Bo Slovenija kdaj Švica?
Spoštovani
Reakcija mi je popolnoma razumljiva in logična ( na kar je nakazovala že tema o osebni veri) ter posledica “vojaškega” načina razmišljanja, ki deluje na principu avtoritete, podrejanja in moči.
Zato toliko vzporednic med religijo in vojsko, saj oba vidika temeljita na istih principih delovanja. Pri obeh imamo na vrhu nekega poglavarja, pa naj bo predsednik države ali bog, kateremu moramo biti podrejeni.
Sem bil nekaj časa v Švici in te razumem, da ti je njihova ureditev, ki je utemeljena na vojaški disciplini precej blizu.
Ljudje se res držijo reda…A takšen strog način, človeka, ki je veliko več kot pa nek stroj za izpolnjevanje ukazov in trenutne miselnosti, degradira ter ga oropa finejših izrazov ter človeške topline. Družba je lepo urejena, a deluje kot kup programiranih robotov.
Zato mi je veliko bližje naslednja misel:
Odvrzite svetost in modrost
in ljudje bodo stokrat srečnejši.
Odvrzite moralo in zakonitost,
in ljudje bodo naredili pravo stvar.
Odvrzite industrijo in dobiček,
in ne bo nobenih tatov.
Če to troje ni zadosti,
ostanite v centru kroga
in pustite stvarem, da gredo svojo pot.
Misel na prvi pogled deluje modro, a pravzaprav je čisto nesmiselna, saj vedno sledimo sebi, pa ne glede na odločitve.
Kar je bistveno, je razlog, da si jo izpostavil, saj se ravno pri zagovornikih takšne ali drugačne religije ter prav tako vojaške miselnosti, vedno gre za to, da nekomu slediš. Da si nekomu podrejen…Mogoče niti ni toliko problem pri tistih, ki se tega zavedajo. Problem je pri tistih, ki se tako zelo poistovetijo z neko idejo, jo vzamejo za resnico, da se sploh več ne zavedajo, da so se izgubili na poti in da se bodo v primeru ogroženosti same ideje, podali v boj.
In da bi se šel borit za idejo nekega psihopata ? Ne, hvala lepa.
In zato do takšne miselnosti, ki deluje v nasprotju individualizma ter ozaveščanja, ne morem kazati spoštovanja.
Spoštovana Misonkka,
Najlepša hvala za vašo pohvalo in izraženo skrb. A osebno imam zelo konkretne razloge za svoje trenutno gostovanje na tem forumu. In v skladu s slednjimi tudi objavljam svoje objave ter jih tudi bom še nekaj, dokler z njimi ne dosežem zastavljenega cilja.
Drugače pa vam lahko namignem, da osebno nisem še nikoli prišel v stik s populacijo našega naroda, katero predstavlja večina uporabnikov tega foruma. Zaradi česar je tako v skladu z mojimi strokovnimi preučevanji kot tudi z mojo osebno radovednostjo, da realiziram zastavljeni cilj. V končni fazi so del našega naroda, kateremu osebno dolgujem svojo lojalnost in predanost.
Skrajni čas je, da se prenehamo deliti na nas in druge, saj s tem zgolj slabimo naš narod in delujemo v nasprotju s tem kar zahtevajo spremembe, ki so pred nami. Naš narod ima vse možnosti, da se postopoma razvije v uspešen in trden narod. A osnovni predpogoj za to je, da se naučimo komunicirati na osnovi povezovanja in združevanja. Za kar pa potrebujemo določena znanja, do katerih ne bomo prišli za zaprtimi vrati ozkih akademskih krogov. In osebno že lepo obdobje delujem tudi v skladu z naslednjim konfucijanskim načelom: “Ne prizadevaj si postati nazaj ljudski človek, temveč preprosto le bodi človek za ljudi.”
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Kitajska se je razvila le zaradi zahodnih držav, predvsem ZDA, katero so okupirali njihovi kapitalisti.
