Bolniška – kako preživite dan
Povejte prosim kako preživljate čas na bolniški? A cele dneve in noči preležite ali vmes tudi kaj naredite? Vem, da je odvisno, kako je človek bolan, ampak npr. da ni res tako hudo, da niti vstat ne moreš.
Jaz priznam, da sem včasih vedno ležala, pila čaje, brala, delala nič, da sem čimprej prišla k sebi … Sedaj, ko sem na bolniški, pa čeprav je visoka vročina in me vse boli, raje kaj naredim vmes, da se bolj zmatram in potem malo pospim.
Kako pa vi?
Zjutraj grem najprej na sobno kolo za 30 min, nato plavat 30 min, potem tuš, kava. Pripravim zajtrk za otroke, jih odpeljem v šolo.
Priprava kosila, fizioterapija, pranje perila. Malo pospravim.
Grem po otroke, kosilo, delo za šolo, vožnja na dejavnosti, priprava večerje.
Ko gredo otroci spat, grem še v domačo telovadnico, predvsem delam z utežmi od min 20 min, kar je redko, sicer pa okoli 45 min, včasih malo več.
Za čiščenje oken, generalko, plačamo gospo, ki nam pomaga.
Žaninnna, 06.09.2025 ob 12:10
Zjutraj grem najprej na sobno kolo za 30 min, nato plavat 30 min, potem tuš, kava. Pripravim zajtrk za otroke, jih odpeljem v šolo.
Priprava kosila, fizioterapija, pranje perila. Malo pospravim.
Grem po otroke, kosilo, delo za šolo, vožnja na dejavnosti, priprava večerje.
Ko gredo otroci spat, grem še v domačo telovadnico, predvsem delam z utežmi od min 20 min, kar je redko, sicer pa okoli 45 min, včasih malo več.
Za čiščenje oken, generalko, plačamo gospo, ki nam pomaga.
V bolniški? Zdravnik ti jo pa odpre zaradi?
g44, 06.09.2025 ob 11:05
Povejte prosim kako preživljate čas na bolniški? A cele dneve in noči preležite ali vmes tudi kaj naredite? Vem, da je odvisno, kako je človek bolan, ampak npr. da ni res tako hudo, da niti vstat ne moreš.
Jaz priznam, da sem včasih vedno ležala, pila čaje, brala, delala nič, da sem čimprej prišla k sebi … Sedaj, ko sem na bolniški, pa čeprav je visoka vročina in me vse boli, raje kaj naredim vmes, da se bolj zmatram in potem malo pospim.
Kako pa vi?
Res redko sem bila v bolniski in naj tako ostane. Letos konec zime me je tako podrlo, da 5d dobesedno nisem mogla nic, se otroka so v solo vozili drugi. In nisem bila sposobna nicesar niti kuhat ne, spala kot top, na WC sem komaj prisla. Kaksna savna in kaj vem kaj pisejo zgoraj. Ce bi se tako dobro pocutila bi delala.
Anonimno 8684, 06.09.2025 ob 16:33
V bolniški? Zdravnik ti jo pa odpre zaradi?
Od dela pač skuham, vozim avto, dam perilo v pralni stroj, sušilni, pobrišem kuhinjski pult..saj niti ne počnem drugega..kakšno stvar pospravim.
Plavanje, telovadba, uteži…ciljano, ne kar povprek..po načrtu rehabilitacije.
Ne delajte se norca iz bolezni.
Sem v penziji, na bolniški sem bila zelo malo. Ko sem bila, sem bila pa res bolna in nisem hodila okoli. Nekaj malega sem skuhala, za silo pospravila, vmes počivala, kolikor se je dalo.
Če si na bolniški pomeni, da si bolan, da se res slabo počutiš in ne moreš delati.
Forum je zaprt za komentiranje.