Bo konec tezenja s Pct, ko preidemo v zeleno fazo
Rok-1, 26.05.2021 ob 13:59
a lahko kdo, 26.05.2021 ob 11:00
jasna stvar, 26.05.2021 ob 10:10
a lahko kdo, 26.05.2021 ob 09:51
no tako je, 26.05.2021 ob 09:39
a lahko kdo, 26.05.2021 ob 09:20
razloži smiselnost tega pct? test meni pogojno dokazuje (ker je itak zlorabljen za ta namen uporabe in ni 100%) da nisem okužena v tistem trenutku; že v naslednjem se lahko okužim in tako vsak drug tudi…
v čem je smisel dokazovanja tega za namen dopustovanja… na dopust grem za več dni ponavadi oz. v povprečju min. vsaj sedem( če sklepamo po večini tur. aranžmajev)… torej turist dokaže da pride pogojno zdrav… potem pa 7 dni normalno živi na destinaciji, se druži, giblje povsod – zboli lahko vsak trenutek… V ČEM JE POANTA TEGA dokazovanja ob prihodu v nastanitev? Saj vendar to ne dokazuje in ne zagotavlja,da bom ves čas dopusta zagotovo zdrav. Nikomur ne.
Spet gre samo za neko birokratsko znašanje nad ljudmi.
Ena pravila pač morajo biti. To, da prideš zdrav ( ne kužen), je že dobro. Kaj bi bilo, ko bi kar vse spustili?! To, da je možnost okužbe v tistih 7-ih, ali 14-dneh, je jasno. Zato je za nazaj karantena. Ne vidim pa poante cepljenja za ta primer. Za vstop raviš potrdilo o ceplenju, nazaj pa greš v karanteno. Kot cepljeni imaš tudi možnost okužbe in seveda prenašanja virusa.
sploh ne razumem kaj pisariš… kje je kakšna karantena za koga… če grem jaz zdaj na dopust v Portorož v hotel za 10 dni, moram prinest test… in potem sem 10 dni tam in lahko se okužim z bog si ga vedi čem… nimam nobene karantene… ne vem o kakšni karanteni pisariš?
pa še kaj bi vse sprostili – da lahko ljudje normalno živimo, brez da nas nekdo zdrave obravnava kot bolne in moramo dokazovati z nekimi zlorabljenimi testi,da smo kao po njihovih lažnih (zlorabljenih) merilih zdravi in šele potem nam dovolijo pravice demokracije…
ja, enim se je res speljalo, še posebej ob dejstvu da s tem načinom ne zagotavljamo nobenega zdravja in varnosti pred tem virusom, odvzemamo pa ustavno zagotovoljene pravice neupravičeno torej… in tebi se uzdi to ok – tvoja razlaga, kaj bi pa vse sprostili, moramo še malo omejevati pravice – četudi so omejitve nelogične in nimajo nobene povezave z zagotavljanjem zdravja. Ampak moramo jih imeti po tvoje, zato,da vse ne spustimio in da ljudi še malo omejujemo.
Jasna stvar, govor je o karanteni ob prehodu HR, ali IT itd. meje. Za obisk, dopust v Portorožu , je res ne rabiš;)))
pa res a ste vsi tolk trktrk… da ne razumete jasnega vprašanja?
Torej še enkrat – vprašala sem kje je pomen pct testiranja v primeru, ki sem ga navedla – torej za dopust v naši SLO – moram prinesti neg. test, da lahko sploh grem na dopust v naši državi… kje je pomen tega, če se lahko že naslednjo sekundo na tem dopustu kjerkoli okužim in potem sem lahko nadaljnih 9 dni tudi hipotetično okužena tam in je vse ok… sam ko pridem moram imeti test – lahko sem hipotetično tudi že takrat okužena, ker test je lahko star do 2 dni – torej sem se lahko od testa do prihoda tudi že okužila…
torej prosim za razlago, kaj ta test dejansko zagotavlja v praksi… kjer zdravja vseh, ki so v hotelu res ne… za to logično razlago me zanima… po tem sprašujem že od začetka… in ker ne zagotavlja zdravja vsem, v čem je potem sploh namen teh buzeriranj ljudi s tem? To me zanima… bo šlo… če nimate odgovora potem raje ne razlagajte neumnosti o karantenah, ki tukaj nimajo nobene veze.