Gre se le za to, da so se Kitajci prodali in ne za odsev njihove sposobnosti pri razvijanju lastnega kapitalizma.
Ker Kitajska ni več zanimiva, bo naslednja Indija..In bomo potem lahko enako rekli za Indijo, da je sposobna usklajevati svoja nasprotja ?
Isto bi lahko naredila Slovenija…Na nek način tudi dela. Z uničevanjem lastnega gospodarstva, prodajanje podjetij za smešno nizke cene in nižanjem cene dela, ustvarja trg za velike korporacije in tuje kapitaliste, da bomo konkurenčni….In potem bomo rekli, da smo sposobni ?
Da povem še svoje mnenje o kapitalizmu….
Kapitalizem je le še eden izmed družbenih sistemov, ki so odsev človeške evolucije in njegovega razuma. Ne gre se za idejo nekega pametnega človeka, ampak preprosto odraža družbeno naravnanost in sposobnosti.
Ko se je človek zavedel svoje vloge in s tem svoje moči in sposobnosti, je začel svojo osvajalsko pot. A tu se ne gre le za osvajanje določene skupine ljudi, ampak za ves planet.
Zato kapitalizem temelji na nadzoru, izkoriščanju naravnih virov ter posledično uničevanju drugih živih bitij.
Je odsev človeškega ega in njegove požrešnosti, ki se ne konča le pri zlorabljanju naravnih virov, ampak se nadaljuje pri zlorabljanju samega sebe. Zato nas sistem sili k temu, da svoje telo posiljujemo z določenimi produkti, nas sili k pretiranemu potrošništvu ter požrešnemu obnašanju, ki ni nič drugega kot zloraba ter odraz nespoštovanja življenja.
Sistem se zato zelo dobro prilega vojaški miselnosti ter nadzoru.
Ravno zaradi izgube zdrave “kmečke pameti”, smo zašli že v skrajnost, saj vse temelji le še na dolgovih.
Temu nenasitnemu umu se zato že majejo tla pod nogami, saj se bomo morali soočiti s posledicami svojih sebičnih dejanj ter uničevanja in zastrupljanja okolja..In bodo razni dolgovi v finančnem smislu predstavljali le drobiž v primerjavi s tem, kar bomo plačali zemlji.
ravno “uporaba” kmečke pameti (zelo egocentričen odnos do vsega) nas je pripeljala kjer smo in nas pelje v še večje “izkoriščanje” vsega — tudi nas, ljudi
nimamo pa zdravega razuma / “comon sensa”
Misel na prvi pogled deluje modro, a pravzaprav je čisto nesmiselna, saj vedno sledimo sebi, pa ne glede na odločitve.
Kar je bistveno, je razlog, da si jo izpostavil, saj se ravno pri zagovornikih takšne ali drugačne religije ter prav tako vojaške miselnosti, vedno gre za to, da nekomu slediš. Da si nekomu podrejen…Mogoče niti ni toliko problem pri tistih, ki se tega zavedajo. Problem je pri tistih, ki se tako zelo poistovetijo z neko idejo, jo vzamejo za resnico, da se sploh več ne zavedajo, da so se izgubili na poti in da se bodo v primeru ogroženosti same ideje, podali v boj.
In da bi se šel borit za idejo nekega psihopata ? Ne, hvala lepa.
In zato do takšne miselnosti, ki deluje v nasprotju individualizma ter ozaveščanja, ne morem kazati spoštovanja.[/quote]
Spoštovani Robi,
Kot prvo bi vam želel sporočiti, da mi je z vami vedno nadvse prijetno komunicirati, a po vsej verjetnosti iz vam povsem tujih motivov. Kot drugo pa bi vam želel namigniti, da v kolikor želiš nasprotnika pripraviti do tega, da postane predvidljiv moraš prvo postati točno to kar on želi videti. Malo več previdnost v bodoče na tem področju, seveda zgolj dobronameren nasvet.
