Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bolečine v križu

Bolečine v križu

Punce zdaj ko sem dobila otroka in se moram nenehno sklanjat, me dostikrat boli v križu pa me zanima, kako ve to premagujete oz. ste premagovale-kakšne vaje? kaj pa kosmodisk-pomaga?

vaje za hrbet okrepitev hrbtenične muskulature.
vaje do bolečin oz. hujših bolečin, vsakodnevno ! vsaj 3 mesece pote,m so šele rezultati. kozmodisk je trač-no ja kakor za koga.

Pomembno je kako vstajaš med tem ko dviguješ otroka. Po pravilih bi morala imeti popolnoma zravnan hrbet, se pravi, ko želiš otroka dvigniti, z eno nogo poklekni, si ga naloži v naročje in potem z zravnanim hrbtom vstani. Sliši se neumno, vendar menda res pomaga. Poskusi od sedaj naprej tako, kosmodisk mislim da ne bo pomagal, saj ne gre za poškodbo pač pa za breme, ki ga dviguješ vsakodnevno in to večkrat. Pozdravček!

Ja, položaj telesa pri dvigovanju je zelo pomemben. Ampak, če otroka dviguješ iz posteljice ali avtosedeža, žal pravilnega položaja ne moreš “zadeti”. Drugače pa nasvet iz prejšnjega posta pomaga. Pa še trebušne mišice je treba stiskat in seveda vaje, vaje, vaje, vaje,………

Če je hrbtenica poškodovana, potem kozmodisk SIGURNO ne bo pomagal……. ker to je samo masaža mišic…….. sam tolk…… sem malo zašel iz konteksta……. ampak dobr. moja stara mama pravi, da ji kozmodisk pomaga, pa se je na začetku FUL upirala……. sicer pa jst nebi mogu nič povedat, ker ga ne uporabljam, ker se tut meni ( kot mnogim) zdi to bedarija. Ti sam delaj vaje za hrbet, da ne bo vsa teža na kosteh, ampak bo tut nekaj na mišicah…………..

……moje skromno mišljenje

LP

Remedy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close