Pomen je kvečjemu v manjši možnosti prenosa okužb na druge pri krajših dopustih; Če prideš dokazano neokužena tja je OK, če se naslednji dan okužiš, potrebuje okužba še inkubacijsko dobo da se razvije in boš ti kužne šele takrat, ko boš spet nazaj doma.
Minimalna inkubacijska doba je 2 dni, maksimalna 14 dni, povprečna pa cca 5-6 dni.
Torej če imaš ekstremno smolo in se okužiš takoj drugi dan – boš še vedno zelo verjetno kužna šele na poti domov – če ostaneš 1 teden.
S čim pa bi dokazal okužbo, če niti ne obstaja pravi test ?
In kako dolgo še misliš verjeti v ta nateg in zagovarjati fašizem ?
Gres na nek sestanek, seminar, kongres, na sportno tekmovanje recimo, pac neko tako poslovno stvar za par dni.
Testiras se 10 dni prej na 3 dni in ob prihodu v hotel, do negativnega rezultata testa si zaprt v sobi. Potem pa se lahko vsi prosto gibajo po hotelu, nihce not, nihce ven in vso osebje hotela prav tako, je nastanjeno v hotelu za ta cas.
Tako se naredi baloncek in recimo to se ima nek smisel.
-
Vse ostalo je pa cisto brez veze, ker gres na test, po testu v trgovino in se okuzis, a tvoj test izpred ene ure je se vedno negativen.
Benz, 26.05.2021 ob 07:24
Ali kdaj bomo ze lahko brez izpolnjevanja teh treh pogojev pili javo v lokalu in pristo prehajali meje? Sele ko bo epidemija preklicana? Never again??
Po moje še dolgo ne bo normalno. Tako kot je bilo prej, pred korono, pa sploh nikoli več ne bo.
Na žalost.
a lahko kdo, 26.05.2021 ob 15:31
a res je tako Rok praviš – zakaj pa potem moramo se vsaka dva dni testirat če hočemo v gostilno notri na kosilo???
če ni težava celo deset dni vmes? Zakaj mora biti potem test star največ 48 ur? Zakaj potem ni dovolj,da se gre človek 1x na 10 dni testirat in vmes lahko s tem testom hodi povsod po gostilnah, operah, koncertih, itd. itn.
ni logike nobene… je ni, pa če se še tako trudite osmisliti in opravičevati te neumne in nelogične ukrepe- z dzravstvenega vidika ti ukrepi nimajo nobene logike – v nobenem pogledu ne varujejo zdravja in ne ščitijo nikogar… če pa dodamo še posebej,da za kao dokazovanje zdravja uporabljajo zlorabljen pcr test, ki itak lahko – pri nas pa sploh, daje lažne rezultate, pa še posebej, da o hitrih lažnivih testih in cepljenih, ki lahko prenašajo okužbo, smejo pa povsod, sploh ne govorimo.
Čisto nič se ne trudim opravičevati ukrepov, saj jih nisem jaz pisal.
Samo odgovarjam na tvoje vprašanja, na kaj so verjetno ukrepi oprti oz. kakšna logika jih drži – oz. še bolj natančno – kakšno logiko v tem lahko vidim jaz.
Ti daj pa svojo.
In če resno sprašuješ zakaj na 2 dni – logika pravi da zato, ker je to minimalna inkubacijska doba.
Kar se pa mene tiče – jaz se sploh še nisem testiral. Ni bilo nikoli treba.
Rok-1, 27.05.2021 ob 09:12
Čisto nič se ne trudim opravičevati ukrepov, saj jih nisem jaz pisal.
Samo odgovarjam na tvoje vprašanja, na kaj so verjetno ukrepi oprti oz. kakšna logika jih drži – oz. še bolj natančno – kakšno logiko v tem lahko vidim jaz.
Ti daj pa svojo.
In če resno sprašuješ zakaj na 2 dni – logika pravi da zato, ker je to minimalna inkubacijska doba.