Nadvse dobro pa vam bo tudi služilo načelo, da nikoli ne razkrivamo svoje resnične narave, stališč, prepričanj in verovanj kakor koli drugače kot dvoumno, nasprotujoče si ter v čim manjšem možnem obsegu. Kajti ko človek prestopi svoj prag je vedno soočen vsaj s sedmimi nasprotniki. In zgolj neveden in nepreudaren človek razkriva njegovo resnično naravo po nepotrebnem. Napaka, ki človeka v fizičnem spopadu nemudoma stane življenja, a katero v drugačnih konfliktih postopoma odplačuje na dolgi rok preko zelo različnih načinov.
Kot je razvidno iz vsebine sleherne vaše objave ste striktno zagovornik pacifizma, a pacifisti vsi po vrsti padete na testu, ko se soočite s problematično osebo, ki je zavrgla vse družbene normative in vrednote, s tako imenovanim: procesnim predatorjem, ki izvaja določeno nasilno kaznivo dejanje zgolj zaradi dejanja samega. V tovrstnih temnih trenutkih vašega življenja pa se nemudoma začnete obračati na posameznike kot sem jaz ter nas bodisi prosite bodisi celo nadvse vehementno zahtevate našo zaščito ter se čudite, ko vam odklonimo privilegij do slednje. In v kolikor po nekem čudnem spletu okoliščin celo uspete preživeti vaše srečanje s procesnim predatorjem ste potem nadvse pogumni pri vašem obtoževanju nas, zakaj nismo izpolnili naše dolžnosti do vas ter vas zaščitili pred procesnim predatorjem. Pri čemer pa zanemarite, da ste se povsem sami spravili v nevarnost ter da vam posamezniki kot sem jaz povsem ničesar ne dolgujemo.
Posamezniki kot sem jaz smo zavezani narodu kot celoti, medtem ko do določenega šibkega posameznika ne čutimo nikakršne zavezanosti. In s tovrstno miselnostjo kot jo imate ter katero tako zelo radi širite sporočate le meni podobnim, da jim ni potrebno storiti ničesar za vas, ko jih boste potrebovali. Za vaše dobro se nadejam, da se ne boste nikoli v življenju srečali s kakšnim od procesnih predatorjev ter da vam ne bo potrebno plačati cene za vašo nepreudarnost in ne zmožnost izkazovanja spoštovanja velikemu številu posameznic in posameznikov, kateri vam omogočajo privilegij pacifističnih prepričanj, katerih vam ni potrebno braniti s kakšnim peacemaker-jem.
Ali v kolikor vam dam en praktični primer, da ne bo prišlo do kakšnega morebitnega nesporazuma med nama. Tekom svojega opravljanja vojne misije v Sierra Leone sem se srečal z osebo, ki je imela zelo vam podobna prepričanja in poglede ter katera je vodila enoto 11 zdravnikov brez meja, ki po mednarodni zakonodaji ne sodijo pod jurisdikcijo vojaškega prava na vojnem območju ter se jim v skladu z mednarodnimi prepisi ne sme preprečiti nadaljevanja poti tudi v kolikor se podajajo na nevarno območje. In omenjena oseba je od mene zahtevala, da njegovi enoti nudim vojaško zaščito, ki se je podajala na nikogaršnje ozemlje, kjer se je po zadnjih obveščevalnih podatkih nahajalo okoli 2.000 pripadnikov sovražnih paravojaških enot ter vsega skupno zgolj 200 do 300 pripadnikov civilnega prebivalstva, ki je ostalo ujeto na nikogaršnjem ozemlju. Nikogaršnje ozemlje pa je skupno obsegalo približno 500 kvadratnih kilometrov težko prehodnega subtropskega