Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bolečine v hrbtu

Bolečine v hrbtu

Že drugi mesec zapored se mi v času ovulacije pojavijo bolečine v hrbtu in rjavkast izcedek. Prejšnji mesec je vse skupaj trajalo cca.1 teden, ta mesec se vleče že skoraj 14 dni. Izcedek je trajal 4 dni, bolečine ostajajo. Boli popolnoma drugače kot recimo, ko te uščipne v križu ali išias. Je neka topa bolečina nekje na sredini hrbtenice in ob določenih gibih mi jemlje sapo. Bilo je že bolje, danes popoldan pa je postalo nevzdržno. Boli tako, da ne morem ne ležati, ne stati, sedim le čisto vzravnana in še to mukoma. Najlaže je, če počasi hodim. Nobena tableta ne pomaga. Jaz vse skupaj povezujem z materničnim vložkom. Mislim, da je to vzrok mojih težav, saj me ginekolog večkrat vpraša po takih simptomih. Do zdaj jih nisem imela. Povprašala bi vas, če ima katera podobne izkušnje. Vsekakor bom stopila do ginekologa, a je žal ta teden še na dopustu.

Meni so se podobne bolečine pojavljale nekaj dni pred mestruacijo. Čeprav nikoli ni bila redna, sem ravno iz teh bolečin zaslutila, kdaj jo lahko pričakujem. Najprej se je pojavila topa bolečina celotnega križnega predela. Če sem slučajno kaj preveč migala, se sklanjala ali (bog ne daj) kaj pospravljala po hiši, dvigovala ali v sklonjenem položaju čistila, pometala ali brisala tla, pa se včasih sploh nisem mogla več zravnati. Včasih je potem ta bolečina trajala tudi več dni, tednov. Ob ostalih dnevih pa nisem imela nobenih težav tudi z veliko bolj težaskimi deli.

Lahko je to reakcija na materničnim vložkom. Po drugi strani pa je lahko to posledica degenerativnih (starostnih, čeprav si stara samo okoli 30 ali 35 let!!!) obolenj hrbtenice ali pa kakšnih hormonskih motenj. Poskusi odstranit maternični vložek za nekaj časa in opazuj, če bodo bolečine ponehale.

Ko sem si vstavila Mireno, je bilo, po parih mesecih izcedkov, kako dobro leto vse super, potem pa se je začelo podobno, kot opisuješ in se je zadeva slabšala in slabšala. Prišlo je tako daleč, da sem večino dni že skoraj zares, fizično čutila Mireno. Takoj po odstranitvi so bolečine prenehale, izcedki pa so se iz meseca v mesec zmanjševali in skrajševali. Pr dni pred menstruacijo se mi še vedno pojavi rahel rjavkast izcedek, ki pa ni patološkega značaja in je gin. rekla, da je to normalno. bolečin takrat ni. Ob ovulaciji sem pa tako vedno čutila majčkeno bolečino, ki ni bila moteča, dan, dva, kar pa je tudi normalno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close