Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bolgarija-nikoli več

Bolgarija-nikoli več

Letos smo bili na dopustu v hotelu Gloria v St.Konstantinu in Heleni(med Varno in Zlato obalo).Sicer smo bili pred dvemi leti na Zlati obali in se nam je zdelo solidno.Ampak že takrat so nas ogoljufali na tržnici v Varni.Smo se pogajali za ceno za nekaj oblačil,pa cenkaš pa cenkaš,pa se zmeniš za dobro ceno.Plačaš,greš domov in doma ugotoviš,da je v vrečki manj stvari,kot si jih plačal.Medtem,ko plačuješ,poberejo par stvari iz vrečke in zavežejo vrečko,plačaš in ti dajo vrečko in greš misleč,da si poceni kupil.Sedaj vedno vse še enkrat pregledam,ko plačam.Pa to ni nič proti temu kar je bilo letos.All inclusive varianta v hotelu Gloria super-sobe dobro opremljene,hrana dobra,če ne bi dajali povsod ene njihove značilne začimbe,osebje prijazno razen izjem,…In kot je vse lepo izgledalo,le ni bilo tako.Pač Bolgari kot Bolgari-kradejo kot srake.In mi ,ki tega nismo navajeni,pustimo vse stvari v sobi na razstavi,in samo izbirajo kaj jim pride prav.Nam je iz zaklenjene sobe izginila mini DV kamera in polnilec,kaseto nam je pa pustila-verjetno sobarica-(našo sobo so odklepali le med čiščenjem ali pa imajo še kakšen drug sistem),da jo bomo imeli za drugo kamero.Še dobro,da smo imeli dokumente in denar s sabo.To smo prijavili na recepciji,varnostniki so pogledali ali je bilo mogoče vlomljeno-pa ni bilo-in nam rekli,da lahko pokličejo policijo za zapisnik ampak ne bo nič iz tega.Se pravi samo zguba časa.Receptor je seveda branil svoj kolektiv češ,da ne moremo njih obtoževati-pa kaj sem sama sebi kradla???Potem sem še od vodičke izvedela,da je prejšnjič izginila denarnica in so jo naslednji dan našli na nekem WC-ju.Pa verjetno je še polno takih primerov-pa nič ne naredijo.Res dobra reklama za Bolgarijo in njihov ”turizem”-Pridi in te oberemo in okrademo.
Vsem,ki še boste šli v Bolgarijo pa:Pazite na svoje imetje-ste na pravem Balkanu.

Se poplnoma strinjam z tabo. Mi smo to rekli že pred štirimi leti ko smo bili tam prvič in zadnjič. Bili v hotelu 4* vendar čistoča na nuli. Dobili smo drisko, vročino, bruhali… že drugi dan bivanja. Tja ne grem če mi šenkajo.

Nikjer in nikoli v hotelski sobi ne puščam vrednejših stvari, še najmanj denarnice ali dokumentov, to imam zmeraj pri sebi. Pa najsi bo to Slovenija, hotel npr. v Londonu, Parizu, na Dunaju ali kakšni manjši penzioni, v kakršnih se kdaj pa kdaj ustavimo na kakšni poti po Evropi. Če že kdaj tako nanese, da ne vlačim s seboj mobitela, fotoaparata…, stvari zaklenem v kovček.

Na svoje imetje je potrebno pazit povsod, ne samo na Balkanu in v Bolgariji.

Bil v Tuniziji okraden od slovenke, ki se je izdajala za upokojeno
farmacevtko.

Taki primeri se dogajajo povsod – zal. Noben hotel na svetu ne bo prevzel odgovornosti za predmete, ki niso v njihovem sefu (s tem mislim na hotelski sef) – pa se tam le do dolocene vrednosti. Tudi v 5* hoteli (Hilton, Marriott etc.) NE jamcijo za stvari shranjene v individualnih sefih v sobah.

Iz lastnih izkusenj vem, kako je neprijetno ves cas paziti na svoje stvari, ampak vcasih je to zal edina moznost.

Glede radovednosti hotelskega osebja pa predlagam majhen test.

Zaklenite svoj kovcek (s stevilcno kodo), postavite ga v sobo in si zapomnite stevilko, na katero ste kodo zavrteli. V kar velikem stevilu primerov stevilka ne bo vec ista, ko se boste zvecer vrnili v sobo…

kako da vas vodička ni opozorila, da je treba pazit na svoje stvari, če je vedela da je že izginila denarnica? smola res, da ti tati tako pokvarijo dopust. zato pa midva vedno najameva sef, kamor koli greva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close