Kar se pa mene tiče – jaz se sploh še nisem testiral. Ni bilo nikoli treba.
tvoje razlage niso logične razumeš… če je potrebno sicer za gostilno delati na 2 dni testi, potem bi ga moral tudi na dopustu po tej logiki…
ti pa praviš,da ko si na dopustu si pa 10 dni varen in je dovolj da prideš samo z negativnim, ker četudi zboliš, po tvoje, si kužen šele ko boš že doma…
ja potem te vprašam pa obratno, zakaj ta logika desetih dni ne velja tudi sicer pri testih za gostilno…
če delamo te bedarije z vidika virusa – potem morajo biti enake ves čas – korona NE LOČI ME DOPUSTOM V HOTELU ALI KOSILOM V GOSTILNI ZA EN DAN
ker oprosti zdaj je to neumno in nelogično – če sem v hotelu rabim prinest test samo prvič, piotem lahko jem in spim v hotelu 10 dni brez novih testov
če pa spim doma in hodim jest v gostilno vsak večer recimo, rabim pa vsaka dva dni nov test…
prosim no lepo v obeh primerih se lahko gibljem po istem mestu, okolju, istih štacunah, srečujem se z ljudmi… prosim razloži logiko, ki je ni – namreč korona ne loči med dopustnikom in prebivalcem, ki v tem kraju živi in dela… dopustnik lahko po tvoje je zdrav in varen 10 dni, prebivalec rabi pa za gostilno vsaka 2 dni nov test… neumno in brez vsake logike – če jo ti v tem najdeš – oprosti si čuden
a lahko kdo, 27.05.2021 ob 09:53
tvoje razlage niso logične razumeš… če je potrebno sicer za gostilno delati na 2 dni testi, potem bi ga moral tudi na dopustu po tej logiki…
ti pa praviš,da ko si na dopustu si pa 10 dni varen in je dovolj da prideš samo z negativnim, ker četudi zboliš, po tvoje, si kužen šele ko boš že doma…
ja potem te vprašam pa obratno, zakaj ta logika desetih dni ne velja tudi sicer pri testih za gostilno…
če delamo te bedarije z vidika virusa – potem morajo biti enake ves čas – korona NE LOČI ME DOPUSTOM V HOTELU ALI KOSILOM V GOSTILNI ZA EN DAN
ker oprosti zdaj je to neumno in nelogično – če sem v hotelu rabim prinest test samo prvič, piotem lahko jem in spim v hotelu 10 dni brez novih testov
če pa spim doma in hodim jest v gostilno vsak večer recimo, rabim pa vsaka dva dni nov test…
prosim no lepo v obeh primerih se lahko gibljem po istem mestu, okolju, istih štacunah, srečujem se z ljudmi… prosim razloži logiko, ki je ni – namreč korona ne loči med dopustnikom in prebivalcem, ki v tem kraju živi in dela… dopustnik lahko po tvoje je zdrav in varen 10 dni, prebivalec rabi pa za gostilno vsaka 2 dni nov test… neumno in brez vsake logike – če jo ti v tem najdeš – oprosti si čuden
Ne, v tem ne najdem nobene celotne logike – s pridržkom da se mi o vseh teh ukrepih niti ne da toliko natančno razmišljati.
Odgovoril sem samo na tisto konkretno o turizmu, ne kar za vse.
@rok-1, da ne bo še daljše kače citatov – ti napišem tu… javečini se vam ne da razmišljati in kar vzamete te neke ukrepe in jim slepo sledite… žal…
moja poanta je ta – da če so neki ukrepi za varovanje zdravja in ŠE POSEBEJ ČE OMEJUJEJO DEMOKRATIČNE PRAVICE ZARADI VAROVANJA ZDRAVJA – potem morajo to zdravje RES TUDI VAROVATI…
tako pa vidimo DA GA NE VARUJEJO, DA Z VAROVANJEM ZDRAVJA NIMAJO VEZE IN DA SAMO OMEJUJEJO LJUDEM DEMOKRATIČNO SVOBODO… in to pa je ENORMNI PROBLEM, KI NE BI SMEL OSTATI SPREGLEDAN NIKOMUR.
a lahko kdo, 27.05.2021 ob 10:30
@rok-1, da ne bo še daljše kače citatov – ti napišem tu… javečini se vam ne da razmišljati in kar vzamete te neke ukrepe in jim slepo sledite… žal…
moja poanta je ta – da če so neki ukrepi za varovanje zdravja in ŠE POSEBEJ ČE OMEJUJEJO DEMOKRATIČNE PRAVICE ZARADI VAROVANJA ZDRAVJA – potem morajo to zdravje RES TUDI VAROVATI…
tako pa vidimo DA GA NE VARUJEJO, DA Z VAROVANJEM ZDRAVJA NIMAJO VEZE IN DA SAMO OMEJUJEJO LJUDEM DEMOKRATIČNO SVOBODO… in to pa je ENORMNI PROBLEM, KI NE BI SMEL OSTATI SPREGLEDAN NIKOMUR.
