Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style blagovne znamke no name-xy…

blagovne znamke no name-xy…

Zakaj težko verjameš? GLej, tu je cel kup takšnih, ki se zgražajo nad temi izdelki in mislim, da ne manjka dosti, da bi jih tudi sami darovalcu zabrisali v glavo :-)[/quote]

Ma daj ne seri! Eno je ne biti zadovoljen z darilom, čisto nekaj drugega pa obdarovalca nagnati s ploho žaljivk. Če ni ženska ravno za umobolnico, kot sem že zgoraj povedala, potem gre za provokacijo.[/quote]

Te lahko prosim, da se začneš izražat na nivoju človeka??

Ma, nalagajte kolikor hočte.

velja pregovor: Podarjenemu konju se ne gleda v zobe!

Če dobiš nekaj v dar, se zahvališ in to je to.

Upravičeno si užaljena in prav si naredila, da si stvari odnesla.

Več ni kaj za debatirat. Kaj kera kupuje in kako se postaviti. Najslabše je pa to, da za doma kupujete poceni, drugim se pa nese nekaj, kar vaš budget komaj prenese, da zakrijete svoj status. To je šele bolno!

To tudi mene zanima. Si sploh ne predstavljam.
Hočeš reči, ti si ji dala darilo, ona pa:
“Kakšni kreteni, ker kupujete xy stvari!”
Malo tećko to verjamem.[/quote]
Skoraj natančno tako,dodaj še:Bi rajši kaj vrednega prinesla,saj si lahko privoščiš!
Zdi se mi,da sem bila dovolj natančna….[/quote]

Potem imaš pa zelo čudno in neprijetno svakinjo in ni problem v tebi, ampak v njej. Tako da sse sploh ne sekiraj. Kaj pa nečakinja, darila sploh ni videla?

Dodam še jaz svojo štorijo. Tudi meni nikakor ne potegne neko obdarovanje kar tako, ker nekomu nekaj dam pa mora biti z vsem zadovoljen.
Jaz nikoli ne podarjam nekih bonov in ne nekega pofla, ki z obdarjencem nima veze. Me pa taka darila spravljajo v zadrego, ker ne vem kaj naj. Sorodnica za rojstni dan prinese bone – recimo iz Lidla. 1.Tam nikoli ne kupujemo.
Ona ima par dni pozneje rojstni dan in 2. jaz pa naj se sedaj matram in po trgovinah za njo iščem kvalitetno darilo za to vsoto?
Ali pa mi prinese prt in prtičke v narodnem motivu rdeče barve, ki mi nikakor ne odgovarjajo in vem, da jih ni kupila ampak dala dalje.
Jaz nikoli podarjenih stvari ne podarim dalje in tudi stvari, ki niso namenjene podarjencu in niso skrbno izbrana ne podarjam. Torej naj se spet jaz trudim (da ne bom delala proti svojim načelom) za nekoga, ki se mu to ne zdi vredno? Poleg tega sem že nekajkrat rekla, da naj pridejo brez daril, DA JE VAŽNO DA SMO MALO SKUPAJ, DA SE DRUŽIMO, PROSLAVIMO….ONA PA KAR NOSI POFL….

To tudi mene zanima. Si sploh ne predstavljam.
Hočeš reči, ti si ji dala darilo, ona pa:
“Kakšni kreteni, ker kupujete xy stvari!”
Malo tećko to verjamem.[/quote]
Skoraj natančno tako,dodaj še:Bi rajši kaj vrednega prinesla,saj si lahko privoščiš!

verjetno si ji dala vedet, da je zanjo s budget dovolj dobro, verjetno za koga drugega pač ne. najbrž ni bilo prvič in najbrž ji pogosto daješ vedet, da je boga in manj vredna, pa ji je odneslo pokrov.

ne, da opravičujem kaj takega, si pa lahko mislim, kaj je bil povod.

verjetno si ji dala vedet, da je zanjo s budget dovolj dobro, verjetno za koga drugega pač ne. najbrž ni bilo prvič in najbrž ji pogosto daješ vedet, da je boga in manj vredna, pa ji je odneslo pokrov.

ne, da opravičujem kaj takega, si pa lahko mislim, kaj je bil povod.[/quote]

In točno to je tisto, kar ji je verjetno odneslo pokrov. Ni poanta, da avtorica zase tudi kupuje izdelke no name, saj vsi to kdaj naredimo. Ampak eno je kupovanje za vsakodnevno rabo, drugo pa obdarovanje. In če tej svakinji avtorica zelo pogosto daje vedeti, da je zanje vse zadosti dobro, hkrati pa NIKOMUR DRUGEMU NE PODARJA TEH STVARI (to je bistvo!), je jasno, da jo ima svakinja poln kufer.

