Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bogata soseda pa v najemu

Bogata soseda pa v najemu

Imam novo sosedo, nekaj čez 40, samska, direktorica neke firme. Torej denarja ji definitivno ne manjka. Ampak ženska v najemu? Večsobno stanovanje, ona pa notri sama.

Kam take babe zagonijo denar? Kaj ima od lajfa? Nima otrok, nima dedca (verjetno ločenka in jo je on ven vrgel pa je morala v najem?), nima stanovanja.

A ti jo vsako jutro gledaš (opazuješ) skozi okno.

Drugace naj bi bilo “boljse” ce najemas stanovanje…

Npr mas 200.000…

Ce najemas… Se vedno lahko delas kaj s tem denarjem. Ga plemenitis, obracas, vlagas itd…

Ce pa kupis dom… Verjetno tega denarja nikoli vec ne bos videl. Pac dol ga zaklenes.

Pravijo da je nakup doma najbolj sfaljena investicija.

Ne me narobe razumet. Je nuja… Ja ok odplacujes obroke itd… Sam to druge stvari povlece za sabo…

Tako sa ni nujno da slabo dela oz ravna. Se ji ze splaca. Ni obsojena na eno betonsko kletko… Malo malo… Ide tamo… Malo malo ide vamo…

Zakaj bi ga zagonila? Lahko ima naložbe.

Stanovanje pa ji lahko tudi firma plača.

Glede na to, da ni več rosno mlada, bi lahko razmišljala o tem, da si ustvari familijo, da se ustali, nabavi stanovanje. Kaj bo pa na stara leta?

Hja, to so pa novodobne frčafele. Na stara leta pa brez vsega, osamljene, na grbi davkoplačevalcev.

Ja sej vem kaj hoces povedat…

Ves kako pravijo…. Ne zidaj na mostu.

Tko te opominja da si samo u prolazu… Da se ne vezes za nic.

Ta svet je most.

Ja lej… Ni obsojena na en plac in na stvari ki jih to nosi… Ce se navelica oz ji dopizdi… Spoka pa gre v manjse vecje.. Kot ji pase…

Sicer pa kaj ves… Mogoc ma za stara leta vecji stek od tebe… Naj zivi kot ji pase.

?

Reci ji da ti je zapadla za oko… Da te skrbi za njeno starost…

Reci ji. “Bil mogo”..

Imam najemnika, podoben tej tvoji, visok polozaj, huda placa.

Njegova filozofija je taka, da denar nalaga, s stanovanjem pa noce nobenih obveznosti, karkoli je narobe, poklice mene in jaz to urejam.

Ne razumem, kako in zakaj se obremenjujete z življenji sosedov?

Je v težavah, rabi pomoč? Ne?

Potem pustite, da živi tako, kot živi.

Matr ste patetični. Človek ki opazuje življenje neznancev, ga analizira v svoji glavi, razglablja o tem na forumih….se sprašuje kakšno življenje ima to ta ženska :). Saj bi bilo smešno če ne bi bilo žalostno.

Ženska pač očitno živi. Po svoje. Vem šokantno. Nekateri celo živijo svoje življenje po svojih željah in ne po pričakovanjih “kaj je prav” neznancev.

Kaj bo na starost? Pa živela verjetno :). Kaj boste pa vi? V odplačani (če bo po sreči) bajti in na minimalni penziji javkali tu gor in obrekovali sosede tako kot sedaj verjetno. Ženska očitno ne zasluži slabo. Ima večsobno stanovanje ki ji je očitno všeč. Mogoče takega ni za nakup na trgu trenutno. Ali pa pač noče kupit, ker ne ve kje bo čez par let. Mogoče bo uživala na tenerifih v zgodnji penziji :). Ni pač vsem v interesu se zapufat za neko stanovanje/hišo ki sploh ni njihov sanjski dom za 25 let, živeti kot menih, paziti da živiš po “navodilih” sosedov in žlahte, se odpraviti na 10 dnevni dopust vsako leto in se na stara leta spraševati kje so vsi tisti ljudje, ki so ti pametovali kako moraš živeti in si jih upošteval sedaj pa jih ni tam da bi ti ploskali ob odhodu ker si svoj life preživel po njihovo.

