Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem bodite pozorni na kontrole

bodite pozorni na kontrole

celo jutro poslusam kako od danes velja nova vinjeta in naj bomo pozorni na kontrole. Zakaj je pa potrebno biti pozoren nanje. A da jih ne povozimo? Meni zveni kot da smo vsi veliki goljufi. Prav raz****li so me.

51.000, lani so jih tudi.

vsaki dan jih dobijo pri vožnji brez vinjete cca 140.

Jaz mislim, da je prav, da opozarjajo. Zakaj bi po nepotrebnem polnili državni proračun, ko nam država že tako preveč vzame! Ljudje smo prezaposleni, hitimo, mimogrede spregledaš in pozabiš in prav je, da te nekdo opozarja.
Da o ceni vinjete ne govorim! V Švici je vinjeta pol cenejša kot pri nas, standard pa vsaj 1x višji! Barabe pohlepne slovenske pokvarjene!

ja, glej, saj lahko greš v švico. sploh ni problema. pa imaš cenejšo vinjeto in višji standard. simple ko pasulj.

PODPIŠEM!!! S pripombo,da to sploh niso več avtoceste, temveč navadne ceste, saj je vozni pas zatrpan s tujimi kamioni, ki pri nas tudi tankajo ne več, ker je gorivo dražje,kot pri sosedih. Pa tudi v restavracijah jih ni več, ker tudi jedo ceneje čez našo mejo!

Treba je bit pozoren, ker šerifi naredijo zastoj na postajah. K ne vem čisto točno, čemu sploh še so – da lahko šerifi postavljajo zasede?

Mislis, da je beg resitev? Zalostno…
Namesto, da bi se potrudili in borili, da bi bilo v nasi zepni drzavici ve lepo in dobro, gledamo samo, kako bo kdo komu oci izkopal in uzivamo, ko je sosedu slabse kot nam, nacionalni sport je pa tekmovanje, kako preziveti s cim manj denarja in kdo lahko bolj zatisne pas, smao da na koncu ni medalje!
Pa zdaj res ne vem, sem zmesana jaz, ko se mi to ne zdi ne prav ne dobro, ali so zmesani ljudje, ki to pocnejo…

V Švici stane vinjeta (že vsaj 10 let) 40 CHF, kar znese cca 27 EUR.
Pa če zanemarim standard – tud ceste so naše neprimerljive z njihovimi.

Namesto, da bi se potrudili in borili, da bi bilo v nasi zepni drzavici ve lepo in dobro, gledamo samo, kako bo kdo komu oci izkopal in uzivamo, ko je sosedu slabse kot nam, nacionalni sport je pa tekmovanje, kako preziveti s cim manj denarja in kdo lahko bolj zatisne pas, smao da na koncu ni medalje!
Pa zdaj res ne vem, sem zmesana jaz, ko se mi to ne zdi ne prav ne dobro, ali so zmesani ljudje, ki to pocnejo…[/quote]

Kako pa naj se potrudim in borim proti vsem tem kriminalcem??? Nihče jim nič ne more, vsi so podkupljeni in povezani. Zaradi teh ljudi, katerih apetiti po denarju so brezmejni, je pri nas tako kot je. Ne zaradi soseda, ki mu gre slabše kot nam itd.

Pa zdaj res ne vem, sem zmesana jaz, ko se mi to ne zdi ne prav ne dobro, ali so zmesani ljudje, ki to pocnejo…[/quote]

Kako pa naj se potrudim in borim proti vsem tem kriminalcem??? Nihče jim nič ne more, vsi so podkupljeni in povezani. Zaradi teh ljudi, katerih apetiti po denarju so brezmejni, je pri nas tako kot je. Ne zaradi soseda, ki mu gre slabše kot nam itd.[/quote]

No, no, tudi nasa mentaliteta je taka, da dovoljujemo stanje kakrsno je in dovolimo kriminalcem, da delajo kar delajo.
Mogoce ti kot posameznik ne mores nic, ampak vec posameznikov skupaj pa lahko. Sploh ce se otepejo miselnosti “saj jaz pa nic ne morem…”…

Jaz vinjete ne bom kupila, se pa v Ljubljano ne bom vozila. Bodite kar sam tam gor. Tujim ljudem pa že ne bom plačevala avtoceste. Bom šla raje v Udine, plačala 3 EUR in tam naredila šoping.

