Bojkotirajmo hrvaško
Točno tako Majda! Mogoče bi lahko kdo prebral kakšno knjigo, kako nas vidijo tujci, ko smo tako polni sami sebe (ena taka je od Lonely Planet: After Yugoslavia, napisala jo je Zoe Bran). Tudi ne vidijo sebe, ko tulijo po plažah, kot, da so edini na svetu ali pozno v noč (po možnosti sredi kakšne vasi, v kateri gredo ljudje zjutraj v službo) na ves glas vrtijo muziko in roštiljajo….pa še bi lahko naštevala!
ja, res je hana. Mogli bi vidt in slišat, kaj o nas mislijo tujci, točn tko kot mi o drugih. Ne vem, kaj se neki gremo, najprej bi mogl pred svojim pragom pomest. pa da ne bi kdo slučajno mislu, da kej hrvatke zagovarjam, niti slučajno ne, samo hočm povedat, da tud mi nismo neke cvetke, kar se tiče odnosa do drugih. Zame so vsi ljudje-ljudje, pa ni važno kaj mislijo, delajo….. Ma sej imamo vsi iste prednike…he, korenine nam segajo iz drevesa…..
Kekec, sicer sem že nekajkrat opazil, da si si “sposodil” moj nick, čeprav ga pišeš z veliko, pa vendar te sedaj prosim, da se v bodoče podpisuješ kako drugače. Bi mi bilo namreč zelo nerodno, če bi kdo po pomoti povezoval s tvojim pisanjem. Primitivno, da je kaj.
Kamenje in morska voda se pač dobro prodajata, trg določa ceno in če se najdejo kupci (beri turisti), potem ponudba pač cveti. Popolnom enako je pač z ogledom lune – plačaš 2 kuni in si jo ogledaš, če se ti zdi drago, ali pa neumno, pa ne plačaš, in potem 23 metrov naprej plačaš 10 kun in spiješ pir. Če tudi to ne, pač recimo par sto metrov naprej kupiš sladoled. Ali pa nekaj sto kilometrov naprej za 3 Eure kupiš spominek iz Grčije. Odločitev je tvoja. Včasih smo temu rekli dodatna izvenpenzionska ponudba. In v šoli so nas učili, več kot je takšne ponudbe, rajši turisti prihajajo in več denarja pustijo (beri zapravijo). Pojdi enkrat za spremembo v kakšno turistično razvito deželo, pa si oglej, kaj vse ti poskušajo prodati – školjke iz tropskih morij, pobarvano kamenje s plaže, pesek v steklenički (ne boš verjel, v LJubljani sem na stojnici videl, da so v stekleničkah prodajali tudi ljubljansko meglo, pa še marikdo jo je kupil, pač verjetno zato, ker se mu je zdel dober štos) – sili pa te tako ali tako nihče, da kaj kupiš.
Kar pa se tiče tvojega odnosa do Hrvatov (mimogrede: z veliko začetnico, če si že tako zaveden Slovenec), ti pa priporočam bodisi obisk kakšnega psihiatra, ki bi te ozdravil te on morebitnih drugih fobij, ali pa, da se jih na široko izogibaš (jaz recimo ne maram pajkov, pa rajši naredim ovinek okrog njih, če že naletim na kakšnega).
Pa lep dopust v našem prečudovitem Portorožu, kjer še v morje ne moreš pljuniti, ne da bi za to plačal. Če ti je to bolj všeč, pač izvoli.
Kekec,
imaš pa veliko problemov v življenu?
Na tvojo škodo jih mi očitno nimamo in veliko let hodimo na Hrvaško na morje, pa nam nikoli nihče ni hotel nič žalega.(razen nemir kakšnih mladih pijanih in primitivnih slovenčkov).
Smiliš se mi, ker v sebi nosiš toliko sovraštva in ne boš v življenu nikoli srečen.
Sicer ti pa nisem nič fouš tvojega primitivizma,
se zavedaš, da te bi imel lahko rad samo kakšen norec in nihče drug.
Žal,
zate je vse prepozno!
jz tko mislim: tist, ki je nestrpen do drugih – beri, črnci, pedri, hrvati, srbi…blabla, nej nikar ne pričakuje, da ga bojo tud drugi po rokah nosil, samo zato ker je Slovenc, al kaj??? Neki mormo vedt, da smo mi slovenčki še zmeraj, oziroma odvisno od situacije, še zmeraj del “balkana”, pa če nam je všeč al pa ne. Najbolj žalostno je pa to, da pravijo tisti , ki so bili kje na vzhodu na dopustu- Malezija, Indonezija….itd. ,da za Slovenijo še slišal niso, ko pa jim omeniš ex Jugoslavijo, so pa takoj vedli, čudn ne?
Ma eni so pa res bolan s to nestrpnostjo!
Forum je zaprt za komentiranje.