Bolgarija, a je bil kdo tam
Bil. Kaj te zanima?
Zlati časi so bili konec 80. let. Bolgarija varna, urejena, sončna destibacija. Črno morje je podobno floridskim plažam, le samo morje je nekoliko črne barve. Ni tiste turkizne modrine. Voda je čista, topla, ampak ne tako slana kot Mediteran.
Zlatni Pjasci, Nesebar… Varna je lepo in urejeno mesto z nizkimi življenjskimi stroški. Bolgarija je v EU.
Zdajšnja moderna Bolgarija je biološko precej izpraznjena. Dežela je leglo korupcije, kriminala, nepotizma in političnega nasilja. Umori politikov, gospodarstvenikov in poslovnežev so kar pogosti. Osebna varnost ni na nivoju. Je veliko goljufij, drobnega kriminala in neprijetnosti za tujce ali turiste. Veliko je kraj avtov. Da ne omenim rednega zaustavljanja s strani policistov in izmišljanja kazni. V tem primeru ti policist predlaga, da zatakneš desetko (10 eur) v prometno in mu jo izročiš.
Na splošno je Bolgarija lepa dežela. Naraba čudovita. Pirinska Makedonija je še najbolj varna. V Zahodnem delu živijo Slovani, zahodno od reke Iskar pa prevladujejo čokati Tatari, ki so nosilci imena Bolgari-Volgari.
Bolgarijo obiščeš s kakšnim starejšim avtom. Denarnico imaš pri sebi pod majico, denar pa razdeliš na dve-tri lokacije.
Črno morje je dobra in poceni destinacija. Splača se probat in izkusit Bolgarijo. Naravni parki, hribi, morje, kulinarika. Razumejo srbski jezik, sploh v zahodnem delu. Sporazumevanje ne bo problem.
momčilo, 02.08.2023 ob 19:31
Lepe ženske. Edino po tem sem si zapomnil Bolgarijo ?
Sem ženska, čisto normalno usmerjena, a je tudi mene začudilo, koliko lepih svetlolasih in plavookih žensk je tam. Je pa že kakšnih 20 let nazaj, ko smo bili v Zlatnih pjascih. Takrat je bil resort skoraj nov. Malo hladno morje, a več smo se kopali v bazenih. Po svoje mi je bilo zanimivo, ker je bilo povsem drugačno, kot smo bili vajeni prej na Jadranu in v Sredozemlju. Za otroke se je veliko dogajalo. Zanimivo so bili izleti v okolico, predvsem v Nessebar. So nas pa precej opozarjali na kraje, sploh v Varni. Pa nabavila sem si parfumov za nekaj let. Ena od zadev, ki sem si jo najbolj zapomnila, je bila pivnica Guiness, skoraj identična eni iz Dublina. Priporočam, ne vem pa, kako je danes.
Forum je zaprt za komentiranje.