Vsi razmišljajo: Bo že kdo drug ukrepal… Pa ne bo! Vsi bi morali…

Res je!

Btw, si predstavljate, da bi se narod pobunil in bi bojkotirali vinjete in je ne bi nihce kupil? :))

švicarji pol svojega gospodarstva financirajo z denarnimi vlogami od ljudi, ki utajajo davke, ali pa z denarjem, ki so ga na njihovih računih pustili nacisti, pa so vsi pozabili nanje.
od kod pri vragu pa bi si lahko država, ki nima nobene pametne industrije, turizem pa žene le za najbogatejše, lahko privoščila tak standard?
in pol si lahko tudi privoščijo, da imajo poceni vinjete in poceni bencin.

Ti kar lepo doma sedi in nikamor ne hodi!!
Mislim, kaj si ti čuden primerek:-)

Nekateri hodimo iz Ljubljane na morje vsak teden, na gorenjsko vsak teden, na štajersko skoraj vsak mesec….tako da nam vinjeta sploh ne predstavlja problema, ker smo prej plačevali še več!

švicarji pol svojega gospodarstva financirajo z denarnimi vlogami od ljudi, ki utajajo davke, ali pa z denarjem, ki so ga na njihovih računih pustili nacisti, pa so vsi pozabili nanje.
od kod pri vragu pa bi si lahko država, ki nima nobene pametne industrije, turizem pa žene le za najbogatejše, lahko privoščila tak standard?
in pol si lahko tudi privoščijo, da imajo poceni vinjete in poceni bencin.[/quote]

Mi smo ena minimalna drzavica z 2 mio prebivalci. Da bi kopirali Svico, bi bia neumnost. Ampak ravno tako bi lahko vsi ziveli zelo dobro, ce bi zaceli izkoriscati to majhnost in pametno nastavili smernice za prihodnost. Mogoce nasa generacija ne, ampak nasi otroci pa bi gotovo lahko bili delezni boljsega zivljenja.
Tako pa se meni osebno zdi sramota, da se narod tisci v okvirje, da se manipulira z ljudmi in njihovim prezivetjem, da se ljudje drzijo v pesti z minimalno placo, ki ne dosega dostojno zivljenje… Jaz spadam v nek srednji sloj, nimam vile, nimam jahte, imam dovolj da zivim i varcujem, pa ce se ozrem okoli sebe, je vecina ljudi na nizjem standardu od mojega! Pa kako je to mozno?!
Ne vem, mogoce se motim, ampak jaz na to gledam kot na katastrofo, kot na nekaj popolnoma nedopustnega!

mi pa razložite zakaj je tako zelo zelo drago dati manj kot 100 evrov za potencialno vsakodnevno vozačkanje po avtocesti gor in dol. cestninski sistem je bil bistveno dražji, pa ni nihče težil. zdaj je pač 100 € skupaj in je cena narodna groza. prosim vas lepo … ni tako poceni kot kje drugje, ampak za celoletno uporabo avtocest pa tudi ni takšna cifra!

je pa pač tako, da se enim stokrat pokrije, drugim pač ne. pri takšnih sistemih pavšalov je pač tako povsod.

Navedeno
lilas
Jaz vinjete ne bom kupila, se pa v Ljubljano ne bom vozila. Bodite kar sam tam gor. Tujim ljudem pa že ne bom plačevala avtoceste. Bom šla raje v Udine, plačala 3 EUR in tam naredila šoping.

Ti kar lepo doma sedi in nikamor ne hodi!!
Mislim, kaj si ti čuden primerek:-)

Nekateri hodimo iz Ljubljane na morje vsak teden, na gorenjsko vsak teden, na štajersko skoraj vsak mesec….tako da nam vinjeta sploh ne predstavlja problema, ker smo prej plačevali še več!

Saj ravno zato. Jaz tvoje že ne bom plačevala. Ne vem kdo je bolj čuden!!!

New Report

Close