Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolonese omaka

bolonese omaka

Mene pa zanima, kako dolgo počaka v hladilniku boloneze omaka? Če naredim v petek, jedli pa bi jo v nedeljo ali ponedeljek, bo še ok? Vedno jo namreč pojemo isti dan, zdaj bi pa vzela zraven na dopust in tam samo pogrela in skuhala testenine. Kakšen predlog?

na dopustu nimate zamrzovalnika? lahko date na okensko polico :)))

2 dni v hladilniku sigurno, kaj več pa jaz skor ne bi … pa sej je bolonska narejena v 10tih minutah, jo lahko narediš na licu mesta, medtem ko se kuhajo makaroni …. če seveda ni delana po receptu od Yo, kjer se kuha 5 ali kolk ur :)))

madona, kak boloneze pa ti kuhaš, da je lahko v 10 minutah gotov??

Seveda lahko, nekaj dni ni problem, saj je meso prepraženo.

madona, kak boloneze pa ti kuhaš, da je lahko v 10 minutah gotov??[/quote]

kakšnega pa ti, da traja dlje kot 10 minut, ajdi 15 🙂

mal čebule, meso je itak v prafaktorjih, česen in paradižnik pa začimbe in če za tole ni dovolj 10 minut potem res ne vem 🙂

v bistvu je še bolje če se naredi en večer prej z makaroni vred in se naslednji dan pogreje … je bolj okusno ampak z vidika GI pa mal slabše … sicer bodo smučali in kalorije bodo itak pokurjene :)))

[/quote]

želiš povedat da mi jemo ne dovolj prepraženo meso? hmmmm nisem še opazila da bi res bilo tako 🙂

sicer pa … mi tudi v hotelih v hladnih mesecih pijačo hladimo na okenskih policah, tako da … če niste ravno v pritličju, kjer bi lahko ostali brez …. ni panike 🙂

življenje je preprosto, če le ne kompliciramo 🙂

Mislim, da ti želi povedat, da jeste prepraženo meso in ne bolonjez omako. Ker to kar si naštela z bolognez omako nima kaj dosti veze namreč.

Mislim, da ti želi povedat, da jeste prepraženo meso in ne bolonjez omako. Ker to kar si naštela z bolognez omako nima kaj dosti veze namreč.[/quote]

razsvetli me prosim kako se naredi bolonjska omaka 🙂

Mislim, da ti želi povedat, da jeste prepraženo meso in ne bolonjez omako. Ker to kar si naštela z bolognez omako nima kaj dosti veze namreč.[/quote]

razsvetli me prosim kako se naredi bolonjska omaka :)[/quote]

Prava bolonjska omaka se kuha ene dve uri …

Avtorici posta pa … do ponedeljak jaz definitivno ne bi čakala, osebno se držim, da se hrana poje naslednji dan, morda 3x na leto dva dni potem. Tako da, skuhaj v petek zvečer, čimprej ohladi in v hladilniku bo do nedelje bp.

razsvetli me prosim kako se naredi bolonjska omaka :)[/quote]

Prava bolonjska omaka se kuha ene dve uri …

Avtorici posta pa … do ponedeljak jaz definitivno ne bi čakala, osebno se držim, da se hrana poje naslednji dan, morda 3x na leto dva dni potem. Tako da, skuhaj v petek zvečer, čimprej ohladi in v hladilniku bo do nedelje bp.[/quote]

spraševala sem kako, ne kolk časa …

Punce, ne se prepirat…vsaka ima pač svoj recpet. Glavno da je dobro in da naši jedci vse pojedo 🙂

Hvala vsem za odgovore, bom pripravila v petek zvečer, do nedelje bo sigurno ostala dobra v hladilniku (ali pa na okenski polici). 🙂

No, tle je nekaj na temo originalnega recepta.
Dlje ko se kuha, boljše je, ja tud 5 – 6 ur … 🙂

V 10 – 15 minutah je pa bolj taka instant varianta. Ni pa to taprava “bolognese” omaka.

Tako. Tisto, kar je zgoraj napisano, je navaden ragu.

30 dag mletega mesa (mešano, lahko tudi s telečjim)
olje
1 velika čebula
1 steblo zelene
2 korenčka
1 dl belega ali rdečega vina
2 dl paradižnikovega pireja
10 dag kakšne suhe klobase ali pancete, tudi pršuta
sol
poper
mleko po potrebi

Prepražimo na drobno narezano suho meso, čebulo, korenček in zeleno. Dodamo mleto meso in pražimo, da izpusti tekočino. Zalijemo s polovico vina in paradižnikom. Na nežnem ognju kuhamo počasi najmanj 2 uri, lahko tudi do 5 ur. Občasno premešamo. Proti koncu dodamo preostalo vino. Če je omaka presuha, vmes zalivamo z mlekom. Na koncu solimo in popramo po potrebi.

Omako postrežemo z jajčnimi testeninami in parmezanom.

tak, ja…. tole je boloneze…. njami…. sem ga ravno prejšnji petek cmarila za lazanjo…

No, link iz zgornjega posta se je nekje izgubil (ne dela na novem forumu?), tole sem mislila:

tule je ena dobra bolognese omaka:)
preverjeno;)

http://www.planet-diet.si/recepti/206-polnozrnate-testenine-z-bolognese-omako

Tole je preliv za čez makarone.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close