Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolniki umirajo kar v čakalnici na urgenci

Bolniki umirajo kar v čakalnici na urgenci

Kolesarijo pa nič? Raje veselo plešejo za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico, SD…hehehe

Odgovor na objavo uporabnika
nenormalno, 26.08.2025 ob 20:16

Žal je tako. Čakanje po 10 ur in vmes kdo tudi umre. Ampak nima veze, ker je starejši, ne!? UKC se izgovarja, da ni zdravnikov in sester. So sestre, samo so po dolgotrajnih bolniških tudi po več let skupaj, zdravniki pa v zasebništvu.

Tako zanič razmer ni bilo še nikoli. Vse se sesuva.

rtvslo.si/odziv-vodje-urgence-bolniki-nimajo-kam-in-zasedejo-vse-vozicke-in-hodnike-na-nasih-oddelkih

Pred kakšnim mesecem sem se znašel tam. Poleg primerne zdravstvene obravnave, so mi ponudili tudi kosilo okoli poldneva in vodo po želji.

Tako, da tega posploševanja ne verjamem.

Najdlje sem na urgenci čakala enkrat šest ur, ker je bila polovica objekta v gradnji, sicer pa nikoli dlje od treh ur. Za nujne primere sem bila na vrsti v pol ure ali prej. Odvisno od nujnosti stanja.

Imamo pa učinkovito triažo, ki izloči hipohondre in izkoriščevalce -to je tiste, ki se jim na rentgen ali CT  ne ljubi čakati in pridejo z izmišljenim nujnim stanjem.
Isto izločijo starčke, ki se pridejo malo družit in preganjat dolgčas. In isto pijane, nasilne in nadrogirane.
Tukaj pa pizdijo točno izkoriščevalci in nekulturni asocialci. Resni bolniki nimajo niti volje pisariti. Imajo resnejše probleme.

Tako da fuck off jajotovi in psihiči. Naučite se manir in odgovornosti, ali pa namesto na urgenco zavijte na patologijo.

Iz izkušenj.

2005 z očetom čakam 12 ur pred obravnavo, 2011 grem jaz urgetno, obravnavana urgetno, so me rešili, hvala jim, 2015 čakava z očetom 14 ur pred obravnavo. 2025 – 1. kličem ZD, pridejo, vidijo kaj je, gre naprej  na IPP in ne čaka, ker je urgenten, takoj pregledan, poštiman in poslan na OI. 2. mesec dni kasneje, isti scenarij, s tem, da me je zdravnik iz IPP klical 4x za info in kaj je, ter 2x so me klicali iz OI, vse skupaj v roku 10 ur, po vseh CT-jih, RTG in pregledih. Vsi prijazni. Torej, če povzamem, urgentno je obravnavano urgentno.

Moj oči se je na OI vozil daleč, 10 let, reševalci, ki so ga peljali so ga imeli radi, pa ne samo zato, ker jim je stisnil kakšen eur v žep, ampak zato, ker je bil potrpežljiv in razumen. Vem, da v našem zdravstvu marsikaj ne štima kot bi moralo, a tudi ni vse narobe.

A je bilo kosilo gešenk od UKC?

Ena je imela mozolj na riti in je čakala 14 ur.

Še en uspeh te nesposobne in škodljive oblasti?

V 35 letih Slovenije so bili levičarji več kot 25 let na oblasti. In to je posledica njihovega dela in njihovih lovk v ozadju, ki vsako leto olajšajo državno blagajno za 400 milijonov, ki poniknejo v zasebne žepe. Pol pa primerjaš par let kovida, kjer je bilo čisto povsod po svetu isto. Kaj naj bi JJ spreminjal med pandemijo, idiotka?

Kaksna pandemija? Kje, kdaj? V nasi bolnici, v tujini, smo imeli zasedenost nekaj cez 70%. Prej in potem je bila  med 91 in 93%. In do marca 2021 nismo imeli enega primera smrti zaradi tega tvojega kovida.

Iz izkušenj.

