Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek BIVŠA VPRAŠANJE

BIVŠA VPRAŠANJE

Kaj pomeni, če mi bivša reče, da živela ne bi z menoj ampak družila pa bi se z mano. bi šla skup na pijačo, na kak izlet….
Je pa hud boj za nama- razveza… ni mi dovolila stikov z otroki… sedaj hvala bogu imamo to sodniško urejeno…premoženje urejeno, sem jo tudi izplačal…

Tudi jaz ne želim razmerja z njo ampak hudo mi je za najine otroke za katere vse naredim kolikor je v moji moči.

Imam partnerico s katero se dobro razumeva. Vse ji zaupam. tudi glede moje bivše. Je pa res, da se zelo bojim, da bom svojo sedanjo partnerico prizadel. Ona si želi živeti z menoj jaz pa se bojim, da se mi bo zopet zgodilo to kar sem pred kratkim preživel in prebolel.
Zfaradi bivše sem jezen in razočaran. Tudi grdo se obnaša, govori, da sem slab oče… ko pa smo bili še skupaj pa mi je govorila da boljšega očeta otrok ne bi mogla dobiti kot sem jaz.

Ne štekam….imela sta vojno, grdo govori o tebi, grdo se obnaša, ampak bi se pa družila s tabo?
Hodila na izlete? Mal bi šla na pijačko, potem bi te pa spet šinfala otrokom?
In ti ..kaj? Si kar za?
Zgleda, da sem jaz res z drugega planeta…..

Skupaj imata otroke in kakorkoli je bil vajin razhod boleč je dobro, da ohranita dobre odnose. Ni potrebe za nekim velikim druženjem. Bolje da otroci vidijo da nisi napačen in slab oče in potem njene besede ne bodo prišle do željenega učinka. Prijatelje imej ob sebi, sovražnike še bližje. Upam da te bo sedanja razumela…

To pomeni to, kar ti je rekla. Verjetno. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bivša mi očita, da sem slab oče, da se šele sedaj ukvarjam z njimi, ko sva se razšla. To sploh ni res. Vedno sem se z njimi ukvarjal.
Hoče me prizadeti z besedami – in tudi me. in takrat sem jezen, razočaran. Nikoli si nisem mislil, da se lahko to meni zgodi. Dvakrat sem jo dobil da me je varala pa pravi, da se ni nič zgodilo. In to v najini spalnici. ni pričakovala, da bom prej doma. …
imel sem prepoved približevanja, ker me je po tednu dni prijavila, ker sem jo udaril. Nikdar prej je nisem ampak mi je počil film. Nisem hotel in nikdar je ne bi če me ne bi provocirala.
Bilo je hudo.
Res me je strah se spuščati v resnejšo zvezo. Je pa zdajjšnja partnerica v redu ženska in me razume. Je pa res, da se ji premalo posvečam.

Pa saj še ni večer….za zgodbice za lahko noč….

Bivša je samo bivša in nič drugega!! Kaj ona razmišlja in kaj planira ni stvar, ki se tiče mene!
Otroci so popolnoma druga zgodba!

Potem je imela “opravičljiv” razlog za varanje.

Zdaj pa ti je žal…Je pa zdaj prepozno.

Potem je imela “opravičljiv” razlog za varanje.

[/quote]

Mislim, da je bilo mišljeno, da se sedanji partnerki premalo posveča.

Avtor,
jaz si ne znam predstavljati, da bi se s svojim bivšim (na katerega me ne vežejo nič lepi spomini, oz. prevladujejo slabi), družila. Še sedaj, ko je pred nami dogodek, za katerega je hči želela, da bi jo oba ob tem dogodku videla, spremljala, gre za poseben dogodek, še tu mi je ful čudno z njim sedeti ob isti mizi. Ali če povem drugače, na dogodek se bova peljala vsak s svojim avtom, vsak posebej bo stopil v prostor, samo sedela bova za isto mizo in mogoče si povedala kakšno besedo, ali pa še to ne. In to še ob tem, da bodo za isto mizo sedeli še drugi ljudje. Kljub temu, da bo šlo za javno prireditev, bi se vseeno, če bi le lahko, temu odrekla. Samo ker gre za hčerko, bom z odporom bila vljudna.

Ne vem, zakaj ti je to tvoja bivša rekla. Mogoče si jo nekako napeljal (z vprašanjem), na temo glede nadalnjih stikov tudi med vama. Ne vem. Mogoče ima slabo vest. Ne vem.
Nekako pa si mislim, da v kolikor boš ohranjal stike s svojo bivšo partnerko, da boš čedalje bolj postavljal pod vprašaj zdajšnje razmerje. Obuditi nekaj, kar je umrlo, tako ali tako ne moreš.

