Najdi forum

Boj prot e-salami

Ta fora na tem forumu za boj proti e-salami, da moraš pred objavo seštevati številke je genialna in ne vem, zakaj tega ne uporabljajo še drugje, ker tako polovica uporabnikov foruma takoj odpade, ker ne zna računat.

Še bolje bi bilo, če bi razširili možnost iz seštevanja še na korenjenje in integriranje. Ali pa račun fibbonacijevega zaporedja.

naj še priznam, da imam sam kar nekaj šol za sabo in mi skoraj nikdar ne uspe izračunati vsote od prve. 🙂

V bistvo to velja za malce manj učinkovito metodo, ker znajo roboti precej dobro razbrati marsikaj. Boljša kombinacija je javascript z grafiko, kjer je potrebno prepoznavanje kompleksnejših relacij npr. katera bitja na sliki so živali ali celo kaj težjega.

Če se malce spremeni izračun, bo stvar spet nekaj časa uspešna.

Ravno to sem študiral.

Tisti sistem s popačeno sliko na kateri so številke in črke je po mojem za razne skripte skoraj nerešljiva uganka. OCR itak odpade, ker je slika popačena, razen če ne bi nekdo razvil algoritma, oziroma “inverznega filtra”, ki bi naredil iz popačene slike ponovno original, ki bi bil primeren za OCR.

V tem primeru pa neka skripta z lahkoto poišče v kodi html, kjer se pojavi vprašanje in ker gre vedno za seštevanje dveh številk ni neka resna ovira, da se za e-slamo ne da napisati skripte. Več težav imam s tem jaz, ker nisem sešteval že od srednje šole naprej. Na faksu smo imeli pa lahko kalkulatorje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close