2005 z očetom čakam 12 ur pred obravnavo, 2011 grem jaz urgetno, obravnavana urgetno, so me rešili, hvala jim, 2015 čakava z očetom 14 ur pred obravnavo. 2025 – 1. kličem ZD, pridejo, vidijo kaj je, gre naprej  na IPP in ne čaka, ker je urgenten, takoj pregledan, poštiman in poslan na OI. 2. mesec dni kasneje, isti scenarij, s tem, da me je zdravnik iz IPP klical 4x za info in kaj je, ter 2x so me klicali iz OI, vse skupaj v roku 10 ur, po vseh CT-jih, RTG in pregledih. Vsi prijazni. Torej, če povzamem, urgentno je obravnavano urgentno.

Moj oči se je na OI vozil daleč, 10 let, reševalci, ki so ga peljali so ga imeli radi, pa ne samo zato, ker jim je stisnil kakšen eur v žep, ampak zato, ker je bil potrpežljiv in razumen. Vem, da v našem zdravstvu marsikaj ne štima kot bi moralo, a tudi ni vse narobe.

A lahko prevedeš v slovenščino, kaj je IPP in OI?

Tole je dober komentar s cenzuRTV-ja, novinarji in zdravniki se delajo norca iz vseh nas, že dolgo:

Samo kopiral bom komentar o slovenskem zdravstvu, ki se mi zdi pomemben, do danes ni nihče nič repliciral.

Dodajam, da slovenski zdravniki še vedno niso slišali, da je najpomembnejše ohranjati zdravje čim dlje, se pravi primarna preventiva in sicer KNB… delajo pa popolnoma nič na tem, sramota!

Novinarji pa le iščejo neke senzacionalne novice, ki v ničemer ne prispevajo k izboljšanju.

Zdaj pa k besedilu, ki je bilo napisano v zvezi z dolgoročno stavko zdravnikov (besedilo ni moje).

Upam, da mi bo znal kdo pojasniti. Doktorji vodijo celoten zdravstveni sistem. Doktorji so direktorji zdravstvenih domov. Doktorji so direktorji bolnišnic. Doktorji so imenovani v razne odbore, ki so vsaj deloma povezani z zdravstvenim sistemom vključujoč 3,5 milijarde težko zdravstveno blagajno. Sedijo po ministrstvih in strokovnih skupinah, ki narekujejo delo in način dela v zdravstvenem sistemu.

In zdaj pravijo, da protestirajo proti nedostopnosti zdravstvenega sistema in razpada javnega zdravstva. Torej doktorji protestirajo proti samim sebi.

Zdaj bi pa za celoten razpad še nagrado in višje plačen razrede. Če se jim dovoli izstop iz javnega plačnega sistema, je to konec socialne države. Doktorji (vsaj njihovo vodstvo), ki so do sedaj že dokazali, da jim gre bolj kot ne samo za denar in neko javno moč ter veljavo, bi privatno zdravstvo uredili tako, da dostopa do zdravstvenih storitev sploh ne bi bilo. Dobesedno bi postali kasta v tej državi, zlizana z oblastjo. Njihove storitve pa nečloveško predrage za povprečnega človeka. s tem da bi po možnosti morali še vedno vsi plačevati za neko zdravstveno blagajno kot do sedaj + osnovno in dodatno zavarovanje, s tem da bi imel zdravstvenih pravic zelo malo ali nič. Povedano drugače. Masa ljudi bi plačevala za kasto najbogatejših, dostopa do tega pa ne bi imela. Torej moderno sužnjelastništvo kot ga poznajo ZDA.

Res človekoljubno prizadevanje doktorjev. Od Covida dalje so izgubili vso veljavo in skrenili s poti. Že tako zadnjih 30 let samo uničujejo sistem v katerem delajo. Ampak temu vodstvu doktorjev je potrebno priznati eno stvar. Empatija in pamet dejansko ne prideta z izobrazbo. To so pa v celoti dokazali.

IPP – internistična prva pomoč (če prav vem)

OI – onkološki inštitut

rok-1, 28.08.2025 ob 01:51

IPP – internistična prva pomoč (če prav vem)

OI – onkološki inštitut

Tako je. Hvala, Rok!