Moja bivša ni bila nikoli name huda .
Zmerom sva se lepo pogovorila o najnih težavah .
Vendar imam drugo punco iz srca mijo privošči .

Mislim, da se ni spremenil. 🙂

Če te želi samo prizadeti, to počne zato, ker je sama prizadeta, verjetno s tvoje strani. Verjetno se tudi z njo nisi dovolj “ukvarjal”, tako kot se ne s sedanjo. Ali pa si “iščeš” le ženske, ki zahtevajo ogromno pozornosti, da se čutijo ljubljene. Zgleda, da greš po isti poti, kot prvič. Vsaj kondom natakni.
Če si pa ti res dober oče ali ne, pa mi ne moremo vedet.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To pomeni, da bi rada tvojega otroka.

Saj se ne more nič zgoditi brez tvojega odobravanja. Če ne želiš z bivšo hoditi na drinke, pač ne greš. Nima veze, kaj si ona misli, kaj ona pričakuje in si želi. Bivša je z razlogom. Ti glej, da imata kolikor toliko normalen odnos zaradi otrok, ki vaju družijo.

Ločitve so huda stvar, sploh, če so to dramatične razveze in še nagajanje. Ljudje se premalo zavedajo, da bolj kot škodijo eden drugemu so tukaj otroci na udaru in trpijo, ko vse to gledajo in se jih po sodiščih vlači. Praktično se jih nekako zapečati s takim zadevami.

Kar se v tvojem primeru tiče pa bi kot ženska (po takih dogodkih) vzela tak pristop. Svojemu bivšemu bi rekla, da na pijačo lahko greva, da se vzdržuje nek odnos zaradi otrok, na kake izlete, da pač nisi pripravljen iz slabih izkušenj iz preteklosti, ki sta jih imela. Daš ji tisti občutek, da si to pripravljen napravit zaradi otrok, naj si pa ona ne domišlja kaj preveč.

Po drugi strani se pa sprašujem, zakaj bi nekdo hodil z nekom na izlete, če je oseba tako slaba in skoraj ničvredna, da se ga tako blati?! Res mi ni jasno, še manj logično.

Nekaj pa vzemi na znanje….. Nikdar in nikoli ne blati bivše pred otroki in jim nič slabega ne govori glede njihove mame. Otroci sedaj mogoče ne razumejo najbolje, samo čez čas, ko odrastejo se bodo tega še kako zavedali, kvečjemu daj kako “lepo” (prijazno) besedo rečt od bivše.

Zelo lepo napisano….

Žal je med vama še veliko nedorečenega. Bivša je nate jezna, ampak po tem sodeč, da se hoče družit s tabo, si želi zopet nekaj več. Mogoče celo želi, da bo s tem vplivala, da boš prekinil vezo. Mogoče je ljubosumna. …Predlagam da se fokusiraš na otroke in če greste kdaj skupaj z otroci na sprehod ne bo nič narobe. Ves pogovor, vse aktivnosti, vse – ji daj vedeti, da je zaradi otrok! Nehaj razmišljati o prejšnji vezi, osvodobi se je. Iz prejšnje veze imaš otroke in to je edino pomembno. Prosti čas pa rajši posveti trenutni partnerki.

ne rata ji ga najti, da bi ga fasala.
vem … sem jo fliknil ven iz sobe.

Ja, no, takole je. Tvoja bivša je “izgubila” – govorim o stikih, katere ti je preprečevala in ego jo boli. Dodatno ve, da imaš novo partnerico in jo žuli ljubosumje in/ali posesivnost. Ona verjetno nima novega moškega, zato ji manjka nežnosti in seksa. In ko vse skupaj združiš, dobiš njen predlog: poskus nadaljnje manipulacije, razdrtja tvoje nove zveze in priložnostni seks. Otroci, verjemi, niso element, zaradi katerih si želi “odnosa”.

Ne vem pa, kaj zdaj tebe matra? Ti godi, ker si te želi? Ali kaj? V bistvu se boš odločil sam, samo zavedaj se, da če boš z njo vzdrževal “stike” (nima sploh veze kakšne, pač vse kar je izven teme o skupnih otrocih), se ti nobena nova zveza ne bo obnesla. Točno to je pa tudi cilj tvoje bivše.

Skratka izjebala te bo… tako ali drugače 🙂

On pa mora svoji novi partnerki to zaupat in ji povedat. Če ji bo skrival in prekrival take stvari, bo v svoji novi partnerki vzbudil ne samo smuničenje, ampak tudi ljubosumnost (z razlogom), ker, kot ženska dobro ve, da bivša po taki zgodbi in drami si res ne želi samo stikov, ampak očitno nekaj več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close