Bivanje v okolici Ljubljane
Znotraj, 10.12.2021 ob 05:10
Če imaš službo v Ljubljani išči nepremičnino znotraj obvoznice. Preveč časa dnevno izgubiš zaradi vožnje, kasneje še otroci v srednje in fakse + vse ti bo daleč in čakanje bo tvoj način življenja. Razen če bežiš od doma, v tem primeru je nakup v bližini Ljubljane smotern.
nabijem te na kurac in vaši znotraj obvoznice. Kjerkoli, kjer piše tabla Ljubljana je ok. Nakup hiše v Ljubljani je bedarija leta 2021, pa tudi stanovanja. Cene so prenapihnjene.
Itak pa, ni nujno, da boš dobila službo ravno v istem delu mesta. Če boš na drugi strani mesta živela boš ravno tako čakal ko majmun, isto kot nekdo iz Logatca.
Delta315, 10.12.2021 ob 10:49
Znotraj obroca AC je cisto nekaj drugega, kot okolica Ljubljane. Ce je to Medvode, Vrhnika….je pa sploh to totalna beda..
Jst bi delil na več delov:
– strogi center – pač tam niti parkirat ne moreš in ne smeš in je peš cona, ter veliko turistov
– znotraj obvoznice – večinoma spalna naselja in pisarne, ter težava s parkingi
– izven obvoznice kjer fura LPP – spalna naselja, kjer je malce več prostora ter industrijske cone
– tam kjer je primestni PP – neposredna okolica ljubljane
daj ne bluzi, 10.12.2021 ob 08:25
Kakšna neumnost :)) Recimo Bratovševa in Glinškova ploščad sta izven obvoznice – to je po tvojem daleč?? Brilejeva je daleč? Ježica, Savlje, Črnuče, Dravlje,Vižmarje, Šentvid, Podutik?
Le kdo bi si želel živet na Glinškovi ali Bratovševi ploščadi? Bi bil pa že raje med cigani v Ambrusu, imajo vsaj zrak kot se spodobi.
excell159, 10.12.2021 ob 10:59
Jst bi delil na več delov:
– strogi center – pač tam niti parkirat ne moreš in ne smeš in je peš cona, ter veliko turistov
– znotraj obvoznice – večinoma spalna naselja in pisarne, ter težava s parkingi
– izven obvoznice kjer fura LPP – spalna naselja, kjer je malce več prostora ter industrijske cone
– tam kjer je primestni PP – neposredna okolica ljubljane
Prav imaš.
Mislim, da ima avtor sicer namen iskati nepremičnino v okolici Ljubljane, torej nekje v radiju 5-10 km izven. Torej Medno, Medvode, Domžale, Brezovica, Dobrova, Lavrica, Škofljica, Smlednik….
Za 400.000 bi pa že moral najti kakšno hišo….
naj mi nekdo objasni, 10.12.2021 ob 12:15
Zakaj bi sploh nekdo živel v hiši v Ljubljani ali okolici. Če greš v mesto greš v blok in to je to. Tist mali vrtiček bo vedno sameval. Itak pa pod 500.000€ ne dobiš pametne hiše v LJ ali okolici.
Pa daj ti meni objasni, zakaj bi nekdo spoloh živel v bloku? V čebelnjaku, s sosedi levo, desno, pod tabo in nad sabo? Ne, hvala.
Živim v Ljubljani, v svoji hiši, vrtiček je res vrtiček – majhen, za začimbnice, solato in paradižnik, dvorišče pa izkoriščeno vedno; pikniki, jacuzzi, pitje kave na terasi, če se mi zazdi si montiram klimo, tendo, karkoli, brez da bi morala za to spraševat kup neznancev in pridobivati soglasja. Zakaj že naj bi po tvojem želela v blok?
Neumnost, kar si zapisal. Zbilje do AC vožnje 5 minut. Pri predoru Podutik sem v 14 minutah. Ven na Brdo do križišča pri Tehnološkem parku 20 minut. Mimo živalskega vrta, predsedniške palače in Parlamenta skupaj 27 minut. Živim v vasi. Prijazni sosedje, lepa narava , parkiram kjer hočem. Bil sem pa na več mestih v Lj. Jarše. Do Centra 35 minut avtobus. Šiška, nisem mel kje parkirat, črnuče Bs bloki. Park plac loterija. Mam kup kolegov, ki se vsi vozijo iz vasi v Ljubljano: Ig, Medvode, Vodice, Domžale. Noben ne jamra, vsi gledajo kje v prostem času najlepše živiš. Kupi 500 m2 zazidljive zemlje in gor postavi srednje veliko samozadostno nizkoenergijski hišo, z malo vrta lahko montažno in si zmagal. Tekoči stroški so manjši kot za trosobno stanovanje v Ljubljani.
Forum je zaprt za komentiranje.