Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Boji se lastne otroke na morje peljat

Boji se lastne otroke na morje peljat

Najbrž ga je strah da bo moral razmišljati o tem kaj naj počneta otroka, namesto o piru s kolegi. Bo že preživel, še vsi smo. Naj gre – pa naj pridejo nazaj, če jim ne bo šlo…

Sam grem. Tudi nečaka ali nečakinjo sem že imel sam na dopustu, pa tudi ko sta bila pod 10 let… prav prijetno smo se imeli, res pa ni bil klasičen dopust, kjer lahko razmišljaš samo o tem kaj bi ti počel.

morda pa ta mati razmišlja o službenih poteh da bi varala svojega moža? vprašanje kaj pravi druga stran?

običajno že mame nočejo pustiti družine brez nje na dopust! Tu pa izgleda kot da je komaj čakala…

Sicer pa jaz bi z veseljem šel sam z otroki. Otroci so največje bogastvo in nič ni bolj pomembno ali sveto na tem svetu kot otroci!!

Če ima ded denar za 14 dni dopusta.. potem ima tudi denar za hotel..ne vem zakaj rinete v apartmaje, kjer mora ženska vsak dan kuhat, ded pa lenari..vzel bi polni penzion pa bi bil problem rešen, pa še v hotelih imajo animacije za froce vsak dan-…res imaš za deda konja

Za vse, ki se spravljate na mamo – očitno ste zaposleni v udobju JU! Še kako veliko je takih služb, kjer te tri dni pred dopustom postavijo pred dejstvo, da je treba nujno realizirati nek projekt ravno v tem terminu. Jaz sem bila nekajkrat skoraj na tem, da bi morala odpovedat dopust, pa smo k sreči nekako uredili (nas je bilo dovolj, da se je delo dalo razporediti). Znanki je enkrat v taki situaciji počil film in je dala odpoved, pa se je čez nekaj let vrnila v isto firmo (upam, da si je vsaj izpogajala boljše pogoje). Eden od glavnih razlogov, da sem šla na svoje, je ravno pričakovanje delodajalcev, da boš dosegljiv 24/7 praktično vse leto. Čeprav tudi zdaj nikoli ne grem na dopust brez računalnika, ampak vsaj vem za koga delam 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Kok ste eni pametni …, 25.08.2025 ob 11:15

Za vse, ki se spravljate na mamo – očitno ste zaposleni v udobju JU! Še kako veliko je takih služb, kjer te tri dni pred dopustom postavijo pred dejstvo, da je treba nujno realizirati nek projekt ravno v tem terminu. Jaz sem bila nekajkrat skoraj na tem, da bi morala odpovedat dopust, pa smo k sreči nekako uredili (nas je bilo dovolj, da se je delo dalo razporediti). Znanki je enkrat v taki situaciji počil film in je dala odpoved, pa se je čez nekaj let vrnila v isto firmo (upam, da si je vsaj izpogajala boljše pogoje). Eden od glavnih razlogov, da sem šla na svoje, je ravno pričakovanje delodajalcev, da boš dosegljiv 24/7 praktično vse leto. Čeprav tudi zdaj nikoli ne grem na dopust brez računalnika, ampak vsaj vem za koga delam 🙂

Taka firma, ki to počne delavcem je zame tanic firma  in zanic vodje tega podjetja. To pove o njih da so nesposobni organizacije in tudi nezanesljivi v dogovorih.

Ker danes zapidkenemubidpove zadnji cas z nekim izgovorom da he nuja, jutri bo poslovnemu partnerju. Tako da s tem magagerji in vodje največ slabega o sebi in svojemu podjetju povedo.

Da ne govorimo, da he nespoštljivo, cda lastnih zaposlenih kotni dopust, ki je glavni in ga večina planira v naprej, odpovedati… ce bi delavec takk delal z delom in zadnji cas vse hodil  povedat šefu,  bi pa ta jamral, da takobzo be gre, a ko on to pocne naj bi pa delavci vse razumeli.

