Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › bolniška in izolacija

bolniška in izolacija

Od konca januarja sem v bolniškem staležu, sem bila na operaciji. 13.2.2022 sem bila pozitivna na hitrem testu, sedaj imam izolacijo 10 dni.

Osebna zdravnica to ve. Moram v službo javit al ne, ker sem tako al tako v bolniški? Zdravnica mi ni nič rekla, da moram kaj javljat.

ne, ker imaš itak že odprt stalež.

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 15.02.2022 ob 12:38

ne, ker imaš itak že odprt stalež.

Seveda mora javiti, ker bolniška zaradi bolezni/poškodbe je drugačna bolniška kot pa izolacija zaradi kovida.

To mora urediti zdravnica in naložiti v sistem pravilne bolniške liste.

Si se na bolniski zaradi prve zadeve ali so ti bolnisko podaljsali?

Ce bolniska se traja, potem je urejeno, ce bi jo pa ze zakljucila in te v sluzbi pricakujejo, je edino normalno, da jim javis, da se ti je bolniski stalez podaljsal.

Raje molči, da ne boš imel problemov.

Bolniška še traja.

Ne vem, kakšne odnose imate, ampak jaz bi šefu/šefici vsekakor sporočila, da imam zdaj še Covid in da me še nekaj časa ne bo. Jaz sem se ob covidu precej slabo počutila in sem bila na bolniški 14 dni. Sem pisala tudi zdravnici in mi je odgovorila, naj ostanem doma, dokler se ne bom v redu počutila.

Odgovor na objavo uporabnika
Sasoane, 15.02.2022 ob 13:41

Bolniška še traja.

JA, ce ne drugega bos imela status P in se ti ne bo potrebno testirat vsake dva dni. Mislim, da bi bili cisto fer, ce v sluzbo javis, da ti bolniska se traja, tokrat zaradi covida in da bodo vedeli, da te se vsaj 7 dni ne bo.

Če si imela kakšno večjo operacijo dva dni nazaj, verjetno do konca meseca ne bo še ok. Tako bo dala zdravnica predlog za podaljšanje bolniške na ZZZS. Ker bolniška še traja oz prvotnega razloga, zaradi katerega ne moreš delati, ni potrebno v službo nič javljati, da si še okužena. Ker se ti bolniška ne prekinja. Če bi pa prekinila, bi pa morala javiti. In bi dobila tudi dva bolniška, tako boš pa enega. V službo javiš, do kdaj te predvidoma ne bo. Razloga ni potrebno navajati. Javiti glede okužbe bi morala, če bi npr. delala, se okužila in nato ostala na bolniški.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close