Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bogomoljka – trgovina za male živali

bogomoljka – trgovina za male živali

Sem dala v naslov podatke zato, da ne boste po nepotrebnem odpirali….

Vprašam samo, če je na monu kdo, ki ima stike z trgovino malih živali….
in da mi pove, če ga je volja, ali je možno bogomoljko tudi kupiti….tako kot miši, pajke, paličnjake in podobno…..

Nam je lani ena zasedla teraso in vsak dan pospravila do 20 suhih južn, ose, vešče in podobno….. ma ja, se je čez poletje dobro poredila :-))))
samo , potem mi pa ni uspelo, da bi prezimila, ker sem jo nevede z rožami zanesla noter in jo je maček pohrustal….

Bogomoljke prodajajo domači rejci. Seveda odvisno, kakšno vrsto iščeš…

A obstaja kakšen seznam teh rejcev?

Bi res rada zopet imela vsaj eno……ko sem lani videla kako koristna zna bit.

Ma, kupljene, po možnosti tujerodne vrste ne moreš ven spustit…

Hvala ti, Yo_ da mi vsaj to poveš…..

Ne rabim nekaj posebnega, saj je ta od lani morala priti tudi iz domačih logov….
oz. s sosednjega travnika…… samo je sama ne morem najti, ko je taaaako zelena…

Bogomoljke-najbolje, da jih poiščeš sama na kakšnem travniku. Pa si sama na vrtu narediš eno bivališče za njih. Mislim, da so v tem letnem času še bolj majhne in da svojo velikost dosežejo nekje zgodaj poleti (se več ne spomni, kot majhna sem jih gojila, ker so me fascinirale).
Res je, da niso na vsakem travniku, ampak če jih boš ‘nekaj dala čez’ jih boš zagotovo našla. Iz kje pa si? Če si iz Maribora, ti lahko pomagam, ker poznam nekaj krajev, kjer praviloma so.
Se mi pa zdi super, da še nekdo razmišlja tako ‘eko’, se pravi da se nadležnih os itd…reši na naraven način in ne s kakšnimi pesticidi..bravo!!!

Ne prezrite: http://www.otroskisvet.si/

“Bogomolke uporabljajo vrtnarji za biološko kontrolo škodljivcev. V ta namen v nekaterih vrtnarijah prodajajo njihove ooteke za gojitev. Upoštevati pa je potrebno, da bogomolke ne lovijo samo škodljivcev, temveč vse živali, ki so manjše od njih, vključno s koristnimi, kot so čebele, kuščarice idr. Nekateri ljudje jih gojijo tudi kot domače ljubljenčke. So nezahtevne za gojitev, potrebujejo le srednje velik terarij z vejicami in listi, razpršeno vodo za pitje in žuželke, ki so na voljo v trgovinah z živalmi, za prehrano (npr. čričke ali vinske mušice za ličinke).”

To sem našla, tako da povprašaj po vrtnarijah mogoče…

Oj, res sem prijetno presenečena…

TNX obema….. ja, bom vprašala….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close