terena. Osebno pa sem imel na voljo 123 vojakov, 3 lahke oklepnike, dva jurišna oklepnika, tri jurišne helikopterje ter 12 humveejev. Na osnovi česar sem tudi poizkusil omenjeni osebi obrazložiti, da mu sicer ne smem preprečiti napredovanja njegove enote, a da mu to nadvse odsvetujem ter da mu nisem dolžen zagotoviti nikakršne vojaške zaščite. A omenjene osebe preprosto ni bilo moč prepričati na osnovi razuma, po drugi strani pa osebno nisem ne volje ne časa, da se ukvarjam z nekim idealističnim pacifistom, ki rine z glavo skozi zid, navkljub temu da sem se zavedal kakšne bodo posledice njegovega nespametnega početja. In tako sem seveda deloval v skladu z mednarodnimi prepisi ter dovolil omenjeni osebi in njegovi enoti z nadaljevanjem njihove poti. V manj kot 72 urah sem prejel ukaz iz strani poveljstva, da je potrebno organizirati reševalno akcijo za to isto enoto zdravnikov brez meja, katerega sem zavrnil na podlagi dejstva, da je bila primarna naloga moje enote, da zavaruje osvojeno ozemlje do prihoda okrepitev. Okrepitve so prispele v roku naslednjih 48 ur, katere so bile nemudoma v celoti napotene na reševalno akcijo za omenjeno enoto zdravnikov brez meja. Omenjena enota zdravnikov brez meja je bila rešena v roku naslednjih šestih dni, a cena za osvoboditev štirih preživelih zdravnikov je bilo 42 padlih naših vojakov in en podčastnik. Tolikšne izgube je enota, ki je vodila reševalno akcijo, utrpela preprosto zato, ker so se spopadli s skoraj 14-krat močnejšim nasprotnikom brez kakršne koli podpore letalstva ali helikopterskih enot; seveda pa je bil poveljujoči operativni častnik primerno odlikovan in tudi povišan. In to za štiri preživele pacifiste, kateri si po vsej verjetnosti nikoli ne bodo v celoti opomogli in se bodo soočali s posledicami njihove pacifistične zaslepljenosti še vse preostalo življenje ter kateri so imeli prav tako kot vodja njihove enote povsem enako mnenje o vojski kot ga imate to vi. Triinštirideset padlih zgolj za to, da so se štirje posamezniki imeli možnost naučiti eno nadvse preprosto lekcijo ter da je bil en mlad in povzpetniški operativni poveljujoči častnik odlikovan in povišan.
Sedaj pa vam zastavljam vprašanje na osnovi česa bi vi argumentirali vašo zahtevo po naši zaščiti, v kolikor bi se znašli v zgoraj opisani situaciji ter predvsem na osnovi česar bi argumentirali sorodnikom in svojcem triinštiridesetih padlih vojakov, da je vaše življenje več vredno kot so to bila njihova? Bi mogoče poizkušali argumentirati na osnovi tega, da je bila to njihova dolžnost, ker so bili poklicni vojaki? Predvsem pa me zanima ali bi tudi njihovim svojcem dali vedeti, da jim ne morete izkazati spoštovanja?
Pacifisti vedno znova pozabljate, da niste vi tisti, ki zagotavljate varnost naše družbe ter da ste zelo odvisni od nas, ki vam jo dejansko zagotavljamo. Kar načeloma spoznate zgolj v zelo redkih primerih, na vašo srečo seveda.
Da pa ne boste imeli prevelikega občutka krivde vas lahko pomirim s tem, da posameznikom kot sem jaz zelo malo pomeni kaj si mislite o nas ter ali ste nam zmožni izkazati spoštovanje ali ne.