Treba se bo navaditi, da ima vse pluse in minuse. Tako najem kot tudi nakup stanovanja. Če si v najemu in si sposoben delati primeren donos z denarjem, ki bi ga namenil za nakup je to super. Večina ni ali pa celo zgubi denar na daljši rok. To je realnost.

Tako, da če tega ni potem je bolj primeren nakup stanovanja gledano dolgoročno. Z leti lahko pride vse, od bolezni…penzija ne bo tako visoka kot je plača. Kakšna bo najemnina? Si jo bo lahko v penziji privoščila? OK, obstaja rešitev, greš v neko vukojebino kjer so nizke najemnine… Pa je to res primeren kraj kjer kot upokojenec potem nimaš pri roki kar potrebuješ?

Če bi bil sosed moški, te ne bi zanimalo koliko stanovanj ima, koliko je star in kako je sam.

najbolj stisnjeni (škrt) ljudje so bogataši. Še posebno ženske.

Hja, zdaj uživa življenje, kaj pa starost? Penzija in najem?

Zdaj ne vem, vsi bi torej morali živeti po istem muštru. Če maš denar, takoj nepremičnino kupit, da bodo ostali zadovoljni. Ne brigaj se za tole babo in kako zagoni denar, to je vse, kar je za rečt. Glede na izrazje, ki ga uporabljaš, itak vidimo, da ti gre na živce.

Odgovor na objavo uporabnika
kam zagoni denar, 31.12.2021 ob 09:57

Imam novo sosedo, nekaj čez 40, samska, direktorica neke firme. Torej denarja ji definitivno ne manjka. Ampak ženska v najemu? Večsobno stanovanje, ona pa notri sama.

Kam take babe zagonijo denar? Kaj ima od lajfa? Nima otrok, nima dedca (verjetno ločenka in jo je on ven vrgel pa je morala v najem?), nima stanovanja.

Precej se obremenjuješ z neko sosedo. Ji kaj zavidaš? Mogoče otrok in dedca pač noče. Skrbi naj te zase, za svoje otroke in svoje stanovanje.

kam zagoni denar, 31.12.2021 ob 10:58

Hja, zdaj uživa življenje, kaj pa starost? Penzija in najem?

kako pa veš, da nima nekje drugje kakšne svoje nepremičnine? Pri svojih letih bo najbrž tudi še kaj podedovala, pa če ima dober dohodek tudi penzija ne bo slaba. Mogoče pa sploh ni tako bogata in ji stanovanje plačuje kakšen bogat ljubimec?

ma logično da je sama.

Dejstvo je, da če si pri teh letih, nič ne ustavriš, si že malce pozen.

Pri teh letih bi pa res že morala imet otroke pa stanovanje. Pa kaj ima? Nič. Samska, v najemu.

kam zagoni denar, 31.12.2021 ob 11:07

Dejstvo je, da če si pri teh letih, nič ne ustavriš, si že malce pozen.

Pri teh letih bi pa res že morala imet otroke pa stanovanje. Pa kaj ima? Nič. Samska, v najemu.

Aja, ne samo stanovanje, tudi otroke bi morala imeti. Bi ti to zakonsko predpisala ali kako? Bi bilo potem to ok?

Vsa patetika slovenčkov na kupu. Če nimaš betona nimaš nič, če nimaš otrok nimaš nič….vsi pa zapufani, v minusih, z avtom na lizing, z mulci ki jim gredo na živce in partnerji ki jih ne prenesejo ampak si zaradi vseh pufov in lastnega strahu ker niso zmožni biti sami s sabo ne upajo it stran in bodo tako godrnjavi do konca lifa čakali na to da se mulci odločijo ali jim bodo oni doplačali za dom in poverbali tisto bajtico, ali bodo raje pustili da občina vse vzame. In potem vsak vikend čakali v domu za ostarele če jih bo prišel kdo pogledat…in žalostni zaspali ker večino vikendov nikogar ne bo. Ampak ej so pa imeli bajtico in otroke. Uspešni pa to. Mislim če vam to pomaga zaspat zvečer…..