Kako bi pa ve reagirale, če bi imele eno sorodnico, ki bi vašemu otroku kupila hlače iz Kika za darilo (pa so lahko tudi bombažne, ni v tem fora), otroku iz druge dobro stoječe družine pa hlače D&G recimo. Za vas bo dober tudi Kik, za onega drugega pa seveda samo najboljše. Jaz bi jo tudi v rit poslala, sori.

In točno to je tisto, kar si zamolčala, ali ne “-“? Družini, ki si lahko privošči, ne bi nikoli kaj takega prinesla za darilo, kajne? In to tudi tvoja svakinja zelo dobro ve. Po moje je same te stvari, ki si jih prinesla niti slučajno ne motijo tako zelo kot ravno tvoja sposobnost, da nanje gledaš kot na ljudi, ki morajo biti zadovoljni z vsem, kar prineseš.

Bodite fer in priznajte, da bi se tudi ve čutile prizadete, če bi vaš otrok dobil nek pofl, samo da je, hkrati pa bi drugi otrok iz sorodstva dobil skrbno izbrano, kvalitetno darilo. Kaj če bi recimo tašča podarila enemu vnuku iz dobro stoječe družine superge Nike za 100€, drugemu iz slabo stoječe pa superge za 10€ iz Lidla? Oboje so superge, niti ni nujno da so Nikove prav hudo kvalitetnejše od Lidlovih (ali pa tudi), ampak ali bi vam bilo vseeno? Močno dvomim.

ja, priznam to bi tudi mene motilo. Če bi nekdo vsem podarjal cunje iz Kika, me ne bi nič motilo, če bi jih dobila. Če pa bi te rezerviral samo za nas, bi me pa krepko zmotilo.

Je to problem pri tebi in svakinji? nič več se ne oglasiš, najbrž gre točno za to, ker če ne bi šlo se noben normalen človek ne bi zmrdoval.

No,sem že nazaj.:) Brez skrbi,nimam težav in problemov,kot bi nekatere rade verjele…
Med obdarovanci ne delam razlik,ne med člani svoje družine,ne med vsemi drugimi…
Zakaj bi jih?
Smisel obdarovanja je zame,da se spomnim,da se potrudim obiskati,da grem z veseljem na obisk…Očitno pa je veliko,veliko ljudi,ki cenijo le to,koliko daš…
pa je družinica prav lušna,čeprav jim ne gre najbolje,velikokrat me prosijo tudi za plenice,oz.priboljšek za otroka…
Odziv pa,ja kakšen je bil,je bil,če je mamica pričakovala 100€ na roko,da bi jih zafrčkala,je pač razočarana,denarja jim ne dajem več,ker so ga zakadili in zapili,raje podarim otroku,kar vem,da potrebuje…
Ne,ne vidim problema v sebi…

No, potem pa si pisala post zato, da te trepljamo po ramenih. Družina, ki si jim prinesla darila, je nevljudna, nesramna, zakajajo se in zapijajo, tvoja velikodušna pomoč jih ne gane, namesto da bi bili do groba hvaležni, te naderejo. Ja, res, ubožica si, hotela si samo dobro, dobila pa žaljivke nazaj.

A si zdaj zadovoljna?

Samo še pomislek. Če ti gre samo za otrokovo dobrobit, zakaj si stvari odnesla domov namesto da bi jih pustila tam za punčko?

Nekaj v tvoji zgodbi enostavno ne gre skupaj. Družinica je po tvoje prav luštna, po drugi strani pa se zakajajo in zapijajo namesto da bi privoščili otroku in ljudi poganjanjo čez prag, če jim ti ne prinesejo keša na roko, ampak darila za otroka. Spet pa zelo radi vprašajo za kakšne plenice in priboljške za otroka, ampak če jih pa prinese, pa ga vržejo skoz vrata ven. Eh, ja. da ni vse skupaj samo nategancija nekoga, ki hoče na vsak način izpast lep, oni pa grdi?

Poznam primer, ki je podoben. K družini pridejo obiski in prinesejo bonboniero, kavo in buteljko. In gostiteljica v pričo njih reče o “spet klasika za darilo”. Pa ta gostiteljica je mimo grede zdravnica ne kakšna tepka po izobrazbi.

