blitva s krompirjem – kako?
Joj, ste mi sline pocedile. Še dobro, da imam blitvo doma. Eko, dilema za današnje kosilo je rešena. 🙂 Jaz pripravim tako, da krompir skuham – večje koščke (olupljen), blitvo posebaj, cca. 10 minut v vrelem kropu. Potem blitvo narežem. Potem pa na olivnem olju popražim full česna, pa peteršilj, dodam blitvo in krompir, še malo pržim in potem na krožnik. Če pa delam še kalamare, pa najprej spečem te, potem pa blitvo z krompirjem in začimbami popražim kar v tej posodi, je še bolje. 🙂
LP
Jaz pa kuham oboje skupaj. Najprej dam kuhati na kose narezan krompir. V tem času očistim blitvo. Trše dele dan kuhati h krompirju, čim so narezani, zelenje pa dodam, ko je krompir že skoraj kuhan. Kuhano odcedim, vendar nekaj vode prihranim. Na grobo pretlačim, dodam stisnjen česen, malo kisa. Če se mi zdi pregosto, še malo zalijem.
Jaz imam to kot samostojen obrok, še solato s fižolom zraven, njam…
mm
enako kot zgoraj – za to rabiš en lonec in nož ter kuhalnico;
Krompir v kosih vnaprej malo pokuham, dodam blitvo, skuham do konca, potem odcedim, prihranim malo vode, dodam sol,poper, olivno olje in strt česen in vse skupaj kar v posodi pomešam oz. razrežem z nožem.Po potrebi dolijem tekočino. Zadeve ne peštam v nulo, ima za naše pojme boljši okus, če so malo večji koščki.
Tašča dela varianto s posebej praženjem in ni mogla verjet, ko sem enkrat delala tako v piskru – okus je boljši.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.