Za sam konec pa bi vam želel sporočiti le še to, da mi ne navajajte Tao Te Chinga, katerega več kot očitno niti ne razumete. Na kar več kot le nakazuje vaše nerazumevanje citata iz Go Rin no Sho. Osebno nimam nič proti, v kolikor si sami zase razlagate Tao Te Ching kakor vam najbolje ustreza, a za razliko od vas osebno dejansko izviram iz okolja, ki temelji na miselnosti, na kateri sloni Tao Te Ching, saj slednja predstavlja same temelje miselnosti Buda in Koryu Buda. Še zlasti pa mi ne navajajte nekega cenenega prevoda Tao Te Chinga, kateri je povsem nestrokovno preveden, saj ni nikakršne potrebe po tem, da mi še dodatno dokazujete kako zelo tuja vam je naša miselnost.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Spoštovani Robi,
Osebno nimam nič proti vašim osebnim razmišljanjem, ne glede na naravo le teh. Nasprotno, dejansko jih celo podpiram, v smislu, da razmišljate po svoje. A iz vaših razmišljanj je več kot le razvidno, da o kitajski civilizaciji in sodobni Kitajski ter o kapitalizmu veste ravno toliko kot veste o vojaški miselnosti in Koryu Budu. In dokler boste v vaših razmišljanjih v zvezi z omenjenimi tematikami navajali zgolj stereotipe in predsodke, se o slednjih preprosto ne moreva pogovarjati. Ko pa boste pripravljeni o slednjih spregovoriti še na kakšen drugačen način, pa z vami z veseljem nadaljujem z diskusijo.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Kot prvo je potrebno upoštevati, če ne bi bilo takšnih ljudi, ki se poistovetijo z neko idejo, ki jim predstavlja temelje njihove osebnosti ter si ne bi domišljali, da s tem služijo narodu, mogoče zgornjega primera in še marsikaterega podobnega sploh ne bi bilo.
Obstoj lastne ujetosti (svoboden človek se ne bo boril) in s tem čutenje potrebe po izvajanju zaščite, opravičuješ z obstojem pacifistov, ki rabijo zaščito in pomoč, pred predatorji. Ne zavedaš pa se, da sam s svojo vojaško miselnostjo prav tako veliko prispevaš k obstoju predatorjev. Enostavno zato, da lahko opravičuješ svoj obstoj in resničnost prepričanj v katera si ujet.
Kot drugo pa, čeprav je moje delovanje naravnano k pacifistični drži, še to ne pomeni, da se nisem sposoben braniti in zaščititi svojih interesov. Seveda sem najprej uporabil svoj razum, šele potem pa silo, če je bilo to potrebno. Lahko mi verjameš, da bi za lastno zaščito uporabil vsa sredstva in če bi me zdaj kdo napadel, bi ga brezkompromisno odstranil s tega sveta ali pa mu s sekiro odsekal glavo, če bi jo imel pri roki.
Ja, vem. In to je problem današnje družbe. Pretiran ponos ter pri verskih in podobnih zagovornikih poistovetenje z neko višjo silo, ki jim daje razlog (izgovor), da se postavljajo v vlogo odrešenika ter poudarjajo, da to počnejo za zaščito in dobro vse družbe.
Se sploh ne počutim krivega, ker se nimam za kaj. Imam čisto vest, živim pošteno in v duhu pacifista. 🙂
Lahko navajam karkoli želim. Tako, kot lahko ti navajaš karkoli želiš.
Če ga razumem ali pa ne, pa mi ni jasno na podlagi česa to sklepaš, saj nisem podal nobene obrazložitve…..
Še en dokaz, da svoje življenje dojemaš kot borbo, v kateri je priporočljivo, da ostaneš zakrit, da te sovražnik ne prepozna.
Zame je to debata in izmenjava mnenj in ni potrebe po ogroženosti. In do zdaj smo še vsi preživeli debate..Pa srečanje na piknikih prav tako. 🙂
Fantje ne se kregat drugače bom zaprl temo : )
Bi pa odprl še eno temo namreč vpliv sindikatov v Sloveniji.
Oni so proti vsemu proti socialni kapici, proto nižanju prispevkov delodajalcev, proti reformi dela proti vsemu čeprav je popolnoma jasno da so davki v Slovenji previsoki.
Blokirali so reforme Pahorjeve vlade in so soodgovrni za poglobitev krize sami pa vlečejo lepe plače seveda. Skratka najbolje bi bilo da bi prepovedali ali vsaj močno omejili sindikalno združevanje.
