boleči sklepi in želatina
obstaja, 19.04.2024 ob 17:44
Je kdo poskusil to? So kakšni efekti? Bila že pri dr. zaradi tega. Dobila zdravila. Se spet ponavlja. Rada bi poskusila že kakšen “domač zvarek”. Če ne bo nič pa spet dr.
Koliko ste stara?
Jaz sicer nimam odgovora na vaše vprašanje, me pa zanima zakaj vas bolijo sklepi. Namreč tudi mene bolijo, ne jemljem pa nič zdravil. Če bi kaj pomagalo, bi pa jemala. Stara sem 46.
Zdenka923, 19.04.2024 ob 17:49
Koliko ste stara?
Jaz sicer nimam odgovora na vaše vprašanje, me pa zanima zakaj vas bolijo sklepi. Namreč tudi mene bolijo, ne jemljem pa nič zdravil. Če bi kaj pomagalo, bi pa jemala. Stara sem 46.
Sem starejša, 60+. Dobro leto imam te probleme. Meni je revmatolog napisal protibolečinske in protivnetne tablete. Je dokaj pomagalo. Nekaj časa je bilo dobro, sedaj pa spet. Poskusila bi kaj naravnega….zato tu sprašujem, če ima kdo kakšne izkušnje s tem.
sem starejša, 19.04.2024 ob 17:55
Sem starejša, 60+. Dobro leto imam te probleme. Meni je revmatolog napisal protibolečinske in protivnetne tablete. Je dokaj pomagalo. Nekaj časa je bilo dobro, sedaj pa spet. Poskusila bi kaj naravnega….zato tu sprašujem, če ima kdo kakšne izkušnje s tem.
Vsi ti pripravki v reklamah proti bolečinah v sklepih pa … nisem probala, sem pa z ogromno ljdmi govorila in noben ni imel za povedat o nobenem produktu nič posebno pohvalnega. Zeljnih listov si pa ne mislim vsak dan ovijat okrog sklepov, niti ne vem če to res pomaga.
Anonimno 1863, 19.04.2024 ob 18:53
Na podlagi česa ti je pa revmatolog predpisal tablete? Katere pa? IN si kar nehala jemat? Namreč jaz sem na podlagi raziskav na revmatološki dobila diagnozo verjetnega artritisa, še vedno spremljajo, s tem pa tudi tablete, ki jih verjetno nikoli ne bom nehala jemat. Vseh začetnih težav sem se otresla – otekla kolena, boleč ramenski sklep itd., zdaj me samo še včasih sklepi v prstu na rokah bolijo, sem skoraj kot nova, kolena imam spet kot pri 20tih hodim, tečem ni da ni super sem.
Vsi ti pripravki v reklamah proti bolečinah v sklepih pa … nisem probala, sem pa z ogromno ljdmi govorila in noben ni imel za povedat o nobenem produktu nič posebno pohvalnega. Zeljnih listov si pa ne mislim vsak dan ovijat okrog sklepov, niti ne vem če to res pomaga.
Dobila sem Roticox za 28 dni. Bolečine in oteklina so prenehale, oteklina je izginila. Diagnoza je bila- neke vrste artritis (akutni).
Kaj pa jemanje boraksa za artritis? Pa Magnezij obvezno zraven.
https://www.avogel.si/revma/ali_lahko_bor_pomaga_pri_osteoartritisu.php
Bronja230, 19.04.2024 ob 22:31
Kaj pa jemanje boraksa za artritis? Pa Magnezij obvezno zraven.
https://www.avogel.si/revma/ali_lahko_bor_pomaga_pri_osteoartritisu.php
Zadnjič sem nekje brala, da je z borom treba biti previden. Ima tudi stranske učinke. Najbrž ga zato niti ne predpisujejo, niti preveč priporočajo?
Tudi meni se takrat, ko predolgo uživam mlečno hrano in jajca ter belo moko in sladkor pojavijo bolečine v sklepih, kolenih ter nekaterih drugih kosteh. Takrat se odločim za najmanj nekajdnevno postenje. Bolečine absolutno prenehajo po največ štirih dneh.
Postenje je najbolj naravno čiščenje toksinov iz kosti. Toksini, ki so vedno ostanki nepredelanih živalskih beljakovin, povzročajo vsa vnetja in bolečine. Vsi farmacevtski preparati, s katerimi ‘zdravijo’ te ‘artritise’ vseh vrst (ki so v osnovi vse vnetja zaradi toksinov) v končni fazi povzročajo kalcinacijo, nalagajo pa se kot novi toksini tudi v jetrih in ostalih notranjih organih. Vsako uradno zdravilo proti artritisu je v resnici nadalnje zastrupljajo telesa, so pa v manjši meri olajšane bolečine.
Postenje, 20.04.2024 ob 09:33
Tudi meni se takrat, ko predolgo uživam mlečno hrano in jajca ter belo moko in sladkor pojavijo bolečine v sklepih, kolenih ter nekaterih drugih kosteh. Takrat se odločim za najmanj nekajdnevno postenje. Bolečine absolutno prenehajo po največ štirih dneh.
Postenje je najbolj naravno čiščenje toksinov iz kosti. Toksini, ki so vedno ostanki nepredelanih živalskih beljakovin, povzročajo vsa vnetja in bolečine. Vsi farmacevtski preparati, s katerimi ‘zdravijo’ te ‘artritise’ vseh vrst (ki so v osnovi vse vnetja zaradi toksinov) v končni fazi povzročajo kalcinacijo, nalagajo pa se kot novi toksini tudi v jetrih in ostalih notranjih organih. Vsako uradno zdravilo proti artritisu je v resnici nadalnje zastrupljajo telesa, so pa v manjši meri olajšane bolečine.
Sladkor je sovražnik št. za sklepa. Tudi bela moka. Če se teh dveh stvari izogneš (se jima odpoveš), bo stanje takoj 60% boljše.
Za “boleče ” in otekle sklepe morate odpraviti primarni vzrok – glavni je stres, morda prekomerno uživanje alkohola, določena tipična prehrana ( predelano industijska prehrana z dodanimi ojačevalci okusa, hitra prehrana in preveč sladkorja in soli), in rastline, kot so razhudnikovke; spremeniti morate primarno svoj prehranjevalni režim in imeti vsaj 7 ur kvalitetnega spanca na noč.
V sklepih in obsklepnih tkivih se nalagajo presnovki metabolizma telesa; davek na grešni način prehranjevanja in pitja alkohola, nezdrav odnos do vašega telesa in zdravja. Najprej si morate to urediti, če se ste prakticerji tega. in redna dnevna rekreacija.
Noben kolagen v nobeni obliki vam ne bo pomagal, če ne boste odpravili primarnega vzroka sklepnih in obsklepnih bolečin.
Been there done that.
Forum je zaprt za komentiranje.