Si mogoče moj sosed? No, jaz sicer nisem direktorica, imam pa ravno tako enega takega teleta za soseda, ki je šel mojega najemodajalca spraševat, zakaj jaz najemam sama tako veliko stanovanje. Bi razumela, če bi mi ga on plačeval, recimo.

Dolgo časa sem živela v najemu. Najprej sama, potem v paru, nato smo tako živeli kot družina. Vmes smo ves čas varčevali in iskali stanovanje. Denar pri tem ni bil tak problem, kot to, da je dobro stanovanje težko najti, sploh pa na lokaciji, ki bi nam najbolj ustrezala. Zato smo enostavno čakali na primerno priložnost, kar je trajalo skoraj 10 let.

Stanovanje bi lahko kupili brez kredita, a smo se vseeno odločili za manjši kredit v znesku, kot smo prej plačevali najemnino. Obrestna mera je namreč nizka, tako pa nam je na računu ostal denar za opremo, nujne izdatke, potovanja in nismo vsega vložili v stanovanje. Meni se to zdi smotrno.

V najemu nam sicer ni nič manjkalo, za nakup smo se odločili predvsem zato, da lahko uredimo stanovanje čisto po svoje in da nam ni treba skrbeti glede tega, da bi se ga lastniki kdaj odločili prodati, mi pa bi ostali brez doma. Sploh ko imaš enkrat otroke, se namreč ni tako enostavno seliti – si vezan na vrtec, šolo, njihove prijatelje in zato si omejen na stanovanja v istem okolišu.

Ngj, 31.12.2021 ob 11:38

Dolgo časa sem živela v najemu. Najprej sama, potem v paru, nato smo tako živeli kot družina. Vmes smo ves čas varčevali in iskali stanovanje. Denar pri tem ni bil tak problem, kot to, da je dobro stanovanje težko najti, sploh pa na lokaciji, ki bi nam najbolj ustrezala. Zato smo enostavno čakali na primerno priložnost, kar je trajalo skoraj 10 let.

Stanovanje bi lahko kupili brez kredita, a smo se vseeno odločili za manjši kredit v znesku, kot smo prej plačevali najemnino. Obrestna mera je namreč nizka, tako pa nam je na računu ostal denar za opremo, nujne izdatke, potovanja in nismo vsega vložili v stanovanje. Meni se to zdi smotrno.

V najemu nam sicer ni nič manjkalo, za nakup smo se odločili predvsem zato, da lahko uredimo stanovanje čisto po svoje in da nam ni treba skrbeti glede tega, da bi se ga lastniki kdaj odločili prodati, mi pa bi ostali brez doma. Sploh ko imaš enkrat otroke, se namreč ni tako enostavno seliti – si vezan na vrtec, šolo, njihove prijatelje in zato si omejen na stanovanja v istem okolišu.

Pametno razmišljaš.

Tudi jaz sem vedno tako razmišljam, da nekje v zrelih letih pa res moraš poskrebeti za neko stalnico v življenju.

Samo jaz sem očitno staromodna, ker tako razmišljam, čeprav sem mlajša od sosede. Meni pač ni vseeno kako bo na stara leta.

Ja, tako pač je. Pravi Slovenec kupi stanovanje, še bolje hišo. Zakreditran do vrh glave. Pa obvezno je treba imet froce. Ne daj bože, da ženska nima frocov.

V glavnem, froci in krediti do vrh glave in to je potem oh in sploh uspešna oseba.

Potem pa seveda zanič služba, šef matletira. Ta zapufana monklja pa itak ne upa ust odperti in šefu povedat, kar mu gre. Kako le, ko ima pa froce in kredite? Bo pa ja vse požrla, zanič plačo, slabe odnose, poniževanja, samo, da bo obdržala službo.

Če slučajno vendarle najde možnost nove službe in če je ta predaleč od doma. je seveda ne bo sprejela. Ker selila se pa ne bo. Če bo možnost, se bo vozila, magari 1 ali več v eno smer. Ampak selila pa ne.

To so pač uspešni monovci. Ne daj bože, da v najemu. Še huje pa, če imajo kaj od življenja, ker niso zapufani pa kar nimajo frocev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close