Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Biskvitno testo

Biskvitno testo

Po dolgem času bi rada spekla biskvit – čisto tak, navaden, samo iz jajc, moke, sladkorja, pecilnega, brez olja in druge maščobe…

Pa sem pozabila, v kakšnem razmerju moram uporabiti posamezne sestavine. Vem, da je nekako okvirno določeno, koliko moke in koliko sladkorja gre na 1 jajce. Mi lahko pomagate, prosim (rabim recept za 6 jajc).

Najlepša hvala že vnaprej!

6 jajc (sneg posebaj)
6 žlic moke
6 žlic sladkorja
+
vanilijev sladkor
mal pecilnega praška

Lahko uporabiš recept za 1 jajce 1 žlico sladkorja, 1 žlico vode in 1 žlico moke. Za 6 jajc bi jaz dala 1/2 ali pa kar cel pecilni prašek.

Drugače pa imam jaz raje recept kot je za arabsko rolado, to pa je
6 jajc
6 žlic vode
30 dag sladkorja
30 dag moke
1 pecilni prašek

Jajca, vodo in sladkor penasto umešaš (jajc ne daješ nič narazen rumenjake in beljake), dodaš moka in pecilni ter na rahlo zmešaš.

Biskvit je super in neštetokrat preizušen.

LP A.

6 rumenjakov stepeš z 12 žlicami sladkorja, malo limonine lupine in vanilin sladkorjem, počasi prilivaš 6 žlic vode. Posebej stepeš beljakov sneg in ga primešaš rumenjakom. Na koncu vmešaš 12 žlic moke in polovico pecilnega.rata ziher. Dober in lahek

Jaz ne kompliciram, na vsako jajce eno žlico sladkorja, ko “piše”, pa še po eno žlico moke nekaj pecilnega. In to je to.

Včasih vržemo noter še malo kakava, zdrobljene čokolade, kako pest orehov..

a ni škoda materiala? če že pečeš ,speci pecivo kot se šika

Pecilnega za biskvit ne rabiš.
Samo jajca je potrebno fajn stepst.
Rabiš pa od 30 do 40 g sladkorja in moke na eno jajce.

To je resitev

čisto navaden biskvit

14 dag sladkorja /v prahu/
12 dag mehke bele moke tip 400
4 cela jajca
malo pecilnega

Jajca dobro ražvrkljamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in rahlo zmešamo.

Pa se to brez v nseg stepenih beljakov obnese? Malce sem skepticen. Druagce pa, ce naredis sneg in pol pravilno vmesas ne potrebujes nic pecilnega praska.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close