Bo Slovenija kdaj Švica?
Nimam na voljo ravno informacij, da si kaj veliko na boljšem, če se tja preseliš, si tam zaposlen, plačuješ najemnino, vzdržuješ sebe…v osnovi menjaš menjaš okolje, morda za kak odtenek ali dva dvigneš standard, določene dejavnosti in stvari so dostopne, ki jih pri nas ni. Jaz z vsem tem ne bi bila zadovoljna, še manj pa s prenašanjem resnice, da nisem enakovredna za enako delo/enak rezultat nasprotnemu spolu. Le redke ženske tam v poklicih napredujejo in če že, se sčasoma ugotovijo, da angažma ni vreden. Ne, meni njihova razvitost ni znanstvena fantastika. Ljudje, ki vsak drek v celofanu od medijev gor poberete pa vam nedvomno je 😛
Katera država pa je po tvoje boljša od Švice?[/quote]
Najmanjša celina Avstralija oz Avstralska zveza. Tudi Nova Zelandija je sprejemljiva. Kakšnih 5 let nazaj sem bila prepričana, da bi se morali zgledovati po Skandinaviji, toda čas kaže, da se Slovencev NIKAKOR! ne da predelati v pošten, solidaren in moralen narod kakor so npr oni. Pri nas je vedno aktualna ideja, kako se koga nategne, po možnosti državo in hkrati še uničujemo minimalne drobtinice sociale, ki jo še lahko premoremo. Nimamo ne v zavesti in ne v duši porihatno, da bi se lahko šli kaj skandinavskega, ravno tako ne, da bi posnemali Švico, vse kar obvladamo je trmasto vzdrževanje “balkanizma”.[/quote]
Drži, ampak ni to edina prepreka, namreč tudi dobro stoječe gospodarstvo v skandinavskih državah zelo pogojuje socialo. Slabše se ljudem goji, bolj ponavadi prihajajo v ospredje “prebrisanost”, “iznajdljivost” (kako koga “nategneš”) , torej neke vrste živalski darvinistični elementi po preživetju, in narava ne pozna morale in poštenja.
Tudi enoznačno označevanje balkanizma z negativnim prizvokom, sinonimom za vse slabo, je napačno. Slabo lahko označujemo, ko imamo v mislih predvsem gospodarske in politične razmere na tem področju, ljudje kot taki pa se mi zdijo bolj odprti (gostoljubni, veseljaški, nezadrti, komunikativni, lahkokni…), seveda to je spet stvar osebnega okusa, kakor pa nek “hladen” Nemec ali Skandinavec, čeprav je mogoče tudi to predsodek.
Katera država pa je po tvoje boljša od Švice?[/quote]
Najmanjša celina Avstralija oz Avstralska zveza. Tudi Nova Zelandija je sprejemljiva. Kakšnih 5 let nazaj sem bila prepričana, da bi se morali zgledovati po Skandinaviji, toda čas kaže, da se Slovencev NIKAKOR! ne da predelati v pošten, solidaren in moralen narod kakor so npr oni. Pri nas je vedno aktualna ideja, kako se koga nategne, po možnosti državo in hkrati še uničujemo minimalne drobtinice sociale, ki jo še lahko premoremo. Nimamo ne v zavesti in ne v duši porihatno, da bi se lahko šli kaj skandinavskega, ravno tako ne, da bi posnemali Švico, vse kar obvladamo je trmasto vzdrževanje “balkanizma”.[/quote]
Greva v Avstralijo! Imaš kaj prišparano? Če ti nočeš, bom pa odletel z Antilopo, da ji pokažem kengorujčke. :))))
Reforme že..A kakšne, to je bistveno vprašanje. 🙂
Dokler reforme sprejemajo tisti, ki nosijo del soodgovornosti za krizo, tako dolgo ne verjamem v reforme.
Sindikati predlagajo uvedbo davčnih blagajn. Mafijaš Milič pa pravi, da to ne bo ničesar rešilo. On bi še naprej jemal delavcem…Pohlep in izkoriščanje sta uničila gospodarstvo in dokler se na tem področju ne uredijo zadeve, ne bo nič bolje.
Se mi le zdi ali rad pišeš kar nekaj na pamet? Seveda, da se ne da rešiti, če pobudniki teme ne vedo o čem se menijo.[/quote]
reform niti ne rabimo … zmanjkuje prispevkov za zdravstvo, penzije, socialo … torej JS/JU lepo na trg po €
še štacune so v malori, ker folk premalo zapravlja, ker ni denarja.
kejz solvd ☺
Forum je zaprt za komentiranje.