Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolničar negovalec nekaj vprašanj prosim odgovore

bolničar negovalec nekaj vprašanj prosim odgovore

Lep pozdrav vsem 🙂
Odločam se za izredno šolanje in sicer prekvalifikacijo v bolničar negovalec,zanima me naslednje
ali je snov težka ,izpiti ? in kako je potem z prakso?si jo moraš poiskati sam ali ti oni pomagajo?
ali mi pripada status študenta glede na to da sem sedaj prijavljena na zavodu ?
koliko znaša šolnina ? ali se posamezni izpiti plačujejo sproti?
in kje vse se lahko zaposlim kot bolničar negovalec?
za kakterokoli informacijo bom zelo hvaležna in se najlepše zahvaljujem.

Šolnina v nm ju je okrog 960 e za en letnik.Če si prisotna na predavanjih potem ni težko in če se seveda učiš 🙂

Prakso delaš v kraju kjer se šolaš ali pa kje drugje- v nm -ju se lahko zmeniš .
zaposliš se potem lahko v domu starejših občanov oz. tam kjer pač izvajaš nego .

hvala za odgovor,a to pomeni da plačaš to šolnino in delaš en letnik ali v tem času moraš plačati zraven šolnine še kakšen izpit?kje pa dobiš knjige oziroma gradivo?
si ti že končala to šolo ali še delaš?

Svetujem vam, da greste na zdravstveno šolo in vprašate, toplo vam pa priporočam, da naredite rekvalifikacijo za zdravstvenega tehnika oz za srednjo sestro.
Kakšno šolo pa imate?

imam narejeno frizersko šolo, zakaj pa mi svetujete šolo za medicinsko sestro

kako pa je z zaposlitvijo,ali se težko dobi služba bolničarja?

Počasi bolničar iz nege izginja. Njegovo delo prevzema zdravstveni tehnik, da imajo potem dipl.m.s. kaj delat.

Tudi jaz bi priporočala izobrazbo za ZT, še bolj pa , če govorite nemško in ste mogoče iz obmejnega območja tečaj za Heimhelfer-a (8 mesecev) v Avstriji in lahko potem delate tam kot negovalka. Dosti boljša plača in delovni pogoji.

Kar pogumno, karkoli boste naredili!

Ines

Zato, ker boste imeli boljšo plačo in boljše pogoje ter znanje…pa tega programa počasi ne bo več.
Saj bo šlo, le pogumno!

Mene pa zanima prekvalifikacija. Po poklicu sem inžiner mehatronike in nikakor ne morem priti do službe. Pa sem se odločil za prekvalifikacijo za bolničar/negovalec. Vprašanje pa je kdaj bom dobil službo za to kar sem se do sedaj šolal. Zanima me kako je z tem študijem (izredno). Kaj moram narediti, katere predmete. Koliko traja Izobraževanje?, kje v Mariboru se vpisat?, …..

Prosim za pomoč in odgovor

predlagam, da se prekvalificiraš v poklic diplomirani medicinski brat. Če si mehatronik, pa ja ne bo težav. Rit znaš brisat tudi brez diplome

Kako pa je kaj z predmeti? Kje se vpisati?

Odgovor na objavo uporabnika
opravljivka, 19.11.2021 ob 17:12

predlagam, da se prekvalificiraš v poklic diplomirani medicinski brat. Če si mehatronik, pa ja ne bo težav. Rit znaš brisat tudi brez diplome

Sej mu je ne bo treba brisat, ker diple to ne delajo. Za tako delo imajo srednje sestre!

Je bolj perspektivno, ce nardis faks kot pa prekvalifikacijo za bolnicarja/srednjo sestro, placa bo veliko boljsa, delovni pogoji pa tudi.

Kaj pa šolanje? Ali se mi priznajo kakšni predmeti? Koliko časa traja šolanje?

Svetujem ti smer zdravstveni tehnik, ne bo ti žal.

Sin je diplomiral na fakulteti za zdravstveno nego, službo je dobil v treh dneh.

Odgovor na objavo uporabnika
marko1993, 19.11.2021 ob 17:05

Mene pa zanima prekvalifikacija. Po poklicu sem inžiner mehatronike in nikakor ne morem priti do službe. Pa sem se odločil za prekvalifikacijo za bolničar/negovalec. Vprašanje pa je kdaj bom dobil službo za to kar sem se do sedaj šolal. Zanima me kako je z tem študijem (izredno). Kaj moram narediti, katere predmete. Koliko traja Izobraževanje?, kje v Mariboru se vpisat?, …..

Prosim za pomoč in odgovor

Se opravičujem za nesramnost, ampak če pa kot inženir mehatronike ne moreš najt službe, si pa ali len ali pa imaš nerealne standarde. In kot zdravstveni tehnik boš moral delat hujše delo in za manj denarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close