Vprašanje za TenAi Budo: Zanima me vloga in pomen sindikatov na Japonskem?
Prej se bomo nehali slepiti, bolje bo- Slovenije ni več. Več ali manj smo odvisni od tujcev, nekateri, ki delamo neposredno za tuje kooporacije to že občutimo, ostali še bodo, javni sektor, se še tako lahko napihuje, brez baze ne pomeni veliko. Žal. Mladina uhaja. Z znanjem ostajamo zadaj,… Pa če še tako poudarjate narodni ponos, pa se dajete kdo je imel prav pred 60 leti.Prepir še nikoli ni nič rešil, ponos se pa da fino na kruh namazat.
v SVN sta nacionalna “junaka” Švercar Martin Krpan in Požigalec Hlapec Jernej
Švicarji pa imajo gardo vredno, da čuva papeža.
pa vsaj 1x/mesec orožne/strelske vaje za krepitev občutka pripadnosti svojim narodom, državi, …
Spoštovani wd40,
Ste se morda vprašali zakaj je tolikšen del našega gospodarstva odvisno od tujega kapitala? Preprosto zato, ker večina našega prebivalstva še vedno ne razume zakaj točno gre pri kapitalizmu. Večina našega prebivalstva je tako prestrašenih za njihovo (ne)redno plačo, da so zgolj za privilegij, da lahko hodijo na delovno mesto tudi, če ne dobijo plače, pripravljeni prodati vse njihove ustavne pravice in svoboščine ter skupaj z njimi vse ostale njihove pravice. In to v povprečju za zgolj mesečno dividendo 800€.
Na tuj kapital se še vedno gleda kot na velikega odrešitelja, ki bo popeljal naš narod iz krize, ki je tako ali tako nismo mi ustvarili ali katera obstaja zgolj v virtualnem svetu tujega kapitala in bančništva. Pred bančnim sektorjem vsi v naši državi trepetajo podobno kot klečeplazijo pred tujim kapitalom.
Kar se zadeva tujega kapitala je slednji le toliko dober in pomemben, v kolikor si ga znaš sam vzeti in to pod svojimi pogoji. Kar se zadeva dejanske moči bančnega sektorja se ta nemudoma pokaže, ko bi v roku 24 ur vsi slovenski komitenti zaprli njihove račune in dvignili vse njihove prihranke v eni od naših bank, recimo NLB.
Pri nas je veliko govora o tem kako naj bi vodili zadeve po balkansko. A dejstvo je, da večina našega prebivalstva ne ve kam sodi. Kajti v kolikor bi resnično vodili zadeve po balkansko bi tudi mi izpeljali kakšen podoben projekt kot so ga to naši bratje Hrvati. Ko so prvo sprožili masovno akcijo prodaje njihovih Brionov po zelo visoki ceni in ko so prodali 94% otokov je njihov sabor tako rekoč čez noč sprejel zakon, s katerim so nekdanje tuje lastništvo 94% Brionov spremenili v 99 letno najemno pogodbo brez pravice prenosa na dediča. Prav tako pa so z novim zakonom sprejeli, da najemnik (nekdanji lastnik) katerega koli otoka Brionov ne sme izvajati nikakršnih posegov v okolje. Torej so več kot le uspešno prodali prazne in neuporabne otoke neumnim in naivnim tujim kapitalistom (pretežno nemškim), katere bodo čez 99 let znova dobili nazaj točne takšne kot so jim prodali. Na takšen način se pridobi tuj kapital in očitno se bomo morali še marsičesa naučiti od naših bratov Hrvatov, ki so se očitno začeli pred nami zavedati kako lahko kapitalizem obrnejo v svoj prid.