Sama uporabljam Spar izdelke (ne S-Budget!..je razlika) ker so nekatere njihove stvari prav uredu. Nam. Res pa je, da Spar znamke NE podarjam, ne postrežem obiskom ampak samo nam, domači družini. Mene osebno bi bilo sram nekomu podarit trgovinsko znamko.

gosti sok,čajno pecivo,suhe salame,piškote,bombone

Prvo, to kar naštevaš so VSE 100%, navadne “prehrambene nepotrebne svinjarije” in teh stvari (na srečo!) ne kupujem že leta in leta pa niti v pofl trgovinah “noname” niti v najdražjih delikatesah ali supermarketih z znanimi blagovnimi znamkami…….

Oblačila pa raje kupim kakovostna, saj mi ta “kitajska” roba smrdi, je vsa “zalepljena” namesto zašita in na sploh na 3km daleč se vidi cenenost in nekakovost, ne nazadnje pa, če mi cunje smrdijo pomeni, da so zapacane z bog ve kakšnimi kemičnimi sredstvi.

Pa ne glede, a gre za otroka ali odraslega….

Zelo, zelo, zelo pogrešam dobro staro, domačo slovensko kakovost oblačil Laboda, Mure, LIsce (no ta je še), in ostalih podjetij.

Tudi pri hrani, mislimo, da prišparamo pa se z nakupom naštetih svinjarij, samo redimo, zastrupljamo in nenazadnje odžiramo delovna mesta našim slovenskim proizvajalcem (pa ni mišljeno zgolj patetično, ampak dejansko!)

Čisto mimogrede, katere blagovne znamke pa kupuješ in ali si prepričana, da tvoje obleke, čeprav so “boljša” znamka, niso izdelane na Kitajskem?

Ni vse v izobrazbi!. Dostikrat je bolj izobražen tisti, ki je brez uradne izobrazbe.

Čisto mimogrede, katere blagovne znamke pa kupuješ in ali si prepričana, da tvoje obleke, čeprav so “boljša” znamka, niso izdelane na Kitajskem?[/quote]

Hrano kupujem slovensko, oblačila pa so večinoma Name, imajo jasno in glasno napisano blagovno znamko in made in: italy, spain, deutschland, netherland……….

Tako nekako, ker imam občutljiv “nos” žal, pogosto tudi v kakšni bolj “nobel” trgovini spustim cunjo iz rok, če mi smrdi……

Kakovostnih oblačil pa je čedalje, čedalje manj……….

Ne kupujem Spar, Budget, Tus sploh ne, Mercator in podobne SLADKARIJE, razen jaffa keksov, ki so mi SPar in Budget ok.
Kupujem pa cokolado v Lidlu, za dober euro dobim 200g meni odlicne cokolade.

Lidl, to je pa firma :-)))))
Ah joj

Čisto mimogrede, katere blagovne znamke pa kupuješ in ali si prepričana, da tvoje obleke, čeprav so “boljša” znamka, niso izdelane na Kitajskem?[/quote]

Hrano kupujem slovensko, oblačila pa so večinoma Name, imajo jasno in glasno napisano blagovno znamko in made in: italy, spain, deutschland, netherland……….

Tako nekako, ker imam občutljiv “nos” žal, pogosto tudi v kakšni bolj “nobel” trgovini spustim cunjo iz rok, če mi smrdi……

Kakovostnih oblačil pa je čedalje, čedalje manj……….[/quote]

Sam za informacijo.

Pred leti sem delala v eni tekstilni tovarni. Zdaj ne obstaja več.

Smo kar veliko šivali za Nemce in Italijane. Ko smo šivali za Nemce smo lahko zašili našitek made in Slovenia. Italijani pa tega niso dovolil in tako smo prišili kar made in Italy. Tako, da se ne pretirano zanašat na našitke, ki pričajo o tem kje je oblačilo izdelano.

Poleg tega ne vem zakaj se sploh toliko obešate na to, kje je oblačilo neke pneke blagovne znamke izdelano? Ker, če kupš priznano neko znamko sploh ni pomembno ali je zašito na Kitajskem ali v Švici. Razen, če vam je tako obupno pomembno ali je tisti kos cunje držala in skupaj zašila Kitajka ali Švicarka.

Kakovostnih oblačil pa je čedalje, čedalje manj……….[/quote]

papir vse prenese, kako pa ti preneseš dejstvo, da v zahodni evropi ni več nobene tekstilne proizvodnje???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close