Najdi forum

borage olje

kje bi lahko dobil borage-vo olje?

Prav olje? Na netu nisem nasla nic uporabnega, razen tega, da ga dodajajo kapsulam za izboljsanje metabolizma. Te pa se dobijo v lekarni.

Boraga pa je koper kajne?

Boraga ni koper, ampak je čisto drugačna rastlina.
Takale je na sliki:

Pred leti sem jo imela posejano na vtru kot okrasno rastlino – rožo, ker ima lepe modre cvetove.

Kje bi dobila olje pa ne vem, jaz bi povprašala v kakšni trgovini z zdravo prehrano.

LP

Potem pa so jo tukaj povsem pihnili mimo:

Se opravicujem, ker sirim krivo vero.

Hej, Sonce! Res so te zavedli:)

Koper ima la. ime Anethum graveolens. Listi so modrikasto zeleni, dvakrat do stirikrat pernato deljeni, podobni listom janeza. Cvetovi rumeni v kobulih; ceti od junija do avgusta, plodovi od zacetka avgusta do septembra.

V anglesko angleskem slovarju pa pise tole:

Evropska rastlina z modrimi cvetovi in lasastimi listi, ki jih uporabljamo v solatah in dodajamo pijacam za okus. O olju nic.

V knjigi Zdrav. rastline ni omenjena.

Lep pozdrav na Dolenjsko

Ja, ja, vidim kako so me “nasankali” :-))

Babi si dobila posto?? Samo preverjam, ker mi mail nekaj nagaja vcasih.

Pozdravcek na Primorsko!

Nam je vroce – klima se ne dela :-))

kje pa je v ljubljanai kaksna “dobra” trgovina z zdravo prehrano

hvala

Sonce, dobila in odposlala; slo je naprej.
Klima, se ti salis? Pri nas je spet hladno; sicer so okna odprta, za klimo pa se ni…na sreco!

Tisti opis iz slovarja je za borago, ceprav ni napisano zraven. sicer se pa razume, da je zgoraj koper ( kot moje mesto), spodaj pa boraga.

Lp

Ne nič se nisem šalila, v službi smo danes “gagali” – pisarne so na podstrešju zelo stare stavbe. Sicer imamo klimo, katero pa letos še niso usposobili. Kadar je zunaj več kot 20 stopinj se mi že kuhamo. Danes je bil pri nas res lep sončen in zelo topel dan.

panter, trgovino kalček punce večkrat omenjajo:

Za druge pa ti bodo ljubljančanke povedale 😉

Poleg Kalčka, ki ga je že sonček omenil je še Zrno do zrna (trubarjeva) in v btc tržnici nekaj podobnega kot Jablana, preizkusi z iskalnikom ker je bilo že velikokrat omenjeno.
p

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close