Bolgarija
Pozdravljen!
Res sem se,bil sem na bolgarskem veceru,kjer so prikazali kuturo in plese,ter nas postregli z tipično bulgarsko hrano.Blo je super,vodiči so povedali da slovenci znamo naredit zabavo..
Izlet na reko Ropotamo in ogled mesta Burgas tudi priporočam,imaš kaj za videt,predvsem v mestu Burgasu,so zelo lepe punce,preverjeno..hehehe
Ta dva izleta sta stala 55eurov,za ostale ne vem,morda 2 dni Turčije(Istanbul) stane caa 100 evrov,ali en dan caa 70 eurov.
Prevoz je zelo poceni,caa 35 km javnega prevoza(avobus) stane 1,25 eura,taksi enaka razdalja 9 eurov,mestni avtobus 0,25 eura..
Upam da sem ti kaj pomagal….
lp
Boštjan
Tudi jaz sem se pravkar vrnil iz Bolgarije, iz Sunny Beach-a! blondinka je pač malo opozarjala na površnost pri pisanju (Suuny beaca). To je bila rezervna varianta, (namesto Odesse in Krima) ko so me pošteno razkurli na ukrajinskem konzulatu kjer so komplicirali do onemoglosti. En teden Bolgarije, preko ultra last minute variante (odhod čez dva dni!), kupljen v Iliriki je stal 70000 sit. Za to sem dobil polpenzion po sistemu fortuna ali ruleta, kjer ne veš še v katerem hotelu boš prebival – jamstvo hotel z najmanj tremi zvezdicami- touroperater avstrijski Gulet. Izkazalo se je da je to bila dobra varianta saj so nas posadili v hotel Helios Palace z petimi zvezdicami. Leteli smo iz Dnaja. Parkirišče za avto všteto v ceno (zastonj) pri Mazurju. Bolgarija oz Sunny beach me je presenetila z veliko ponudbo zabave in lokalov, diskotek. Cene so tam že skoraj primerljive z našimi, če pa se odmakneš samo par ulic stran od betonskega naselja hotelov pa že lahko piješ in ješ po 3x manjših cenah. Bourgas se splača videt (tudi zaradi lepih domačink- se strinjam ;-)). Pa vidiš vsaj delček prave Bolgarije, ki pa Sunny beach zagotovo ni. Tudi tukaj se strinjam z predhodnikom – to turistično naselje je bolgarski Portorož, sem pridejo Bolgari iz Sofije da se razkazujejo in kažejo svoje dobre avte (vidiš res karkoli z BG registracijami). Tudi dosti mafije, ki pa ni nevarna turistom. Ciganov, ki so baje bili prejšnja leta in so kardli turistom letos ni več. Splača se videt mestece, polotok Nesebar, ki leži v neposrdeni bližini. Če bi še kdaj šel bi si kupil samo avionsko karto, ki bi jo lahko takrat dobil za samo 100 eurov, odhod prav tako iz Dunaja, in bi si sam poiskal prenočošče par kilometrov stran od turističnega kompleksa, kjer so cene resnično zelo nizke (en teden 80 levov- ca. 10.000 sit!)
Zaključek bi bil, splačalo se je videt, vendar sem se sam precej dolgočasil, saj sem bolj popotniški tip in imam raje manj turistična mesta kjer ni horde zagorelih turistov.
Forum je zaprt za komentiranje.