Tako se to ne dela  in tako podjetje je zanič firma tudi z vidika poslovnega sodelovanja,  ker niso tabedljivi ocitno, dogovori pri njih ne veljajo, vsecti lahko odpovedo zadnjivtrenutek, niso se zmožni organizirati.

Prav malo verjamem, da delodajalec odpove dva tedna načrtovanega, planiranega in podpisanega dopusta. Bolj verjetno bi familijo poslala od doma, za skupne užitke z ljubimcem iz službe, dvakrat ni za rečt, da šefom, ker sicer bi halo do stropa delala, tudi tu. Če odpoveste kapacitete, mora firma plačat, tako na bi bil volk sit in koza cela, če se rešiš dedca za dva tedna. On pa ni nor, ve on, zakaj noče it magarcev v Dalmacijo gledat, če ve, da je on magarac.

Sem ženska, pa vem, da na dopust ne bi šla sama z otroki. Dopust je zame, da se odpočijem malo, ne pa da name pade vse, kar že itak dom. Sama ja, ni problem, ampak otroke bi pa njemu pustila.

Če si imela rezerviran dopust, naj se firma sama znajde. Tudi meni ne bi bilo prijetno iti na dopust brez žene, ker se tega veselim celo leto. Ni težava poskrbeti za otroke, najmanjši problem, samo kakšen dopust je to.  Ti se pa vprašaj kakšne so tvoje prioritete, mislim da imaš zmedo v podstrešju.

Se strinjam z zapisi @individualna pogodba in @ja tudi se kako zelo.

Anonim753, 25.08.2025 ob 11:26

Taka firma, ki to počne delavcem je zame tanic firma  in zanic vodje tega podjetja. To pove o njih da so nesposobni organizacije in tudi nezanesljivi v dogovorih.

Ker danes zapidkenemubidpove zadnji cas z nekim izgovorom da he nuja, jutri bo poslovnemu partnerju. Tako da s tem magagerji in vodje največ slabega o sebi in svojemu podjetju povedo.

Da ne govorimo, da he nespoštljivo, cda lastnih zaposlenih kotni dopust, ki je glavni in ga večina planira v naprej, odpovedati… ce bi delavec takk delal z delom in zadnji cas vse hodil  povedat šefu,  bi pa ta jamral, da takobzo be gre, a ko on to pocne naj bi pa delavci vse razumeli.

Tako se to ne dela  in tako podjetje je zanič firma tudi z vidika poslovnega sodelovanja,  ker niso tabedljivi ocitno, dogovori pri njih ne veljajo, vsecti lahko odpovedo zadnjivtrenutek, niso se zmožni organizirati.

Saj nisem nikoli rekla, da je bila dobra firma in sposoben lastnik / direktor. So itak potem propadli … ampak tako se marsikje izsiljuje zaposlene.

Žal ti nimaš dveh, ampak tri otroke.

To so leta, ko fantje najbolj potrebujejo očete,tak dopust v troje bi bil naložba za njihov odnos v prihodnje.

Pa očitno oče ni zrel za to vlogo. Ne vem, meni je to alarmantno in si tega v naši družini ne morem predstavljati.

Kako pa sicer funkcionirate, si sicer vedno prisotna, dejansko ne bi znal nafutrati otrok?

Ok, da se.mu ne da z njima ukvarjati, je druga, ampak osnovno skrb pa en odrasel moški pa ja pokrije.

Ne vem, drug svet, žal mi je zate, da imaš tole za partnerja, no

realno je 14 dni biti sam dolga. In še bedno se počutiš da greš sam. Verjetno se že boji kaj bodo drugi rekli najprej vsi pomislijo, da je samski ločen.

Itak,da je sam nemogoče iti z otroci. Vsi otroci naspidirani, nevzgojeni, en sam jih težko kroti. Če bosta oba skupaj pa se bosta tako skregala. Čas za dopust z otroci,ko ni šole je ena mukotvorna stvar.

