Blokada kreditne kartice
Morda kdo ve, kako je s tem, če zamudiš s plačilom kreditne kartice. Če ti recimo trgajo znesek preteklega meseca 18., pa takrat na računu ni dovolj sredstev, da bi poplačali znesek, kdaj ti potem blokirajo kreditno, če ti jo sploh oziroma kakšen je postopek.
Žal sem se znašla v takšni situaciji, ko plače že ni cel mesec in če je ne bo do konca tedna, mi bo edina rešitev ta, da še kaj kupim na kreditno kartico, če bo sploh še delovala 🙁
Hvala za odgovor. Sicer meni je v nedeljo še delala, 10 dni po roku. Lahko da je bilo na računu takrat še dovolj denarja oz. sem potem še nekaj položila na račun, tako da se je morda pokrilo in sedaj dela normalno. Je pa res grozno. Vem, da so mnogi v takih situacijah stalno in nimajo možnosti dodatnega zaslužka, jaz pa imam sicer tole obdobje minusa zelo kratko, pa sem že na robu joka in se počutim res grozno.
Sem si prisegla, da tega ne bom nikoli več doživela.
In pika. 🙂
Sicer nimam ravno bogatih izkušenj, ampak najprej ti banka pošlje obvestilo, da na računi ni bilo dovolj sredstev in da znesek poravnaj sama pod tem in tem sklicem … Itak pa se ti limit ne sprosti, dokler ne poravnaš starih obveznosti – torej tudi če ne zamujaš s plačilom, ne moreš več kupovati na kartico, če si že porabila ves limit. Mogoče pa lahko dvigneš gotovino? Vem, da nekateri tako rešujejo luknjo – dvignejo keš in s tem poravnajo obveznosti na kartici (banka tega sicer ne vidi rada in te zna opozorit, da tega ne počni, ni pa zdaj to nek hud prekršek).
kartice ti ne blokirajo tako hitro, je pa hitro problem, če presežeš limit odobrenega črpanja na kartici. če poraba prejšnjega meseca ni plačana, se to zgodi najbrž kar kmalu. in ko presežeš limit seveda kartica ne dela.
je pa tako, da če enkrat trajnik ni uspel, ti banka ne bo šla trgat takoj, ko bo kak priliv na računu, ampak moraš sam/a plačat izostalo plačilo. se pravi, če si položila nek denar na račun, to še ne pomeni, da je šel za plačilo kartice.
dajte se malo pozanimat o poslovanju, pa kakšen papirček, ki ti ga pošljejo tudi prebrat, no.
Hvala za odgovore.
@limit: kartico imam že ogromno let, nikoli nisem bila v zaostanku s plačilom, pa tudi nobenega papirčka mi še niso nikoli poslali glede tega, razen morda pred x leti, ko sem sploh zaprosila za kartico, takrat pa zagotovo nisem prebrala vsega drobnega tiska, zato sem se obrnila na ta forum, ker so ponavadi odgovori zelo hitri in mnogi od njih tudi zelo uporabni, drugi pač izrabijo vsako priložnost za grajo, kajne? Dajmo zahodit tistega, ki je že tako na dnu. Očitno postaja nov slovenski šport.
Kar pa se tiče limita, ga sploh nikoli ne prekoračim, ker ga uporabljam samo za spletne nakupe. Ta mesec je bilo recimo 250 €, limita imam pa 1000. Tudi s kartico ne bi nikoli manipulirala, ker niti ne znam in si niti ne upam. Ampak je prišel pač takšen trenutek, ki ga je treba prebrodit in to je to.
Hvala, sem sposobna ugotoviti, brez skrbi, in sem tudi potegnila ustrezne informacije, komentirala sem tole: dajte se malo pozanimat o poslovanju, pa kakšen papirček, ki ti ga pošljejo tudi prebrat, no.
Popolnoma nepotrebno.
Hvala, žirafka.
fda, kot rečeno, to je izredna situacija in enkratna situacija in če bi prebrala, vse, kar sem napisala, potem bi videla, da so bili to spletni nakupi, pri katerih ti nobena gotovina pač nič ne pomaga. Pametovanje pa tudi ne.
To kar pišeš, verjetno velja zate in za tiste, ki ne vedo, koliko denarja sem jim mesečno steče na račun.
Jaz že 20 let plačujem le s kreditnimi karticami, pa še nikoli nisem zašla v težave. Mesečni prihodek je tako na mojem računu do dneva plačila računa iz naslova kartic. Kmalu za tem dobim nov prihodek. Tako da je meni vseeno, kateri dan je priliv, plača. Itak vem, koliko denarja lahko v mesecu porabim, in to mi zadostuje. Je pa res, da vedno vem, koliko sem že zapravila na kartici, brez tega se s kartico ne da – ne sme – poslovat.
Forum je zaprt za komentiranje.