Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Blago z napako – menjava

Blago z napako – menjava

Kupila sem precej drago oblačilo, ki pa se je še pred prvim nošenjem ob pranju po navodilih raztrgalo na več mestih. Nesla bom nazaj v trgovino in me zanima, kaj lahko zahtevam, ker s tem nimam izkušenj pa d ame ne bi prinesli okoli. Ali mi bodo vrnili denar, si bom lahko izbrala kaj drugega … ? Kakšne možnosti imam. Gre pa res za očitno napako na blagu.

Kadar gre na blagu za očitno napako ti morajo ali blago zamenjati ali popraviti. Denar ti vrnejo le v primeru, ko so zelo dobre volje:)))
Vsekakor pa moraš predložiti račun!

Desigual, mogoče? Oni so znani po tem.

Ja, Desigual. Ampak se je res zmuckalo, scufalo, tudi strgali šivi :(.

Ne govori, če ne veš. Če ona tako zahteva, ji morajo vrniti denar po Zakonu o varstvu potrošnikov. Lahko pa tudi zamenja za kaj drugega, vendar o tem odloča kupec ne prodajalec. NI nujno, da predloži račun-lahko ima tudi izpisek iz spletne banke, iz katere je razvidno, da je nakup opravila v določeni trgovini.

Ne govori, če ne veš. Če ona tako zahteva, ji morajo vrniti denar po Zakonu o varstvu potrošnikov. Lahko pa tudi zamenja za kaj drugega, vendar o tem odloča kupec ne prodajalec. NI nujno, da predloži račun-lahko ima tudi izpisek iz spletne banke, iz katere je razvidno, da je nakup opravila v določeni trgovini.[/quote]

Tako je. V primeru reklamacije odloča kupec. Če boš zahtevala vračilo denarja, ti ga morajo dati. Ne vem, kje si nabavila oblačilo, ampak v teh trgovinah, kjer prodajajo to robo, načeloma ne komplicirajo in boš denar tudi dobila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close