Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek boleče prsi pri deklici

boleče prsi pri deklici

čist me je zgrabila panika ko mi je moja 10 letna punca rekla danes da jo bolijo prsi posebej ena. pogledala sem in je res rahlo večja kot druga in jo boli na dotik. jutri bom poklicala njeno zdravnico, vendar lepo prosim ima kdokakšne izkušnje s tem ali je to mogoče normalno in je samo odraščanje…….
moj oče je namreč zaradi umrl zaradi raka in me kar malo zvija če ima kdo kašno menje lepo prosim

Ja, normalno. Začele so ji rasti dojke. Mene je tudi bolelo.
Tudi fante včasih bolijo dojke v puberteti. So le hormonske spremembe.
Skratka, nobene panike ni.

Povsem normalno, da jo – a tebe niso?!

ne se smešiti in klicariti zaradi tako logične reči… normalno, da je to znak razvijanja prsi, upam da nisi zganjala panike pred deklico.. že z lastnim odraščanjem bo imela dovolj dela, potem pa še histerična, nepodučena mama zapovrh…

Moji 11letnici je pred nekaj meseci otekla ena dojka, jo je bolelo. Žleza se je začela večati in v nekaj tednih so ji začele rasti prsi. Samo to je. Tudi fantje imajo lahko povecane žleze na prsih, a jim potem ne zrastejo.
Nič zdravnika ne rabi.

kok sm bla jz ponosna pr 11 ko so mi zacele rastit, joooj, pomoje sem si skos ogledovala napredek.
je pa po spominu tako da najprej nabrekne bradavica,potem kolobar in iz njega neke rdece pikice..zleze? ne vem tocno men seto se vedno pozna..pa ni noben rak, pa joske mam normalno velike 🙂

Kaj pa, če bi prebrala kaj o pubertetnem razvoju in se ne bi smešila z normalnimi zadevami pri zdravniku?

kakšne mate eni? če bi to vprašanje postavila eni Fati, bi ti med pospravljenjem pojasnila,da punčki rastejo joški. Vidiš,eni ne rabijo faksa za to.

Boleče prsi ali občutljive bradavice pri deklici so normalen pojav v dobi odraščanja.

Rastejo ji. Skupaj preberta kako knjigo na to temo, da bo hči lažje razumela spremembe na telesu in da je ne bo kap ko bo dobila menstro.

sej tok mlade puncke ze o vsem tem berejo. no vsaj jaz sem, ker me je vse zanimal 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close