Dobra ideja, da skrajšamo citiranje – bom tudi jaz, takoj ko bo dolga kača.
Bi se kar strinjal s teboj, če ne bi gledal z malo drugačne začetne pozicije; seveda gre za omejevanje, a po moje je nekonsistentnost zato, da večina ljudi sploh zdrži. Zato spremembe in vse neumnosti, ki nimajo smisla.
Infektološko gledano, bi morali zapovedati krepko hujše ukrepe, se jih nekaj časa rigorozno držati in potem sprostiti. Tole kar imamo je pa slabo politično mešetarjenje med interesi – kar smo si žal skuhali sami. S tem sami – mislim s tem koga smo volili in s tam kako reagiramo in se obnašamo v vseh mejnih situacijah.
Ljudstvo ima vedno takšne vladajoče, kot si jih zasluži. Na to mislim.
V začetnem stavku pa napak sklepaš – nič “slepo ne sledim(o)”. Kjer je vredno, tudi spremenimo ali pa naredimo drugače. Samo da je moje “delanje drugače” – kadar je – utemeljeno na meni logičnih, znanstvenih osnovah in nikoli ne ogroža drugih.
Rok-1 vse pohvale za res tako argumentirano različno soočanje mnenj…
sama menim, da poanta ni v ljudeh in njihovem držanju. Prvi krivec je napačen pristop vladajočih –
dejstvo je, da se je izbruh masovni začel, KO SO NEHALI SLEDITI STIKOM. Jaz se ne strinjam s hudimi rigoroznimi ukrepi – ne zaničujem virusa, menim pa da za omejevanje tega NI DOPUSTNO ZAPIRANJE ZDRAVIH, NAD BOLNIMI PA OPUSTITI NADZOR… In od tu potem je naprej vse absurdno več ali manj… pač to so pač težnje te oblasti, ki uživa v izrednih razmerah, vladanjem z odloki mimo parlamenta, in še več razlogov lahko najdemo…
nadalje pa sem prepričana tudi če gremo na sam virus – da smo ta virus imeli že lani krepko pred marcem, ko je bilo obilo ljudi bolnih, kašljalo in lovilo zrak na balkonih, tudi umirali so žal z atipičnimi pljučnicami – pa smo vsi lahko normalno živeli, nič ni bilo zaprto, vsi smo normalno delali, se gibali IN POMEMBNO NOBENO ZDRAVSTVO SE NI SESULO… moje mnenje je DA JE CELO BOLJE DELOVALO, KLJUB VELIKEMU ŠTEVILU OBRRAVNAV, UČINKOVITOST JE BILA BOLJŠA, LJUDJE SO PRIŠLI LAHKO PRAVOČASNO DO ZDRAVNIKA IN KREPKO PREJ DOBILI USTREZNO POMOČ… tako ti s prehladi in komplikacijami po njih, kot tudi ostali z drugimi težavami…
od kar so ta isti virus, ki se mu je še januarja in feb. 2020 reklo gripi podoben virus in smo lahko vsi normalno živeli, čeprav je bilo že krepko veliko ljudi bolnih za tem virusom, od kar je preimenovan samo v sars cov 2 in bolezen covid – je obravnava krepko slabša, komplikacij izjemno veeeč, vse zato, ker ljudje sploh niso obravnavani pravočasno, primarno zdravstvo jih ne pozna sploh… tripijo in ti in posledično je večji naval na bolnice, ker se ne prepreči hudih zapletov pravočasno, bolniki so prepuščeni samim sebi doma, dokler niso kritični, posledično je več takšnih, večji naval je na bolnice…
če mene vprašaš z zaporami smo naredili samo še večjo škodo tako bolnikom vsem kot celotnemu zdravstvu, družbi… dejstvo pa je da virus je v družbi – naša prioriteta bi moralo biti normalno življenje z njim – torej čim bolj aktivno umakniti bolne in jim od začetka takoj pomagati, da se prepreči zaplete, v družbi pa skrbeti ne za zapore – ampak za varno življenje – poudarek na sisteme za odvajanje zraka v vse javne prostore čimbolj… tako,da lahko družba čimbolj polno živi, kljub virusu in smo čimbolj varni… z zapiranji tega ne dosegamo nikakor, še najmanj pa z zapiranjem zdravih kot se to zdaj počne…
absurdno je,da medicina in tudi politika danes vse ljudi obravnava kot bolnike… in da moraš dokazovati da si zdrav, da dobiš pravico do svobodnega gibanja… še bolj absurdno pa je,da nas tako obravnavajo zaradi bolezni in virusa, katerega oni na primarni ravni sploh ne preglejujejo – pa tako grozen da je.
