BOLGARIJA
V sunny beachu sem bil lani (lastna režija) letos pa grem verjetno spet avgusta.
Kaj naj ti rečem, za naše razmere zelo poceni.
Pivo 1 do 1,5 leva (1 lev cca. 120 sit).
V gostilni boš za večerjo ali kosilo težko plačala več kot 1000 sit.
Nočno življenje odlično, cene nizke (tequila 1 lev, ponavadi zaradi
veselih uric za eno dobiš 2), koktejli 300-500 sit…
Verjetno bo letos malo dražje kot lani, a še vedno
nekajkrat ceneje kot npr. hrvaška.
Morje ni bog ve kaj, plaža peščena cca. 5 km.
Največje mesto v bližini je Bourgas cca 20-30 km.
V 2 tednih sem lani zapravil cca 120000 sit, vključujoč prevoz (vlak),
nastanitev v centru sunny beacha (privat sobe), nekaj nakupov.
Jedel vedno zunaj, vsak dan žur do jutra….za vse to bi na CRO, zapravil
sigurno 3x, 4x več!
V glavnem se sigurno ti ne bo žal!
Zdravo,
pred nekaj dnevi pripotovala iz Bolgarije, Sončne obale.
Počitnikovala sem preko Kompasa (tvojega hotela žal ne poznam) in je bilo odlično.
Svetujem ti hotel s 4*, če je le mogoče.
Nad Bolgarijo sem navdušena! Res, da so še veliki reveži, a se znajdejo.
Hrana je odlična (posebno v hotelu je bila dobra), v gostilnah dobiš kar hočeš (za nizke denarje – npr. dve osebi kosilo in pijača 1000 do 1500 SIT, pivo 120 SIT, kava manj kot 1 lev). Ponudba je evropska (gril, pizze, hitra hrana…) in njihova.
Letalo je bolgarsko, a leti “kot kugla”, ca. 1 uro 35 min.
Sicer pa je Sončna obala eno samo zabavišče, trgovine in gostinski obrati (ima ca. 120 hotelov od 0,005 * do 5*).
Lahko si nakupiš poletno garderobo za male denarje, pa razne dodatke (pasove, torbice…), ponudba je veliiiiiiiika. Za pokušino: poletne majčke od 10 Levov dalje (1 lev je 120 SIT in jih dobiš v Bolgariji, menjaj EUR-e, najbolje v banki), razne torbice od 6 Levov dalje. Pa ure, parfumi, zlato….
Lep dopust ti želim!
Pa ne pozabi, da je rakija (šnops) pri njih glavno razkužilo za zunaj in znotraj (v trgovini 0,2 l ca. 150 SIT). In na Nessebar ne pozabi. To je staro mesto na robu Sončne obale in je od vsega najlepši.
LP
Mavrica
MAVRICA NAJLEPŠA HVALA ZA TE INFORMACIJE.
KOMAJ ČAKAM, DA 02.08. ODPUTUJEM, MALO ME JE PA STRAH KAKŠNIH SLABOSTI IN DRISKA. BILA SVA V TUNIZIJI IN SEM SE OKUŽILA. VOZILI SMO SE PO 500KM NA DAN, JAZ PA VSA ENA BOGA. ALI MI PRIPOROČAŠ KAKŠNO KONKRETNO DOBRO GOSTILNO? KOLIKO SI ZAPRAVILA, ČE LEPO ŽIVIŠ, MISLIM DA SI KAJ PRIVOŠČIŠ. ALI IMAŠ KAKŠNO ZDRAVSTVENO USTANOVO BLIZU?RES DA GREM NA DOPUST I SPRAŠUJEM TAKŠNE BEDARIJE, SAM JE BILO V TUNIZIJO PREHUDO. ZRAVEN GRESTA MOJA STARŠA, KISE ZELO BOJITA LETALA, SAJ TO JE PODOBNO LETALO KOT ADRIJINO, KAJNE? KOLIKO LJUDI PA GRE GOR?
NAJLEPŠA HVALA IN LEPO SE IMEJ, NINA
Zdravo Nina,
sori, imam malo dolg odzivni čas… Po dopustu je toliko dela.
O konkretnih gostilnah težko govorim, ker si imen nisem zapomnila. Glej, da bo tam veliko ljudim, pa je sigurno solidno.
Videla sem stavbo z nazivom poliklinika, pa sem se odločila, da bom zdrava!!!! Ne izgleda od zunaj tako kot nap. naši zdr. domovi (pa tako pljuvamo po njih in ljudeh v njih!). Veliko sem že prehodila in mislim, da je najbolje: v torbo Spitaderm (v lekarni ga dobiš-tekočina za razkuževanje), steklenico vode in steklenico rakije (pa ne pretiravaj!). V našem hotelu pa smo sicer imeli zdravnika, na srečo se nisva srečala.
Letala so podobna Adrijinim, na obeh strabneh po 3 sedeže, mislim da je imel 154 potnikov.
Leti lepo in varno, nič panike!
Zapraviš pa žepu primerno. Lahko minimalno, lahko ogromno.
Kot sem že omenila, hrana je poceni, obleke tudi, šele sedaj sem videla (po povratku), kako poceni je zlato!
Voda stane ca. 0,8 L za 1,5 l, avtobus 0,5 L za prosto vožnjo kakorkoli.
Najdražje od vsega se mi je zdel najem senčnikov, ležalnikov na plaži (6 L za kos).
LP
Mavrica
Forum je zaprt za komentiranje.