Vsak, ki je kdaj bil, ve. Vsi drugi pa samo bla bla bla…

Grenivka422, 26.08.2025 ob 21:12

Dežurni na urgenci so hudi sadisti in se izživljajo!!! Večkrat videno in doživeto. Pišete lepo o njih ker pač tam delate, smrad golazen zdravniška. En procent zdravnikov na urgenci ima empatijo in sočutje ostalo vse iz grozljivke. Saj tudi vi pridete na vrste nekje !

Če si brez empatije,sočutja,nesramen,malomaren,nasilen,verbalno nasilen,… dobiš delo v UKC LJ.

Anonimno217, 27.08.2025 ob 07:03

Anonimno 2936, 27.08.2025 ob 06:57

Ne vem kakšna fejk urgenca je to, ko te boli kot norca in tvoj zdravnik npr. ne dela čez vikend in rabiš pomoč, ti razložijo, administracija, da bo nekaj ur za počakat, ker je zdravnik na terenu!

Od urgence bi pričakoval, da imajo tam zdravnika, prisitnega ne pa, da mora delati po terenu potem pa pride na urgenco pa podela še vse, ki čakajo!

upam, da tole ni res, kajti urgenca je ekipa prisotna ves čas. Ni, da je ni tam.

Brez zdravnika to ni urgenca, ni ekipa v nujni pomoči. In je to potrebno prijaviti na ministrstvo. Ljudje več, ko bo prijav prej se bojo zmigali.

Je res, imenuje se Urgenca ni pa to UKC LJ, MB. Pomoje odgovorni vedo, saj oni organizirajo delo. Tu se lepo vidi pomanjkanje kadra.

Prideš zaradi bolečin v Nedeljo sredi noči, tvoj dohtar dela popldan v Ponedeljek, ne moreš zdržat, dežurna ekipa pa na terenu, ns “urgenci” pa nobenga dohtarja, sam administracija, lekarne, da bi skočil po kakšne proti bolečinske tablete pa tudi niso odptte.(pa še to ne vem če bi mi jih dali brez recepta!).

Zato pravim, da je to fejk urgenca, da je organizacija dela ktastrofa!

Doktorji vodijo celoten zdravstveni sistem. Doktorji so direktorji zdravstvenih domov. Doktorji so direktorji bolnišnic. Doktorji so imenovani v razne odbore, ki so vsaj deloma povezani z zdravstvenim sistemom vključujoč 3,5 milijarde težko zdravstveno blagajno. Sedijo po ministrstvih in strokovnih skupinah, ki narekujejo delo in način dela v zdravstvenem sistemu.

In zdaj pravijo, da protestirajo proti nedostopnosti zdravstvenega sistema in razpada javnega zdravstva. Torej doktorji protestirajo proti samim sebi.

Točno! zdravniška kasta (določeni dohtarji, ki delajo, kar se  jim zahoče in ne dobijo nobenih sankcij, ko dokazano opravljajo plačljive posege v zasebni kliniki, ko bi morali opravljati te iste posege v javnem zdravstvu, pa so se sami odločili, da jih bodo imeli v javnem zdravstvu samo 5 na mesec, zato pa jih samoplačniško opravijo v zasebni kliniki čez cesto 150 mesečno – direktor Celjske bolnice recimo) dela, kar se ji zahoče, brez kakršnih koli sankcij, ker nihče v ZZZS ne preverja, kaj počnejo. Ravno tako zdravniki odločajo, katere medicinske pripomočke se bo kupilo za bolnico in se sami dogovarjajo z dobavitelji, kjer seveda tisti dobavitelj, ki ga bodo izbrali in bo dobil keš iz državne blagajne za desetkrat preplačane pripomočke, lepo podmaže zdravniško smetano, da njega izberejo.

Nimate pojma, kako močan je ta koruptivni zdravniški ceh v Sloveniji in kako postopoma pelje slovensko javno zdravstvo v propad. Ni zdravnikov, ker vsak z nekaj delovne dobe odpeketa v zasebništvo, v javnem zdravstvu je pa zaposlen po 20% ali 30%, ravno tako, da dobi bonitete od tam, preverja pa itak nihče ne, če je sploh tam ali ne.