V zapiranjih ni rešitve, z zapiranji je bila narejena samo še veeečja škoda, predvsem tudi sploh bolnikom – tako covid (ki sploh niso pregledani) kot tudi ostalim, ki do storitev niso mogli.
S prvim odstavkom se v celoti strinjam. To da imamo nad sabo med par sposobnimi ljudmi tudi kup nesposobnih oslov – je žalostno dejstvo. A to se doseže z negativno selekcijo, ki jo imamo politično in družbeno razvito zaradi tega kar smo. To se pozna pri volitvah.
Pri drugem pa… se ne zanašam na svoje – ali tvoje – mnenje ali prepričanja, pač pa samo na dokazana in preverljiva dejstva.
Od kolegov zdravnikov vem, da smo področje infektologije sistemsko zanemarjali vsaj odkar je Slovenija samostojna država in zato večina stvari, ki jih omenjaš da bi bile boljše – sploh ne bi bila mogoča oz izvedljiva.
Seveda ni virus med nami od marca – a tega niti nihče verodostojen ne trdi. Takrat je šlo samo čez minimalni prag in slutilo se je kaj lahko bo.
Glavni problem tega virusa – kot to jaz razumem – je pa samo to, da je LAHKO grozen – pri posamičnih ljudeh. In ker ne vemo pri komu bo in kolikšen je ta odstotek ljudi… je večina teh (sicer brezveznih) ukrepov še pogojno razumljiva.
Tole česar ne vemo – bi se sicer dalo vedeti s podrobno genetsko analizo prebivalstva – ker mislim, da so že ugotovili par genotipov, ki so bolj izpostavljeni – a proti temu bo zaradi možnosti zlorab velika večina. Zato ta možnost odpade.
a lahko kdo, 27.05.2021 ob 11:31
Rok-1 vse pohvale za res tako argumentirano različno soočanje mnenj…
sama menim, da poanta ni v ljudeh in njihovem držanju. Prvi krivec je napačen pristop vladajočih –
dejstvo je, da se je izbruh masovni začel, KO SO NEHALI SLEDITI STIKOM. Jaz se ne strinjam s hudimi rigoroznimi ukrepi – ne zaničujem virusa, menim pa da za omejevanje tega NI DOPUSTNO ZAPIRANJE ZDRAVIH, NAD BOLNIMI PA OPUSTITI NADZOR… In od tu potem je naprej vse absurdno več ali manj… pač to so pač težnje te oblasti, ki uživa v izrednih razmerah, vladanjem z odloki mimo parlamenta, in še več razlogov lahko najdemo…
nadalje pa sem prepričana tudi če gremo na sam virus – da smo ta virus imeli že lani krepko pred marcem, ko je bilo obilo ljudi bolnih, kašljalo in lovilo zrak na balkonih, tudi umirali so žal z atipičnimi pljučnicami – pa smo vsi lahko normalno živeli, nič ni bilo zaprto, vsi smo normalno delali, se gibali IN POMEMBNO NOBENO ZDRAVSTVO SE NI SESULO… moje mnenje je DA JE CELO BOLJE DELOVALO, KLJUB VELIKEMU ŠTEVILU OBRRAVNAV, UČINKOVITOST JE BILA BOLJŠA, LJUDJE SO PRIŠLI LAHKO PRAVOČASNO DO ZDRAVNIKA IN KREPKO PREJ DOBILI USTREZNO POMOČ… tako ti s prehladi in komplikacijami po njih, kot tudi ostali z drugimi težavami…
od kar so ta isti virus, ki se mu je še januarja in feb. 2020 reklo gripi podoben virus in smo lahko vsi normalno živeli, čeprav je bilo že krepko veliko ljudi bolnih za tem virusom, od kar je preimenovan samo v sars cov 2 in bolezen covid – je obravnava krepko slabša, komplikacij izjemno veeeč, vse zato, ker ljudje sploh niso obravnavani pravočasno, primarno zdravstvo jih ne pozna sploh… tripijo in ti in posledično je večji naval na bolnice, ker se ne prepreči hudih zapletov pravočasno, bolniki so prepuščeni samim sebi doma, dokler niso kritični, posledično je več takšnih, večji naval je na bolnice…