Kar se zadeva zaostanka v znanju je slednji bolj kot ne posledica neurejene politike šolskega izobraževanja. Namreč naša domovina že vrsto let plasirala večinoma le družboslovne kadre, katerih imamo resnično več kot dovolj za izvoz. Mogoče bi lahko ustanovili kakšno podjetje, ki bi se ukvarjalo z izvozom naših družboslovnih študentov, s katerimi tako ali tako nimamo kaj početi. Osebno ne vidim nič slabega v tem, da naši družboslovni kadri odhajajo v tujino, a težava je v tem, da Evropa teh preprosto ne želi, saj ima svojih več kot dovolj. Zaradi česar tudi vse te generacije perspektivnih družboslovcev ostajajo lepo v naši domovini, kjer zgolj predstavljajo določene dodatne težave za naš narod in domovino. A dejanska težava leži nekje povsem drugje.
V naši domovini nihče ne razmišlja več o bazni industriji ali o čemer koli kar bi lahko pognalo naše gospodarstvo v zagon. Kot narod smo premajhni, da razbijemo svoje gospodarstvo na 100 različnih in neperspektivnih gospodarskih panog. Kar se tega zadeva mogoče ne bi bilo slabo, v kolikor bi malo podrobneje preučili primer vzpona finskega gospodarstva, katerega primarno poganja multinacionalka Nokia. Po drugi strani pa bi morali tudi začeti aktivno razmišljati v smeri na kakšen način omejiti masovno produkcijo nadvse perspektivnih družboslovcev, katere naše gospodarstvo brez dvoma potrebuje v tolikšni masovni produkciji.
A v kolikor želimo vsaj približno začeti izvajati tovrstne reforme bomo predhodno prvo morali začeti delati na narodni zavesti, domoljubju in ponosu, kakor tudi na intenzivnem izobraževanju celotnega našega prebivalstva. Kajti to da večina našega prebivalstva niti ne pozna njihovih ustavnih pravic in svoboščin je več kot le nedopustno.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Slovenija bi lahko bila kot švica ob eni predpostavki:
– da ljudje postanem bolj podjetni in sledimo tistemu, kar radi počnemo.
Ko počnemo to kar radi delamo, nam to ne predstavlja muke, posledično lahko to delamo več časa, več zaslužimo, postanemo bolj pametni, ker moramo sami voditi svoje življenje, posledično začnemo izbirati boljše voditelje in začaran krog se obrne v pravo smer.
Ljubčki, problem je v temeljih. Švica ni tam neka država, ki ima samo neke banke in trgovine, Švica ima bogat razvoj in industrijo. Ste sploh seznanjeni z njihovo farmacevtsko industrijo, medicinskimi pripomočki, fine tehnologije?
Kaj proizvajamo in razvijamo mi? Ništa. Samo storitve, turizem, trgovanje levo desno, finalizacija na pol produktov. Še firme, ki so razvoj imele, ga ukinjajo. Ker pri nas pač tempo gospodarstva diktirajo ekonomisti, ne pa inžinirji.
In zato pri nas ne bo boljše, temveč še slabše. Ker si domišljamo, da lahko cela država živi od nekega trgovanja in prekupčevanja.
malo poglej kako pri njih funkcionira demokracija … še za postavitev konfina imajo referendum ☺
da o mesečnih obveznih vojaških vajah in, da imajo orožje kar doma ne tipkam kako državnotvorno je to ☺
je pa res, da nimajo ne družbene ne državne lastnine, da govorijo 4 jezike by default … in, da namesto, da gredo na dopust na kredit šparajo, da bodo šli čez 3 leta za keš ☺
malo poglej kako pri njih funkcionira demokracija … še za postavitev konfina imajo referendum ☺
da o mesečnih obveznih vojaških vajah in, da imajo orožje kar doma ne tipkam kako državnotvorno je to ☺
je pa res, da nimajo ne družbene ne državne lastnine, da govorijo 4 jezike by default … in, da namesto, da gredo na dopust na kredit šparajo, da bodo šli čez 3 leta za keš ☺[/quote]
Saj to je v Sloveniji problem državna lastnina s katere se futrajo strankarski veljaki in stranke ni čudno, da so proti privatizaciji. Lukšič kriči, kot da ga koljejo haha 😀
Forum je zaprt za komentiranje.