Na tvojem mestu bi molila da se mi kaj ne zgodi. Kaj bo potem on sam? Očitno nezmožen za lastne otroke poskrbet. Mene bi bilo resno strah. Zakaj imate s takimi ljudmi otroke? Nikoli ne pomislite da lahko en sam ostane z njimi? Kaj bo potem? Jih dal v rejo?

Anonimno 9020, 30.07.2024 ob 15:05

Zaradi nepredvidenih službenih obveznosti ne morem z družino na dopust. Imamo že rezervirano in plačano, mož bi zdaj pa dopust kar odpovedal. Boji se iti sam z otrokoma na pot in potem 14 dni preživeti z njima, ker ne ve kaj naj delajo toliko časa sami, skrbi ga kako bo s prehranjevanjem in podobno.

Povejte, še kdo tak, ki bi rajši odpovedal dopust, kot da bi ga preživel sam z otroki. Po moje bi se samo bolj povezali. Fanta sta stara 10 in 12 in nobenih problemov ni z njima, se tudi med sabo zelo dobro razumeta.

Kako imete dopuste urejene samski ločenci? Greste sami z otroki na dopust ali rajši delate izlete,…?

poznam primer, kjer ata 8 letnih dvojčkov ne more sam peljati otroke na letovanje užas, zraven morata mamica in ati saj je model ločen

otroci so vaše ogledalo

dolga, 25.08.2025 ob 13:39

realno je 14 dni biti sam dolga. In še bedno se počutiš da greš sam. Verjetno se že boji kaj bodo drugi rekli najprej vsi pomislijo, da je samski ločen.

Evo zato ne smeš nikoli si družine omisliti s človekom, ki ni samostojen. Ki razmišlja o tem kaj bodo ljudje rekli če bo nekje sam. Btw ne bi bil sam, bi bil z otrokoma! Ljudje ki niso zmožni biti sami in živeti kot odrasli odgovorni ljudje niso za družino. Niso nikoli odrasli. Kako se boš na takšnega zanesel, če še sam s sabo ni zmožen bit? Si očitno tam zato da ga zabavaš in skrbiš zanj. Odraslega človeka! Da si s takšnim omisliš družino, dobesedno lahko resno samo moliš da se ti kaj ne zgodi. Ker sam ne bo zmogel nič sfurat. Nisi lastnih otrok očitno.

Ma kurvetina hoče čas zase.

otroci (moji) so sicer že starejši, a da ne more en starš sam na morje / dopust z lastnimi otroci? Oče, ki ne ‘upa’ na dopust sam z dvema, niti ne malima otrokoma? Mama, ki se boji, da bo z avtom zgrešila pot? … kaj pa mislite, kako hodijo na dopuste in potovanja ljudje, ki niso v zvezi, imajo pa otroke? … ali babice in dedki, za katere eni prav pričakujejo (običajno ravno tisti, ki sami ne zmorejo), da jih čuvajo in vodijo na dopuste in izlete vsake počitnice?

Imam moža in otroke, mož je v bolj zahtevni službi, ki je zahtevala več prisotnosti, seveda sem hodila sama z otroci naokrog. Pa ne z avtom v Umag. In to takrat, ko ni bilo navigacije, kakršno poznamo danes. Se spomnim, da sem 10 letni hčeri razložila zemljevid, kategorije cest, in kako navigira :), smo obdelali Slo in okoliške države :), sami. Nepozabni spomini in vzgled 🙂

Sedaj hodimo – tudi velikokrat sama, z vnuki (7 in 5) sami :). Pa nisem edina seveda, gremo tudi z avtodomom 🙂 , tako da, če imaš interes, je marsikaj možno, drugače je pa problem verjetno kje drugje 🙂

Sicer je tale že eno leto z dopusta, ampak ok.

Glede na to, koliko je nesamostojnih bab, ki z avtom ne upajo niti do LJ (ali ven iz LJ, če so od tam), kaj šele kam dlje, je prav smešno, da javkate nad tem, da dedec noče nekam sam.

Lažje si predstavljam dedca, ki bo šel sam naokoli in se čisto ok znašel, kot babo.

Zakaj imata sploh otrok in zakaj si sploh z njim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close