Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bliža se prvo sveto obhajilo… oblekca :)

bliža se prvo sveto obhajilo… oblekca :)

Naša punca bi rada imela tisto dolgo belo obleko s čipkami in vsem mogočim okrasjem, ki zgleda kot poročna … da bo na ta, njej tako poseben dan zgledala ko ena princeska :)))))

Če ne želite prodati, bi si jo lahko morda tudi samo sposodila in plačala nekakšno obrabnino…. Kot v “tapravi” sposojevalnici (samo ne nabit cene 15.000 :)))))

Ali pa, če veste kje bi jo lahko kupila… v kateri trgovini prodajajo take obleke?

hvala za vsako informacijo :))))

Če se ne motim povsod kjer sposojajo poročne oblekice. Če pa pogledaš v salamonov oglasnik pa bi se tudi našla.
lp

ponavadi takšne oblekce izposojajo tam, kjer si lahko izposodiš tudi poročne obleke…cena je pa verjetno ta-prava…ampak oblekce so pa res sanjske 🙂

hehe… saj problem je v tem, da sva jih midve z dečvo že gledali v sposojevalnici… tako je pravzaprav prišla na to idejo, kako bo ona ohinsploh lepa :)))))))))
pa je bila cena 15.000 (lansko leto) za sposojo in sem mislila, da punce tukaj gor veste za kakšno cenejšo rešitev….

ali pa, da morda ravno katera prodaja takšno oblekco….

a kakšna lanska prvoobhajanka je nima za posodit?
jaz oblekco sicer imam, pa rokavice, pa..samo moja obleka nima čipk, pa za en datum, ki ga sedaj nimam v glavi sem jo že obljubla eni v žlahti.

sem že mal spraševala okoli, pa imajo v okoliških župnijah poštimano tko, da so vsi enako oblečeni….

mame pa zdaj kupujejo oblekice, ki jih lahko deklice nosijo še čez poletje.
No, saj mrbit bom jaz tudi to varianto izbrala, če ne bo nobene “taprave” obhajilne obleke za dobit :))

bom jaz pogledala doma kakšne slike imam na CD-ju od obhajila.
upam, da ne pozabim jutri CD-ja zravno prinest.

Izposojevalnica Rija v Naklem ima izposojnino za obleko, čevlje in okrasek za lase 14.000 SIT.

meni je obhajilno oblekco kupla stara mama in je za enkrat nošeno dala 15.000 ,
tak da se splača premislit.

Naklo pri Kranju?

hvala za info 🙂

hvala, zlata si :))

ja, saj lahko tudi kupim oblekco, če jo katera prodaja … imamo še eno dečvo, ki gre k obhajilu naslednje leto :))

Evo, jaz ti jo prodam za polovico, torej za 8.000 sit.

Kupljena je v Avstriji, je bela, do tal, z obročem. Nošena enkrat in očiščena v čistilnici.

Ja Naklo pri Kranju.

Hop C…če boš kupila oblekico od EneBarbare…se lahko zmenita na pol poti-to je pri meni!Ponudba velja,bomo pa še kavo spile,pa kakšno rekle!Grem pa v nedeljo v LJ,tako,da ti jo lahko dostavim,če mi jo bejbiB pripelje!?

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Dobro, da so pri nas imeli vsi enotne obleke. Zdi se mi namreč grozno, da so osemletnice gor narejene kot neveste. To me preveč spominja na otroška lepotna tekmovanja.

Eno leto smo šli na birmo. Punce so bile stare 12 – 15 let, z desetih metrov so pa vse, od prve do zadnje zgledale stare 25 let, nališpane, poročne frizure, dolgi namazani nohti, beli elegantni čevlji s petami, torbice,… Pa saj se niso možile, đizus,…:(((((

Pri nas pa teh problemov nimamo.
Gospod župnik si izposodi enaka oblačila v beli barvi za deklice in dečke (z različnimi barvami pasov). Zadevo prakticira že 4 leto in je super. Moj sin je bil v prvi generaciji otrok, ki so šli tako oblečeni k obhajilu. Vsi straši smo bili soglasno za. In povem vam, da so bili vsi, ki so spremljali obhajilo, navdušeni. Marsikdo je rekel, da tako lepega obhajila še ni videl.

Plačamo minimalni znesek za izposojo.
Starši nakupimo oblačila in obutev za pod obleko , ki jih potem otroci lahko nosijo tudi ob drugih priložnostih.
Letos gre moja hčera k obhajilu in bomo dodatno poskrbeli za modne dodatke (seveda z lepo frizurco.
Vam povem, enkratno. Ali je še kje tako?

Ops, nisem prebrala vašega sporočila.
Se pridružujem vašemu mnenju.
Tudi pri nas smo bili in bomo enotni.

ja, saj vem kaj misliš…. jaz sem tudi najprej pomislila na to… da to pač ni za te male punčke…

ampak, bi morala videt tiste svetleče učke, polne radostnega pričakovanja…. pa sem pomislila, le zakaj ji ne bi napravila tega veselja :)))))

jaz sem tudi imela tako oblekco in sem bila tko ponosna tisti dan, fotografije so pa sploh nekaj posebnega 😉

ena Barbara :)))

super, imaš po možnosti kakšno slikco?

joj, July, to bi bilo pa super, če bi koooončno prišla k nam mal pogledat :))))))))))))))))))))

sicer imamo celo štalo v stanovanju (mož daje na stene izravnalno maso, pa z emulzijo in barvo bo treba vse preštrihat), boš pa taprva, ki bo videla našo novo kuhinjo… je še zapakirana v škatlah… pa kaj pol :))))))

kuham na hodniku… sam se mi zdi, da je kava velik boljša 😉
v nedeljo sem šla po pice in smo imeli piknik v otroški sobi na dekci :))))))

v razsul nebi hodila…sem ga tudi sama imela nemalokrat in smo bili tudi mi primorani taboriti na hodniku ;-)Pa ravno takrat je ponavadi naval obiskov;-(

Kdaj pa bo Sezam,a se dobimo kar tam.Malo mesto velikih nakupov :-)))

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

sezam bo 19.03 – samo jaz nimam cajta, otroci pojejo pri maši …..

ti pišem privat :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close