Parkrat je Brecelj o tem govoril, ampak si ne upa preveč, ker so mu grozili. Ta zdravniška klika je izjemno masovna in izjemno prepričana v to, da jim nihče nič ne more. In jim očitno res ne.

takoole, 28.08.2025 ob 06:42

Doktorji vodijo celoten zdravstveni sistem. Doktorji so direktorji zdravstvenih domov. Doktorji so direktorji bolnišnic. Doktorji so imenovani v razne odbore, ki so vsaj deloma povezani z zdravstvenim sistemom vključujoč 3,5 milijarde težko zdravstveno blagajno. Sedijo po ministrstvih in strokovnih skupinah, ki narekujejo delo in način dela v zdravstvenem sistemu.

Točno! zdravniška kasta (določeni dohtarji, ki delajo, kar se  jim zahoče in ne dobijo nobenih sankcij, ko dokazano opravljajo plačljive posege v zasebni kliniki, ko bi morali opravljati te iste posege v javnem zdravstvu, pa so se sami odločili, da jih bodo imeli v javnem zdravstvu samo 5 na mesec, zato pa jih samoplačniško opravijo v zasebni kliniki čez cesto 150 mesečno – direktor Celjske bolnice recimo) dela, kar se ji zahoče, brez kakršnih koli sankcij, ker nihče v ZZZS ne preverja, kaj počnejo. Ravno tako zdravniki odločajo, katere medicinske pripomočke se bo kupilo za bolnico in se sami dogovarjajo z dobavitelji, kjer seveda tisti dobavitelj, ki ga bodo izbrali in bo dobil keš iz državne blagajne za desetkrat preplačane pripomočke, lepo podmaže zdravniško smetano, da njega izberejo.

Nimate pojma, kako močan je ta koruptivni zdravniški ceh v Sloveniji in kako postopoma pelje slovensko javno zdravstvo v propad. Ni zdravnikov, ker vsak z nekaj delovne dobe odpeketa v zasebništvo, v javnem zdravstvu je pa zaposlen po 20% ali 30%, ravno tako, da dobi bonitete od tam, preverja pa itak nihče ne, če je sploh tam ali ne.

Parkrat je Brecelj o tem govoril, ampak si ne upa preveč, ker so mu grozili. Ta zdravniška klika je izjemno masovna in izjemno prepričana v to, da jim nihče nič ne more. In jim očitno res ne.

Brez podpore bedakov fuknjenih, ki mafijo povzdigujejo v bogove, jim njihovi zločini in kriminal ne bi uspeval.

robi9, 28.08.2025 ob 06:51

Brez podpore bedakov fuknjenih, ki mafijo povzdigujejo v bogove, jim njihovi zločini in kriminal ne bi uspeval.

Nihče jih ne povzdiguje v bogove, ravno obratno, večina je proti njim. In kaj naj ljudje naredijo? Predlagaš da jih nekdo “fizično odstrani” ali kaj točno? Zakaj pa ti nisi tisti, ki bo to naredil?

kar sereš nekaj non stop brez repa in glave. Si se spuntal, da ne boš plačeval prispevka za zdravstvo, ki gre iz plače? Ne plačuješ obveznega zavarovanja? Kaj točno si TI naredil, ki se nimaš za bedaka fuknjenega???

Beep Kororoti, 27.08.2025 ob 15:43

Pred kakšnim mesecem sem se znašel tam. Poleg primerne zdravstvene obravnave, so mi ponudili tudi kosilo okoli poldneva in vodo po želji.

Tako, da tega posploševanja ne verjamem.

KOLIKO HODOV JE IMELO KOSILO? ČE NI BILO VSAJ PET HODOV SE PRITOŽI. PA VODA, KAKŠNO SO TI PONUDILI. IZVIRSKO, VODOVODNO PREČISČENO OBIGATENO Z VITAMINI IN MENETALI?

?, 28.08.2025 ob 12:24

KOLIKO HODOV JE IMELO KOSILO? ČE NI BILO VSAJ PET HODOV SE PRITOŽI. PA VODA, KAKŠNO SO TI PONUDILI. IZVIRSKO, VODOVODNO PREČISČENO OBIGATENO Z VITAMINI IN MENETALI?

NO JA, Z NINERALI, DA NE BO KDO V LUFT SKAKAL. SE ŠELE UČIM TIPKATI Z LEVO, KER JE DESNA ONEMOGOČENA HA, HA…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close