bolgarija – sončna obala – relax
LP
Zanima me če je kdo šel na Sončno obalo v Bolgariji z agencijo Relax? kako ste bili oz. ste še zadovoljni z njihovimi uslugami, samim letovanjem (zabava), izleti (katerih ste se udeležil, občutki – a je šel kdo na 2 dnevno potovanje v Istambul (Turčija) – kje ste nabavili vizo? kaj se da videt v Turčiji.
Kateri hotel izbrati? Zakaj?
Veliko vprašanj, upam, da mi kdo odgovoril vsaj na kakega.
Aja, a kdo potuje na Sončno obalo v začetku Septembra?
Že vnaprej hvala za odgovore.
zakaj? a to veš iz lastnih izkušenj ali v slogu “Ena gospa je rekla…”?
Slabšega kot Hrvaško morje (lanske osebne izkušnje z neprijaznostjo, ko sem sem bil prepoznan kot slovenec, kot tudi izkušnje drugih) skor ne more bit. Je pa bilo lansko leto tudi nekej dobrega, namreč zelo sem izpopolnil znanje angleškega jezika – za letos. Da pojasnim, če smo s kolegi naročali v angleškem jeziku in se v tem jeziku tudi pogovarjali smo bili boljše in hitreje postreženi, skoraj so nas hoteli filat od spredaj in od zadaj, če smo se za mizo pa pogovarjali slovensko je bila postrežba v stilu “Šuti i trpi!” To je pač moja izkušnja, pač osel gre samo enkrat na led. Če sem s tem komu priznal, da sem osel, meni prav, dvakrat pa enake napake ne bom naredil.
Da ne bo pomote, to ni antireklama za Hrvaško, sam mislim, da kaj takega v Bolgariji ne bom doživel. Vsaj upam…
To je res. Pred kratkim sem se vrnil iz Sončne obale v Bolgariji in če nič drugega so v povprečju precej bolj prijazni kot Hrvateki. So tudi izjeme, vendar po mojih izkušnjah v tem pogledu ni primerjave. In pa v pogledu zabave, ponudbe vsega mogočega – so Bolgari v veliki prednosti. Morje, to je nekaj drugega! Jadransko je še vedno lepše in čistejše, vendar ker sem videl že tudi druga morja, karibsko, avstralska, azijska – lahko rečem, da se Hrvati precenjujejo.
Dandanes ko so cene prevozov relativno nizke je boljše odpotovat nekam kjer so še te veseli, pa tudi plaže so precej lepše kot na Jadranu. To razliko sem najbolj opazil ko sem se vrnil iz enoletnega potepanja po Karibskih otokih in potem takoj odšel na jadransko morje. Na Karibih plavo morje, bela peščena plaža v zavetrju palm, odplavaš par metrov so že korale in čudovite ribe…, pa pridem na Jadran, temno morje, ježi, morske kumare in skale…
Ni primerjave!!
vidiš, jaz pa še nisem bil tam (sem se pa tja namenil) in sem zato prosil tiste ki so tam že bili za izkušnje, po možnosti konkretne
Je pa res, da je popolnoma odvisno od posameznika. a mi zaupaš kaj te (je) tako motilo? a si šla samostojno ali preko agencije (katere?). V kakšnem hotelu (ali privat) si bila?
Sam imam namen iti v Nessebar, nočitev+zajtrk, pol pa okoli po obali Črnega morja (enodnevni izleti).
Že vnaprej hvala za tvoje odgovore oz. izkušnje.
Andrej
V nedeljo sem se vrnil iz sunny beacha, tako da lahko podam nekaj informacij iz prve roke. Potovali smo trije v lastni režiji (vlak- Lj-zg-bg-sofija-burgas). V Burgasu smo imeli srečo s taksistom, ki nas je v Sunny beach (35km) odpeljal za 20 levov (2400 sit). Drugače so tarife taksistov okoli 50 levov. Ker smo šli na blef nismo imeli pojma kje bomo prenočevali, pa nam je taksist spedenu bungalove v samem središču resorta. Kasneje smo izvedeli da smo imeli veliko srečo, saj je privatnih “smještajev” v Sunny beachu bore malo, zato pa milijon hotelov, ki pa so dosti dražji. Za prenočišče v troposteljni sobi s kopalnico smo plačevali 15 levov na osebo na noč, kolegi ki so šli v sunny beach 2 tedna pred nami pa za hotel (z bazenom), ki je bil od resorta oddaljen cca 10km, 25 levov.
