bolgarija ali turčija
odločam se za še zadnje počitnice pred začetkom faksa in ne vem kaj izbrati. prav vsi mi zatrjujejo kako poceni je bolgarija zato me zanima kaj se mi bolj splača: dati 50.000 za bolgarijo kjer bi imela samo zajtrk ali 70.000 za turčijo kjer bi imela polpenzion ali celo polni penzion. malo me skrbi že zaradi vremena: v turčiji mi je namreč lepo vreme zagotavljeno, kako pa je z bolgarijo v septembru? na forumu sem tudi že zasledila da je v septembru v bolgariji zelo hitro tema!?
V Bolgariji ( v Turčiji žal še nisem bila ) je pametneje imeti samo nočitev z zajtrkom. Hrana je namreč tako raznolika in poceni ( v holtelih to pač ni – glede tradicionalnih jedi namreč. Vse je prilagojeno predvsem nemškim turistom, tako da v Bolgarijo ne bi šla ravno na zrezek v omaki in krompir.)
V Bolgariji je pa ogromno sadja in zelenjave, tako da lačna sigurno ne boš.
Glede vremena ti ne morem nič svetovat, ker sem bila letos v juniju in je bilo vreme razmeroma stabilno. Mislim pa, da imaš toliko stvari za raziskat, da ti ležanje na plaži res ni glavni cilj – ali pač?
Kar se tiče Bolgarije ne bi ti vedela svetovati. Letos sem bila v Turčiji v Alanyi edino žal mi je da nisem ostala tri tedne. Ker je veliko stvari za videt izleti v okolico so poceni, hrana je riž na tisoč in en način. Veliko sadja, zelenjave da ne omenjam sladic. Zelo lepe izkušnje sem imela.
Kot ljudje so prijazni. Veliko je nemcev , domačini večino govorijo nemško pa tudi angleščina jim ni tuja.
Splača se videt marsikaj ampak čas si vzemi.
Lep dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.