če mene vprašaš z zaporami smo naredili samo še večjo škodo tako bolnikom vsem kot celotnemu zdravstvu, družbi… dejstvo pa je da virus je v družbi – naša prioriteta bi moralo biti normalno življenje z njim – torej čim bolj aktivno umakniti bolne in jim od začetka takoj pomagati, da se prepreči zaplete, v družbi pa skrbeti ne za zapore – ampak za varno življenje – poudarek na sisteme za odvajanje zraka v vse javne prostore čimbolj… tako,da lahko družba čimbolj polno živi, kljub virusu in smo čimbolj varni… z zapiranji tega ne dosegamo nikakor, še najmanj pa z zapiranjem zdravih kot se to zdaj počne…
absurdno je,da medicina in tudi politika danes vse ljudi obravnava kot bolnike… in da moraš dokazovati da si zdrav, da dobiš pravico do svobodnega gibanja… še bolj absurdno pa je,da nas tako obravnavajo zaradi bolezni in virusa, katerega oni na primarni ravni sploh ne preglejujejo – pa tako grozen da je.
V zapiranjih ni rešitve, z zapiranji je bila narejena samo še veeečja škoda, predvsem tudi sploh bolnikom – tako covid (ki sploh niso pregledani) kot tudi ostalim, ki do storitev niso mogli.
Pa kaj ti resno verjameš, da je mafija s temi zapiranji hotela delati v dobro ljudi ?
Psihopati nikoli niso delali v dobro ljudi in nikoli ne bodo.
sama ne vidim ključnega problema v infektologiji – čeprav je res, da je tako prostorsko po opremi in vse, krepko zanemarjeno – pri virusu vidim problem primarno v NEDELOVANJU PRIMARNE MEDICINE…
namreč pacientov se ne preglejuje sploh – lahko men še tak strokovnjak infektolog trdi iz ulice smo v bolnico dobili krepko zdravega – si mu upam reči GLEJ LAŽEŠ – KER TEH PODATKOV ENOSTAVNO NIMAŠ, SAJ TEGA PACIENTA OB OKUŽBI NIHČE NI PREGLEDAL… in zares nihče ne ve kakšno je stanje pacientov ob okužbi, iz kakšnega stanja prizadetosti se ljudem izboljšuje ali slabša zdravje, kakšne so ostale funkcije in zakaj se nekaterim to zgodi – to bi morala biti naloga primarne medicine, da pacienta pregleda, ob okužbi naredi pregled, diagnostiko z natančnim kliničnim pregledom – samo tako lahko pridemo do podatkov o obnašanju virusa, še bolj pomembno pa TAKO LAHKO PREPREČIMO HUJŠE ZAPLETE, HOSPITALIZACIJE – … ampak tega se ne dela
tudi potem v bolnici sem mnenja,da bi lahko naredili krepko več, veliko bolj znanstveno raziskovalno delovali v napredovanju zdravljenja – tega ne delajo očitno… to da po enem letu svojcem pacienta rečejo, saj mi nimamo pojma s čem naj ga zdravimo, in potem veste dobil je bakterijo, ampak pojma nimamo katero (zakaj se niti ne spravijo ugotoviti sam bog ve?) in potem pacient umre… umrl je zaradi bakrterijskih okužb če smo natančni, ki so mu jih povzročili v bolnici pri menjavanju tistih respiratorjev oz. cevk zanje (to so sami priznali, da je takrat dobil bakterijske okužbe) in se jim niti ni dalo ugotavljati bakterij, dobil bakterijsko pljučnico, zaveden je pa med žrtvami covida… oprosti ampak covid je virus in ne bakterija in če nekdo ima bakterijsko pljučnico in potem umre zaradi sepse – potem ja lahko je bil okužen res s sovidom, lahko je res imel težji potek, ampak pokopal ga pa ni covid, ampak bakterijske okužbe in pljučnica v bolnici!
mnogo več bi lahko in bi tudi morala medicina narediti – od primarne naprej…. tako pa se zdi, da se znajo samo dreti nad narod z maskami in podobnimi floskulami in zapirati narod…
Forum je zaprt za komentiranje.