Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečina pod levo lopatico

Bolečina pod levo lopatico

Zjutraj sem vstala z zbadajočo bolečino pod levo lopatico. Imam občutek, da tudi težje diham in, da me boli od sredine hrbta preko leve dojke. Strašno čudno je vse skupaj. Se je komu zgodilo podobno ?

Ne želim te prestrašit, ampak to so znaki infarkta. Prosim pojdi takoj na urgenco.

ma daj no. Preprosto se je zaležala. Naj te kdo zmasira.

stiskajoča oz. pekoča bolečina v prsnem košu, ki nastane v mirovanju ali ob najmanjšem naporu in se ne spreminja z dihanjem in položajem telesa. Pogosto se izza prsnice širi v vrat, v eno roko (ponavadi levo) ali v obe roki ali v žličko. Bolečini se lahko pridružijo slabost, bruhanje, bledica, potenje in občutek dušenja.

Nekateri bolniki imajo enake, a manj hude bolečine pri angini pektoris. Pojavljajo se ob naporu in v mirovanju popustijo. Te bolnike je treba opozoriti, da lahko enaka ali hujša bolečina nastane že v mirovanju.

Pri manj kot 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolnikov je bolečina neznačilna ali je celo ni. To opažamo predvsem pri starejših bolnikih, bolnikih z boleznimi drugih organskih sistemov, pri sladkornih bolnikih in bolnikih po operaciji na srcu.

ma daj no. Preprosto se je zaležala. Naj te kdo zmasira.[/quote]
Upam, da imaš ti prav. Me pa moti oteženo dihanje. Jaz bi na njenem mestu raje šla do zdravnika, če se je pa zaležala, pa HB.

ma daj no. Preprosto se je zaležala. Naj te kdo zmasira.[/quote]
Upam, da imaš ti prav. Me pa moti oteženo dihanje. Jaz bi na njenem mestu raje šla do zdravnika, če se je pa zaležala, pa HB.[/quote]
Ko se jaz zaležim tudi komaj diham,me boli prav od dihanja.
je pa že gor napisano za infarkt

Moram povedati, da se borim tudi z depresijo, ki je v zadnjih dneh močno izražena. Spremljajo jo tudi napadi tesnobe. Že par dni skoraj ne funkcioniram, imam občutek, da umiram in sem skozi na robu joka.

Po mojem ni panike, težje dihanje je lahko zaradi stiskanja v hrbtu. Po mojem bi čutila težo spredaj v prsnem košu pri infarktu, pa še kup drugih znakov zraven.Če pa začnesš o tem razmišljaš, boš še težje dihala, se prestrašila in lahko hiperventiliraš kot sem sama enkrat. Zelo neprijetno. Kaj še bi si privoščila kakšno kopel, da se mišice sprostijo? Mogoče kak masažni gel gor? Jaz si ob bolečinah vtrem poseben gel, ki ogreje boleče mesto. Sicer nočem pametovat, ampak verjetno sama poznaš svoje telo, da boš vedela, če je kaj hudo narobe in šla k dr. Pač moje mnenje.Čim prejšnje okrevanje ti želim.

Pojdi do zdr. da dobiš tabletke,ki te bodo vsaj malo pomirile

Revma ali pa znak infarkta.

Mene je tudi včeraj zvečer bolelo oz. zbadalo pod levo lopatico; Vem da so to pljuča, ker me takoj začne zbadat, če se ne oblečem kaj toplega čez hrbet. Posebno če “skačem” ven balkon brez tople jopice.
Čez hrbet obvezno nekaj volnenega, pa bo boljše.

To je psihičnega izvora. Me isto boli večkrat, ko sem pod stresom. Ko sem omenila zdravnici, mi je rekla, da je to običajno, če si pod psihičnim pritiskom dalj časa. Telovadi in se boš sprostila, pojdi vsaj na sprehod, skuhaj si topel čaj, kaj poglej po TV in boš videla, da bo takoj bolje!

Verjamem, da bi to pomagalo, samo jaz nimam volje še iz postelje vstati, ne še kaj drugega. Sem kot bi imela mlinski kamen za vratom.

Verjamem, da bi to pomagalo, samo jaz nimam volje še iz postelje vstati, ne še kaj drugega. Sem kot bi imela mlinski kamen za vratom.[/quote]

Če se ti ne da več iz postelje, se zjutraj umiti in obleči, poskrbeti za hrano, ukvarjati s kakšnim hobijem, zvečer stuširati…., to so znaki, da bo treba do zdravnika po AD.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close