega,1 vrečka pudinga,450g jagod,malin ,borovnic ali kakšno drugo sadje lahko tudi zmešamo.Postopek:Testo:moko,150g masla in jajce zgnetemo v testo,testo damo na pekač kar od pečice malo težje se zvalja zato ga dam na peki papir,na pult in nato v pekač.Na drobno ga prepikaš z zobotrebcem da se ne dviga med peko.Nato rapustimo maslo ,ubijemo štiri jajca,iz beljakov naredimo sneg.V drugi skledi penasto umešamo rumenjake in 180g slad.,dodamo skuto limono,premešamo.Dodamo maslo.Posebej zmešamo zdrob pecilni in prašek za puding in po žlicah dodajamo skutini masi nazadnje primešamo sneg beljakov in sadje ,vlijemo v pekač in pečemo45 min. na 200 stopinj.Ni komplicirano in zelo sočno in dobro ,pri nas ga tudi otroci obožujejo in je velikokrat na sporedu.Čao!
Forum je zaprt za komentiranje.