Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvitna rolada

biskvitna rolada

Živjo!

Mene pa zanima, kako postopate po tem, ko je rolada pečena. Jaz jo, še po nasvetu moje prababice, stresem na krpo, ki jo prej posujem s kristalnim sladkorjem, da gre potem lažje dol, ko jo odvijem. in tu nastane problem. Tisti sladkor, ki škripa pod zobmi mi gre tako na živce.
Kakšen nasvet?

Hvala!

Hej,Titi! Najprej hvala za opis izdelave skodelic;niti na misel mi ni prislo,da speces kar bunko in potem odrezes in izdolbes.

Za rolado se ravnam po navodilu iz kuharice.
Biskvit za rulado pecem na peki papirju;skupaj vzamem iz pekaca in obrnem na malo vlazen prtic.Odstranim papir in skupaj z vlaznim prticem zavijem biskvit(to naj bi pomagalo pri pravem zavijanju s kremo). Odvijem,odstranim prtic in pocakam,da se ohladi.
Namazem in spet zavijem. Meni biskvit ne poka in se ne lomi.Tudi zavije se lepo in ni nobenega skripanja. Lp Babi

Se opravicujem! Navodila za krusne skodelice je napisala Loni. Lp Babi

Enkrat sem nekje prebrala, da lahko krpo potreseš tudi z mletim sladkorjem. Jaz sicer delam tako kot ti, a nas ta sladkor ne moti.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Rolado pečem, tako kot Babi, na peki papirju. Jo je potem tudi dosti lažje zvrniti iz pekača. Zvrem jo pa na krpo, potreseno s sladkorjem v prahu. Medtem, ko se rolada hladi, se skoraj ves ta sladkor raztopi in vpije v rolado.

Če jo polnim s kremo, jo najprej samo zvijem skupaj s krpo in pustim ohladit, potem pa odvijem in polnim. Včasih pa samo (še vročo) namažem z maremelado, zvijem, in to je to.

Jaz pa takole:
kot vse pečem na peki papirju in ko je pečena, jo s peki papirjem vred zvijem (držim na robovih, ker je papir vroč). Pustim, da se s papirjem vred ohladi. Potem pa odvijem, odstranim papir in namežem ….

Jaz jo delam enako kot Doroty.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close