Kar se morja tiče res ni ne vem kaj, zato če si prišel v bolgarijo na kopanje, potem rajši izberi kakšno drugo destinacijo!!! Zato pa je vse ostalo 100krat boljše kot hrvaška! Nizke cene, trgovine ala pontaroso, kjer dobiš vse od a do ž, po smešno nizkih cenah (prevladujejo sicer ponaredki, ki pa so vizualno 100% isti kot originali npr. par adidask, puma ali najkic, ki so zdej tako popularne, in pri nas koštajo čez 20 jurjev tam dobiš za 3500 sit (kvaliteta je seveda vprašljiva). Lokalov, restavracij, diskotek je milijon res nema-da-nema! Dogaja se res u nulo!
Kar se cen tiče lahko povem naslednje: Pivo v gostilni dobiš za 0.7-1.5 leva (seveda domače, priporočam Zakorka pivo), cene raznih pic, šapgetov, wineršniclov… se gibljejo med 3-6 levov…
V nočnih klubih, kjer se več dogaja in pije kot v diskotekah, so non stop neki happy houerji, tako da ponavadi vse do jutra, za en drink dobiš dva!
Cene: tequila 1 lev ( se razume da za ta denar dobiš dve!!), vsi koktejli po 5 levov (se razume da dobiš dva)…
V glavnem če greste na morje z namenom da ga boste žural in spoznaval nove ljudi vam Bolgarijo toplo priporočam, če pa vam je najpomembnejša kvaliteta morja, potem pa na Bolgarijo kar pozabite.
Plačali so malenkost več,kot ponavadi,drugače je pa normalno tam okoli 15 levov,za to razdaljo.Zanimivo je tudi,da če greš iz Suuny becha,je dražje okoli 30%.Najboljse je če greš z avtobusom iz Burgasa,cena je 2,5 leva one way,preverjeno.Lahko se pa pustiš nategnit,sem videl kako je en plačal 80 levov za isto pot.Torej bodi pazljivi v Bolgariji,pri teh stvareh se nimajo kaj hvalit,drugace je pa tako kot je opisano zgoraj…
Lp
Boštjan
Kar se tiče tega da nas je nategnu. Mogoče res. ampak nam je pa model zato spedenu bungalove na 1A lokaciji, in nas za isti denar ob 4 zjutraj tudi odpeljal iz Sunny beacha v Burgas. Za 20 levov pa te iz sunny beacha v Burgas ne odpelje noben taksist, pa tud če ma “predpotopno” Lado! Najcenejša varijanta, ki smo jo dobili po dolgem barantanju, kakšen dan pred odhodom domov, je bila 30 levov in to s tako Lado, da je bil bus iz “ko to tamo peva” prava makina za to krntijo!
Čeprav ne spada pod ta topic, ti na kratko odgovorim. Zame (kar pa ni nujno za vse) so bile najlepše plaže na otoku, ki je zdaj naravni park St. John – Ameriški deviški otoki, tudi St. Croix (ADO) je zanimiv, ker je relativno manj turističen, Grenado se splača videt, St. Marteen, angleški Barbados po svoji “angleškosti”, Aruba je ena od mojih favoritov, pa Portoriko, posebej stari del mesta San Juan… V bistvu je vsak otok zanimiv po svoje, težko jih je primerjati saj so bili pod kolonialnim vplivom različnih držav in to se je deloma ohranilo v njihovi kulturi. Seveda pa ima na Karibih posebno mesto Kuba, zaradi velikosti in drugačnosti…
Če še te kaj zanima, pa predlagam da se odpre nov topic!
Glede Bolgarskega morja noben pojma nima na forumu,morje je bolj čisto kot na hrvaškem imajo deviške plaže neverjetne,sončna obala je res malo bolj umazana ampak to je zaradi umazanih Angleških,ter Skandinavskih turistov zaradi katerih morajo imeti tudi takšno ponudbo (SEX DRUGS&ALCOHOL TURISM) takovrstni turisti tako v svojih državah nimajo pravice usirati svoje države zato glede Bolgarije se,da videti marsikaj od znamenitosti do dobre hrane,ter prijaznih ljudi ne vem zakaj toliko butastih Slovencov hodi na Hrvaško,kjer sploh niso dobrodošli pa še drago je in še dražje bo,namesto z letalom,ter aranžmajem allinclusive v kakšno drugo državo ceneje pa še videti je kaj na Hrvaškem pa razen razbitin,ter Dubrovnika,ter šodra ni kaj za videti……………………………………..
Forum je zaprt za komentiranje.