Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Bolj optimalno delovanje računalnika

Bolj optimalno delovanje računalnika

Imam računalnik star 2 leti. Delamo občajne stvari, pošta, internet, Office, tu in tam inštalirano kakšen programček, kakšen update naredimo in to je to. Računalnik se je začel odzivati zelo počasi. Prižiga se cca 5 minut ( s tem, da se zašene še protivirusni program). Kakšen Word ali podobno odpira sepet nenormalno dolgo, enako je z Explorerjem.

Prosim vas za pomoč, katere programe naj zašenem, da si malo počistim računalnik in izboljšam njegovo delovanje. Hvala.

Zanima me tudi kateri free protivirusni program je dober.

Hvala z vsako pomoč in namig.

Čao.

Zbriši vse začasne datoteke v mapah temp in temporary internet files znotraj mape Local settings na disku, kjer imaš nameščene Windowse.
Namesti si program Ewido:

in počisti z diska spyware ter drugo sumljivo navlako, ki se je nabrala v teh letih.
Lahko si poiščeš še program Spybot in tudi z njim odstraniš določene problematične datoteke.
Kot antivirusno zaščito pa lahko uporabiš tudi ‘ta zaresne’ aplikacije (poskusne verzije), ko poteče pa namestiš kakšen drug poskusni program.
AntiVir pa je npr. free, nekateri ga pohvalijo, drugi spet ne zaradi zamudnega posodabljanja. Drugače pa imamo radi Bitdefender, NOD32, Trendmicro, F-prot, nekateri celo Nortona.
Pomaga še eno čiščenje z Hijackom, o tem pa kdaj drugič. Najprej se pozabavaj s tem, potem pa se javi, ali je rač. že odzivnejši.

Tule C:\WINDOWS\Temp\IXP000.TMP imam pono map s takimi imeni IXP000.TMP, v njih pa je čuda vsebina (končnice so *.dll, *.mui in podobno),…….a vse te mape lahko pobrišem?

Hvala še enkrat.

To so ostanki namestitve .NET Frameworka, lahko mirno zbrišeš celotno vsebino mape C:\WINDOWS\Temp\

Tajfun in Hmmm,

Hvala za pomoč. Naredila po napotkih, ampak zadeva se ni kaj dost premaknila, npr. raziskovalca mi odpira približno eno minuto. Še mogoče kak namig? Hvala.

Če do sedaj še nisi nikoli defragmentirala diska, ga daj sedaj. Podatki sčasoma postanejo precej razdrobljeni po disku in to tudi upočasni odpiranje.

Start -> Vsi programi -> Pripomočki -> Sistemska orodja -> Defragmentiranje diska

Sicer bo kar nekaj časa mlel, ampak se splača.

No way, defrag ne bo pospešil odpiranja Raziskovalca. Če se odpira eno minuto, je nekaj močno narobe. Al imaš toliko spywara in virusov gor ali pa totalno zmedo v windowsih.
Priporočam varnostne kopije osebnih datotek, pošte, priljubljenih, adresarjev in drugih nujnih stvari – nato pa jovo na novo.
Govoril sem! 🙂

Mislila sem na splošno…

Howk! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close