BO kdo odgavarjal moški vaše mnenje?
Avtor: DANAJA
Datum: 14-12-04 12:40
Lep dan
Poraja se mi vprašanje ob družinski tragediji v Celju a bo sploh kdo odgovarjal saj nam je vsem jasno po vseh klicih na policijo in krikom na pomoč je ženska pred očmi hčeri bila ubita.Tudi jaz živim v taki vezi še en mesec dokler mi ne obnovijo stanovaja oki 10. 01. se izselim iz skupne hiše
in se mi poraja vprašanje kaj bo ko izve da me ni več. v hiši.Saj vse delam v strogi tajnosti.Saj sem že doživela da policisti niso nič drugo napisali kot sodniku za prekrške pa enkrat mi celo rekli ko mi je denar pobral naj ga pokličem naj pride nazaj da mi ga ne zapravi.
Ali mislite da so naši policisti dovolj usposobljeni za družinsko nasilje?
Ali bo vse skupaj spet pozabljeno ,da niso pravilno ukrepali in bo njihov odgovor vse skladni z zakonom.
Ali kdo ve koliko policistov je strokovno usposobljeno za družinsko nasilje?
Ali se res ne da preprečit dragedij?
Ali so, če so posebej kaj usposobljeni za tako nasilje posebni tečaj opravili
Dragi moji do kdaj se bomo ženske umikale pred nasilneži?
Vmeni se tudi poraja strah kaj bo ko odidem zdaj še bolj ko sem slišala za tragedijo v Celju.Vem pa in trdno odločena da grem Kam naj se obrnem da bom varna?
LP DANAJA
Danaja, ne vem, če ti to kaj pomeni, vendar sem slišala od znanca policista, da obstaja zdaj nov zakon, po katerem so policisti pristojni oz. imajo pooblastilo, da lahko nasilno osebo odstranijo. Torej če ti prijaviš na policijo, da mož izvaja nasilje nad tabo, ga lahko oni prisilno odvedejo (mislim da sem prav razumela). Ni ne vem kaj, nek premik pa se je vendarle zgodil. Končno je enkrat nasilnež tisti, ki se mora umaknit, in ne žrtev.
V tvojem primeru to verjetno nima nekega pomena in bi samo še bolj zakompliciralo zadevo. Upam da se boš res čimprej odselila in zaživela na novo, mirno – tako kot si želiš in zaslužiš.
Edina res varna rešitev je t.i. varna hiša. Če veš, da je nasilen in je že bil nasilen do tebe, potem ti močno svetujem, da se umakneš v takšno hišo.
Copsi imajo zdaj možnost, da v primeru nasilja osebo odstranijo, jo celo priprejo, ji prepovejo približevanje za določen čas, vendar pa ne bo potem nihče izvajal nadzor nad njim, ali se tega dejansko drži. Dovolj je, da samo enkrat ne upošteva prepovedi približevanja, pa že lahko pride do tragedije.
Ni problem v policiji, da je zadeva v takšnem stanju, ker je pač sistem takšen, da kaj več kot zgoraj navedeno policijii ne dopušča. Po drugi strani pa lahko vidiš, da so vsi nasilneži in kriminalci “nedolžni” in se lahko pritožujejo, kako se država izživlja nad njimi, mediji pa to veselo podpirajo in iz njih delajo zvezde. Poglej primere kot so Kamenik, Makoter, Brkič, …
sami reveži, seveda nedolžni, nad katerimi se država izživlja in jim podtika.
Upam, da ti uspelo “zbežat” in da si boš uredila življenje kot si najbolj želiš!
Slovenski policisti sploh ne vem zakaj so policisti,naredijo prav nič!Za družinsko nasilje ne vem,vem pa ko sem bila enkrat priča pretepanja ženske sredi ceste,je policija prišla čez pol ure ko je bilo že vse mimo,se zapeljala malo mimo,niti niso kaj posebaj kontrolirali,nič.Jaz se nisem upala stopit do njih in jim pokazat kje se to dejansko dogaja ali se je,saj bi morala iti mimo tega nasilneža,ki se je zverinsko spravil na to žensko.Jaz sem se grozno tresla od strahu,nisem vedela ali naj kar sama skočim vmes,ker ni bilo policije od nikjer al kaj.Grozno je bilo.
Drgače pa drug primer-ponoči sem imela parkiran avto na parkirišču za Bežigradom in se je začel okoli mojega avta smukat nek čudak.To je opazil nek prijazen fant in sporočil policiji,naj gredo pogledat in povedal tudi registersko tega človeka.Seveda jih to ni zanimalo preveč,ko pa sem jaz prišla zjutraj do avta,je bilo vanj vlomljeno in ukraden radio in cdji.Niso dobili niti vlomilca niti mojih stvari nazaj.Jaz sem morala poravnati vse stroške seveda,čeprav so bili v končni fazi oni krivi.Ne vem kaj ti ljudje počnejo,se ves čas samo praskajo po riti ali kaj,sramota!
KREN, tudi socialne službe in socialni delavci so samo uslužbenci države, bolj ali manj administratorji. Dobri socialni delavci NA ŽALOST niso pogosti, pa tudi tisti so vpeti v sistem države in če niso na kakšnem boljšem položaju, imajo NA ŽALOST zavezane roke. Pa premalo je sodelovanja in povezovanja med institucijami kot so sociala, policija, zdravstvo.
baba neumna!
Niso policaji zato, da bi tebe ščitili pred nasilneži, zato lahko najameš in plačaš varnostnike. Policaji so zato, da varujejo oligarhijo in pa služijo denar državi. Briga jih zate.
Policaji niso zato, da bi delali red, temveč jim je glavni cilj kako pogtegniti denar iz tvojega žepa. kaj pa ima država od tega, če zapre nasilneža? Prav nič., samo škodo. Bolje da stojijo z radarjem na koncu naselij, kjer je največ kršitev prometnih prekrškov in kasirajo. tako država prisluži letno kar nekaj miljard. Kaj pa bi dobila od tvojega dedca? prav nič.
Bodi prepričana, da bodo policaji po novem letu še bolj obsedeni s pisanjem denarnih kazni, za nasilneže pa ne bodo našli časa, saj imajo dosti bolj donosnega dela. In ne se sekirat, saj se večina ljudi strinja s tako policijo kot jo imamo, zakaj se ne bi tudi ti?
Forum je zaprt za komentiranje.