Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bodo piškoti in pecivo zdražali do Božiča?

Bodo piškoti in pecivo zdražali do Božiča?

Ker bom imela kasneje zelo malo časa za peko, me zanima ali bi piškoti in kakšno pecivo zdržali do Božiča, če bi jih spekla ta teden. Kako naj jih shranim? Pa mogoče še kakšen namig kaj speči, da se mi ne pokvari do takrat.

vse kar boš delala s kvasom, ali pa iz krhkega testa, lahko zamrzneš.
Biskvitnega testa ali peciva s pecilnim praškom, pa nima smisla zamrzovat, ker po odmrznitvi ni isto kot sveže. To bi bil moj namig….preizkušeno!

kakšni keksi po moje niso problem, jih bom tudi jaz ta vikend pekla, daš jih v škatlo in po moje bojo čist ok čez 2-3 tedne…pecivo pa ne vem, to bom raje kasnje, oz. najbrž sploh ne…

Meni je predolga, da jih daš pa v skrinjo je pa pomojem že boljše, da jih letos pač kupiš ali da jih naročiš pri kakšni sosedi res domače in je zadeva rešena. Kaj čmo včasih ne moremo biti popolne nihče pa ne bo umrl če boste imeli malo drugačne piškote.

Piškoti iz krhkega testa – linški, razni rogljički …. polnjeni z marmelado ali premazani s čokolado (ne pa s kako vanilijevo kremo) bodo preverjeno zdržali do božiča, če jih narediš sedaj. Shrani jih v kovinski škatli na hladnem. Sama sem ta teden v shrambi našla nekaj piškotov, ki so bili spečeni v začetku oktobra in so še dobri oz. smo preživeli, ko smo jih pojedli. Tako veselo na delo.

Hvala vam za odgovore. Bom raje še malo počakala, pa upam, da bo zneslo.

Medenjaki in angleška keks torta morajo stati nekaj časa, da so dobri. To dvoje ponavadi spečem nekje do 15. decembra ostale piškote pa kasneje.

Živi in pusti živeti

Pri nas nobeni piškoti al pa pecivo ne zdrži 3 niti 3 dni!

Vse prej pojemo mjam mjamiii mjaaammmm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close