Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolniška in aktivnosti

Bolniška in aktivnosti

Pozdravleni.

Torej zaradi depresije mi je psihiater predpisal bolniško ter prost izhod.

Rekel mi je tudi da sem naj cimbolj fizično aktiven…

Torej lahko opravljam doma dela okoli hise kot je košnja trave,ipd…,ali pa imam v primeru nadzora z sluzbe tezave?

Lahko opravljaš taka dela okrog hiše, saj je to pri taki diagnozi celo bolje kot sedeti v hiši in gledati v strop.

Lahko greš na sprehod, na tek ali plavat, čim več se gibaj in bodi aktiven. Ne boj se kontrole, če ti je sam zdravnik priporočal aktivnost.

Samo spolnost je strogo prepovedana, ker izredno podaljša čas zdravljenja depresije..

Potem dobro ce je tako ,ker cel dan bit v hisi ni za nikamor…

Sem se bal da bi me prisli preverjat z službe,kar zadnje case nekam pogosto  to pocnejo pri drugih sodelavcih…

Seksam pa itak ne že trideset let, tako da s tem ne bo težav!

Vsekakor bodi čim bolj aktiven, ker to res pomaga. Če te je strah, da bi te prišli preverjat, prosi zdravnika, naj ti tudi za aktivnost napiše v karton.

Zapisano imam samo to da imam prost izhod …neslednji ptegled pri psihiatru je pa cez dva dedna….

Delo zunaj  okoli hise pa caka

Odgovor na objavo uporabnika
doktor zdravnik, 03.10.2021 ob 22:40

Samo spolnost je strogo prepovedana, ker izredno podaljša čas zdravljenja depresije..

Tebi je itak to ni za skrbeti, ker si že ves lajf na suhem in ti je depresija izšla v obsesijo.

Reno78, 03.10.2021 ob 23:22

Zapisano imam samo to da imam prost izhod …neslednji ptegled pri psihiatru je pa cez dva dedna….

Delo zunaj  okoli hise pa caka

Bi sel kam ven na zrak,kaj postorit ter na sprehod pa nekak ne upam….

Glih ne dolgo nazaj so eno sodelavko odpustili ker je bila na bolniski.

So prisli do nje,pa je ni bilo doma….in eto,odpoved…

Mislim, da to lahko napiše tudi osebni zdravnik. Poskusi ga poklicati (ali v tem času pisati, če v tem času manj dvigujejo telefone) in se pogovoriti o tvoji skrbi. Ti bodo najbrž bolj znali svetovati, kot tule, saj imamo različne izkušnje z delodajalci, mene npr. niso nikoli preverjali, pa sem imela podobno diagnozo.

Reno78, 03.10.2021 ob 23:35

Bi sel kam ven na zrak,kaj postorit ter na sprehod pa nekak ne upam….

Glih ne dolgo nazaj so eno sodelavko odpustili ker je bila na bolniski.

So prisli do nje,pa je ni bilo doma….in eto,odpoved…

Kako pa vedo, da je ni bilo doma? Morda pa je trdno spala? Če ne odpreš vrat še ni nujno, da nisi doma in odpiranje vrat ni nujno početje. Ga ni zakona, ki to zapoveduje. Človek ima lahko številne razloge zakaj vrat ne more odpreti. Je obnemogel, spi, se kopa..

So jo čakali pred vrati? Takrat bi morala samo podaljšati naprej. Ali pa jim je celo sama servirala s podatkom, da je ni bilo doma :)? V tem primeru odhod do zdravnika ne bi smel biti sporen.

Tudi sama sem imela isto, bolniška z prostimi izhodi in kasneje tudi odločba iz komisije, kjer je bilo lepo napisano, da se lahko prosto gibljem ampak samo v okviru svoje občine, ker pri takšni bolezni je ravno preživljanje časa zunaj velikega pomena.

kaj pa v službi delaš? je kaj takega, kar ti povzroča depresijo?

logično je, da bi se depresiven človek moral čim več gibati. Po drugi strani pa nisi depresiven za delat doma, za v službi pa si?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close